Ga terug
+ servings

Longhaas met Rode Chimichurri

Longhaas met Rode Chimichurri
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Argentijns
Trefwoord: Longhaas met chimichurri, longhaas met rode chimichurri, rode chimichurri, smokey chimichurri
Porties: 2 personen
calorieën: 444kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Neem nu de mengkom en doe hier de olijfolie, rode wijnazijn, oregano, chipotle, komijn en het paprikapoeder in.
  • Snipper de rode ui en de teen knoflook goed fijn en voeg ook toe. Ontdoe daarna de rode peper van de zaadlijsten en snipper de peper ook klein en voeg toe.
  • Hak tot slot de blaadjes van de peterselie en koriander goed klein en voeg ook toe aan de mengkom. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat zo even staan.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan eerst de puntpaprika op de BBQ en rooster die in een minuut of 10 rondom zwart. Haal de puntpaprika daarna weer van de BBQ en doe hem in een plastic zak en sluit die af.
  • Haal ondertussen de longhaas uit de verpakking en dep het vlees rondom droog. Snijd loshangende stukjes vlees en vet weg en bestrooi het vlees rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
  • Laat de zak met de puntpaprika een minuut of 10 liggen en haal de paprika daarna weer uit de zak. Met een mes kun je nu gemakkelijk het velletjes van de paprika schrapen. Ontdoe de puntpaprika van de zaadlijsten en zaadjes en snijd in kleine stukjes. Voeg de paprika toe aan de chimichurri, roer alles goed door elkaar en breng verder op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Neem nu de longhaas en leg deze op de BBQ. Gril het vlees ongeveer 4 minuten per kant, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt. De steak heeft dan een medium rare resultaat.
  • Haal de longhaas bij de kerntemperatuur van 52 graden van de BBQ en laat het op een snijplank 5 minuten rusten. Dek het vlees eventueel losjes af met aluminiumfolie, maar pak het NIET in.
  • Snijd de longhaas na het rusten in dunne plakjes en serveer met de rode chimichurri. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 444kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 51g | Fat: 22g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 11g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 142mg | Sodium: 1134mg | Potassium: 985mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 2573IU | Vitamin C: 114mg | Calcium: 59mg | Iron: 6mg