Cheeseburger Crunchwraps

Ik kwam de laatste tijd veel copycat versies van crunchwraps tegen op social media. De crunchwrap is, volgens mij, één van de gerechten waar Taco Bell al jaren om bekend staat. Ik had er nog nooit een gegeten, maar zag wel direct een mogelijkheid om er een burger variant mee te maken op de plancha! Ik moet de burger verslaving toch een beetje onderhouden en waarom zou ik dan niet variëren met de samenstelling? Nou, dit pakketje met de naam crunchwrap werd een succes hoor! Het dichtvouwen moet je even secuur bij zijn, zodat de crunchwraps ook echt goed dicht blijven, maar als je een goede grote wrap gebruikt moet dat wel lukken. Proberen dus die cheeseburger crunchwraps van de BBQ!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 652kcal

Ingrediënten:

  • 300 gram Rundergehakt
  • 2 Grote Tortilla Wraps
  • 2 Kleine Tortilla Wraps (gordita’s)
  • 50 gram IJsbergsla
  • 1 Tomaat
  • 1 Ui
  • 4 plakken Cheddar
  • 1 eetlepel Mayonaise
  • 1 eetlepel Ketchup
  • 1 theelepel Mosterd
  • 0,5 theelepel Hot Sauce (kies je favoriet)
  • 2 Augurken
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Plancha (of bakplaat)
  • Spatel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitten en het gebruik van een bakplaat of plancha. Ga voor een temperatuur van ongeveer 230 graden.
  • Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken, snipper de ui en snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Leg dit, samen met de wraps en plakken cheddar klaar.
  • Neem nu een kommetje en doe hier de mayonaise, ketchup, mosterd en hot sauce in. Snipper vervolgens de augurken goed fijn en voeg toe. Roer alles tot een burger saus en zet ook klaar.
  • Neem nu het gehakt en vorm er twee gelijke burgers van, die qua diameter kleiner zijn dan de kleine tortilla wraps. Je moet de grote wraps er namelijk goed omheen kunnen vouwen.
  • Is de BBQ op temperatuur en de bakplaat heet? Bestrooi de burgers dan met versgemalen peper en zeezout en leg ze op de bakplaat. Bak ze daar 2 minuten per kant, zodat ze een mooie korst hebben. Haal de burgers vervolgens weer van de BBQ en laat even rusten.
  • Neem nu de grote tortilla wraps en bestrijk het midden met de burger saus. Verdeel er vervolgens de ijsbergsla en plakken tomaat over. Bestrooi de tomaten met een klein beetje peper en zout.
  • Hierop gaat vervolgens een plak cheddar, gevolgd door de burgers. Op de burgers gaat weer een plak cheddar, waarna je er nog wat van de gesnipperde ui overheen strooit.
  • Neem tot slot de kleine wraps en leg deze bovenop alle burger ingrediënten. Druk het geheel een beetje aan en vouw dan het overlappende deel van de grote wraps om de overige ingrediënten, zodat alles ingepakt is.
  • Leg de crunchwraps nu op de bakplaat, met de naden naar beneden, zodat deze op de bakplaat goed vast kunnen bakken. Bak de crunchwraps 3 á 4 minuten per kant, tot ze mooi krokant zijn en een lekker kleurtje hebben gekregen.
  • Haal de cheeseburger crunchwraps nu van de BBQ en leg ze op een snijplank. Laat daar een paar minuten rusten, snijd ze vervolgens doormidden en serveer daarna direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 652kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 34g | Fat: 36g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 109mg | Sodium: 1120mg | Potassium: 935mg | Fiber: 5g | Sugar: 14g | Vitamin A: 782IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 208mg | Iron: 6mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept