aziatische longhaas uitgelicht

Aziatische Longhaas

Hoewel je zou kunnen stellen dat een goede steak niet meer nodig heeft dan wat zout en peper is het natuurlijk ook gewoon lekker om wel met wat meer smaken te spelen. De laatste tijd stond er hier regelmatig longhaas op het menu en dus wilde ik wel eens variëren. Ik ging dit keer daarom voor een Aziatisch gemarineerde variant, want de Aziatische keuken is gewoon erg lekker én de smaken lenen zich ook erg goed voor steaks. Het resultaat van deze Aziatische Longhaas mocht er dan ook zijn en mag zeker op je lijstje om ook eens te proberen!

aziatische longhaas recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van deze Aziatische gemarineerde longhaas beginnen we logischerwijs met het marineren van het vlees. Door de aanwezigheid van limoen in de marinade moet je dit niet te lang van te voren doen. 45 á 60 minuten van te voren is genoeg.
  • Neem de ziplock zak en doe hier de sojasaus, vissaus, chilivlokken en versgemalen zwarte peper in. Voeg daarna het rasp van de limoen én het sap van een halve limoen toe aan de overige ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
  • Haal nu de longhaas uit de verpakking en controleer ze op loshangende stukjes vlees. Snijd dit weg indien nodig en doe de schoongemaakt longhaas vervolgens in de zak met de marinade. Druk nu zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit de zak vervolgens af.
  • Masseer de marinade nu even in het vlees en leg de zak in de koeling tot het moment dat je de BBQ aan gaat steken.
  • Heeft je longhaas lang genoeg gemarineerd? Haal het vlees dan uit de koeling en steek de BBQ aan. Ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal de longhaas dan uit de marinade en laat even uitlekken. Leg het vlees vervolgens op de BBQ en gril het 3 minuten per kant. Controleer dan de kerntemperatuur van het vlees. Ik haal het vlees er af bij een temperatuur van 50 graden, waarna het tijdens het rusten nog iets verder op loopt. Dit geeft een mooi medium rare resultaat. Wil je liever iets verder? Gril het vlees dan tot 52 of 54 graden, maar ga niet te ver. Het vlees moet tenslotte ook nog rusten en gaart dan iets door.
  • Is de gewenste kerntemperatuur bereikt? Dan mag het vlees op een plank op kamertemperatuur rusten. Is de gewenste kerntemperatuur na 3 minuten grillen per kant nog niet bereikt. Gril de longhaas dan nog eens een minuut aan beide kanten en meet de kerntemperatuur daarna opnieuw.
  • Haal de Aziatische longhaas van de BBQ zodra de door jou gewenste kerntemperatuur bereikt is en laat op kamertemperatuur rusten. Zeker als het buiten kouder is wil je vlees binnen laten rusten, zodat het niet te snel koud wordt.
  • Laat het vlees een minuut of 5 rusten, zodat het vlees weer kan ontspannen en de sappen zich kunnen herverdelen over het vlees. Snijd de longhaas vervolgens in dunne plakken en serveer direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 24g | Fat: 16g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 69mg | Sodium: 831mg | Potassium: 362mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 175IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 19mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept