Ga terug
+ servings

Cheeseburger Crunchwraps

Cheeseburger Crunchwraps
Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bbq crunchwrap, cheese burger crunchwraps, cheeseburger crunchwrap, crunch wrap, crunchwrap
Porties: 2 personen
calorieën: 652kcal

Ingrediënten:

  • 300 gram Rundergehakt
  • 2 Grote Tortilla Wraps
  • 2 Kleine Tortilla Wraps (gordita’s)
  • 50 gram IJsbergsla
  • 1 Tomaat
  • 1 Ui
  • 4 plakken Cheddar
  • 1 eetlepel Mayonaise
  • 1 eetlepel Ketchup
  • 1 theelepel Mosterd
  • 0,5 theelepel Hot Sauce (kies je favoriet)
  • 2 Augurken
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Plancha (of bakplaat)
  • Spatel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitten en het gebruik van een bakplaat of plancha. Ga voor een temperatuur van ongeveer 230 graden.
  • Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken, snipper de ui en snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Leg dit, samen met de wraps en plakken cheddar klaar.
  • Neem nu een kommetje en doe hier de mayonaise, ketchup, mosterd en hot sauce in. Snipper vervolgens de augurken goed fijn en voeg toe. Roer alles tot een burger saus en zet ook klaar.
  • Neem nu het gehakt en vorm er twee gelijke burgers van, die qua diameter kleiner zijn dan de kleine tortilla wraps. Je moet de grote wraps er namelijk goed omheen kunnen vouwen.
  • Is de BBQ op temperatuur en de bakplaat heet? Bestrooi de burgers dan met versgemalen peper en zeezout en leg ze op de bakplaat. Bak ze daar 2 minuten per kant, zodat ze een mooie korst hebben. Haal de burgers vervolgens weer van de BBQ en laat even rusten.
    Cheeseburger Crunchwraps
  • Neem nu de grote tortilla wraps en bestrijk het midden met de burger saus. Verdeel er vervolgens de ijsbergsla en plakken tomaat over. Bestrooi de tomaten met een klein beetje peper en zout.
  • Hierop gaat vervolgens een plak cheddar, gevolgd door de burgers. Op de burgers gaat weer een plak cheddar, waarna je er nog wat van de gesnipperde ui overheen strooit.
  • Neem tot slot de kleine wraps en leg deze bovenop alle burger ingrediënten. Druk het geheel een beetje aan en vouw dan het overlappende deel van de grote wraps om de overige ingrediënten, zodat alles ingepakt is.
  • Leg de crunchwraps nu op de bakplaat, met de naden naar beneden, zodat deze op de bakplaat goed vast kunnen bakken. Bak de crunchwraps 3 á 4 minuten per kant, tot ze mooi krokant zijn en een lekker kleurtje hebben gekregen.
    Cheeseburger Crunchwraps
  • Haal de cheeseburger crunchwraps nu van de BBQ en leg ze op een snijplank. Laat daar een paar minuten rusten, snijd ze vervolgens doormidden en serveer daarna direct. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 652kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 34g | Fat: 36g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 109mg | Sodium: 1120mg | Potassium: 935mg | Fiber: 5g | Sugar: 14g | Vitamin A: 782IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 208mg | Iron: 6mg