Aardappel Courgette Koekjes

Wellicht heb je op mijn social media al eens voorbij zien komen dat ik een Quoco in mijn tuin heb staan. Een heel andere type BBQ en meer een plancha. De Quoco is namelijk een vuurschaal met een bakring. Op de bakring kun je je gerechten bereiden die je niet op een BBQ rooster kunt bereiden en ik vind het dan ook een leuke uitbreiding op mijn BBQ collectie. Dit recept voor aardappel courgette koekjes is uitermate geschikt voor op de Quoco, maar als je een plancha bakplaat of grote skillet hebt kun je dit ook goed op de BBQ bereiden.

Aardappel Courgette Koekjes
Aardappel Courgette Koekjes

Bijgerecht

4-8 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 400 gram Aardappelen
– 1 Courgette
– 2 teentjes Knoflook
– 200 gram Bloem
– 2 Eieren
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout
– Olijfolie

Overige Benodigdheden

– Plancha/Bakplaat
– Rasp
– Schone Theedoek
– Spatel
– Knoflookpers

Bereiding

Begin op tijd met het aansteken van de Quoco, zodat je een mooi vuur hebt en de bakring goed warm kan worden. Vet de ring in met olie en laat de boel warm worden terwijl je met de voorbereidingen voor het recept verder gaat.

Op de BBQ bereiden?

Wil je dit gerecht op de BBQ bereiden? Dan heb je een bakplaat, plancha of grote skillet nodig die op jouw BBQ past. Steek de BBQ aan en ga voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Verder kun je onderstaande bereiding volgen.

Was de aardappelen en de courgette en pak er de rasp, de theedoek en een grote mengkom bij. Rasp nu de aardappelen op de theedoek. Pak vervolgens de hoeken van de theedoek en draai deze dicht, zodat je het overtollige vocht uit de aardappelen kunt drukken. Doe de aardappelen in de mengkom en doe vervolgens hetzelfde met de courgette.

Voeg nu de eieren en bloem toe aan de mengkom en knijp er de teentje knoflook in uit. Breng de boel op smaak met peper en zout en meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Is de Quoco of je BBQ met placnha/bakplaat/skillet op temperatuur? Giet dan wat olijfolie op het oppervlak waarop je gaat bakken en laat dit even warm worden. Schep daarna wat bolletje van je aardappel courgette mengsel op de bakplaat en druk deze met een spatel plat.

Bak de aardappel courgette koekjes 3 minuten en keer ze vervolgens om met de spatel. Bak de koekjes in totaal een minuut of 12, waarbij je ze om de 3 minuten keert. Houd daarbij de kleur in de gaten, zodat ze niet verbranden. Eventueel kun je de aardappel courgette koekjes naar een minder hete zone verplaatsen om daar rustig gaar te laten worden.

Zijn de koekjes klaar? Haal ze dan van je bakplaat en laat ze een klein beetje uitlekken op wat keukenpapier. Serveer ze daarna direct. Eet smakelijk!

Aardappel Courgette Koekjes
Aardappel Courgette Koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *