pulled chicken tacos uitgelicht

Pulled Chicken Taco’s

BBQ en taco’s gaan hand in hand. Ik heb dan ook al wel wat taco recepten online staan. Maar daar kan er uiteraard nog wel eentje bij! Dit keer heerlijke pulled chicken taco’s, met cheddar, pico de gallo, avocado en zure room. Weinig geks en geen uren bezig, maar wel heerlijk eten. Aanradertje dus!

 

pulled chicken tacos recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.60 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Marineren: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Neem de kippendijen en bestrooi ze rondom met je favoriete BBQ rub voor kip. Ik gebruikte deze Dry Rub voor Kip, maar kies (of maak) vooral je eigen favoriete rub.
  • Doe alle kippendijen in een afsluitbare bak of ziplock zak en laat ze een uur of 2 marineren.
  • Lang genoeg gemarineerd? Steek de BBQ dan aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de kippendijen op de BBQ. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad (of een draadloze)? Steek deze dan in één van de kippendijen en sluit de BBQ met de deksel. Optioneel kun je nog wat rookhout toevoegen aan de brandende kolen voor je de kippendijen op de BBQ legt.
  • Gaar de kippendijen nu tot een kerntemperatuur van 70 graden. Dit duurt 20 tot 25 minuutjes.
  • Neem nu een ruime kom. Ontdoe de avocado’s van hun schil en pit en prak de avocado’s tot een eenvoudig quacamole. Heb je de pico de gallo nog niet voorbereid? Doe dit dan ook terwijl de kip op de BBQ ligt.
  • Haal de kip van de BBQ wanneer deze gaar is en laat in een kom 10 tot 15 minuten rusten. Verwerk de kippendijen vervolgens tot pulled chicken. Meng de geraspte cheddar door de kip en laat staan tot je zo ver bent om de taco’s te vullen.
  • Maak nu de BBQ gereed voor directe hitte en rooster de gordita’s kort aan beide kanten, tot ze een mooi kleurtje hebben.
  • Neem nu de gordita’s en beleg ze eerst met de pulled chiken, gevolgd door pico de gallo, avocado en zure room. Hak tot slot de blaadjes koriander klein en strooi over de taco’s. Serveer de pulled chicken taco’s nu direct. Eet smakelijk!

Notities

Je kunt met dit recept heel eenvoudig variëren door met de toppings te spelen, maar ook door voor een andere BBQ rub te gebruiken. Zo wil ik volgende keer deze Tex Mex Rub proberen om de kippendijen mee te kruiden voor ze de BBQ op gaan!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Pulled Chicken Taco's van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept