Ga terug
+ servings

Burgers met Blauwe Kaas & Kersen Port Saus

Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Burger met blauwe kaas, burgers met blauwe kaas en kersen port saus
Porties: 4 personen
calorieën: 633kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Steelpan

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Zet ondertussen een steelpannetje op laag vuur en doe hier de port en kersen in. Breng rustig aan de kook. Voeg dan de takjes tijm toe en laat 15 minuten rustig pruttelen. Roer dan de suiker door de saus en laat deze oplossen. Haal de pan van het vuur en laat de saus op het aanrecht afkoelen.
  • Vorm nu 4 burgers van het gehakt, waarbij je de diameter van de burgers iets groter maakt dan die van je broodjes. Dit omdat de burgers nog iets zullen krimpen tijdens het grillen.
  • Meng daarna in een kommetje de mayonaise met de mosterd en snijd je hamburger broodjes alvast open.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de burgers dan rondom met versgemalen zwarte peper en wat zeezout.
  • Leg de burgers nu eerst op het directe deel van het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gril de burgers 3 minuten en keer ze vervolgens om.
  • Brokkel nu de blauwe kaas over de burgers en gril ze met de deksel van de BBQ gesloten nog eens 3 minuten. Verplaats de burgers daarna naar het indirecte deel van de BBQ. Rooster ondertussen alle broodjes even kort op de BBQ.
  • Neem nu de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze met de mosterd mayonaise. Leg hierop de burgers met blauwe kaas en schep daarop een goede lepel van de kersen port saus. Maak de burgers daarna af met de bovenste helften van de broodjes.
  • Serveer de burgers nu direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 633kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 35g | Fat: 39g | Saturated Fat: 17g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 117mg | Sodium: 751mg | Potassium: 633mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 777IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 292mg | Iron: 5mg