Aziatische Kipburgers met Ingelegde Rode Kool

Hoewel het grootste deel van de burgers hier op mijn site met rundergehakt worden gemaakt ben ik ook wel fan van een goede kipburger. Dit keer ging ik voor heerlijke Aziatische kipburgers, met sriracha mayonaise en ingelegde rode kool. Deze burger heeft een heerlijke mix van pittig en friszuur, met daartussen een sappige burger van kipgehakt. Wat mij betreft echt een aanrader om het weekend mee te starten!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Vergiet

Instructies

  • Neem een mengkom en meng hierin de azijn, het water, de suiker en het zout door elkaar. Voeg vervolgens de gesneden rode kool toe en meng alles goed door elkaar. Laat dit zo staan tot je klaar bent om de burgers te gaan bouwen.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur va ongeveer 180 graden.
  • Neem ondertussen een ruime kom en meng hierin het kipgehakt met het paprikapoeder, de gember, het chilipoeder, knoflook en de koriander. Is het mengsel nog iets te nat, voeg dan zoveel paneermeel toe als nodig is om er 2 stevige burgers van te kunnen vormen. Leg de burgers op een bord en zet in de koeling tot de BBQ op temperatuur is.
  • Neem tot slot een klein kommetje en meng hierin de mayonaise met de sriracha.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de burgers dan op het directe deel van de BBQ en gril ze 4 minuten per kant.
  • Heb je de burgers aan beide kanten 4 minuutjes gegrild? Verplaats ze dan naar het indirecte deel en laat ze daar met de deksel gesloten nog een minuut of 5 verder garen.
  • Snijd ondertussen de hamburger broodjes vast open en giet de ingelegde rode kool door het vergiet. Laat de rode kool een beetje uitlekken en doe deze daarna weer terug in de kom.
  • Zijn de kipburgers mooi gegrild en gaar? Rooster dan nog even snel de broodjes op het directe deel van de BBQ door ze met de gesneden kant op het rooster te leggen.
  • Haal de broodjes en de burgers nu van de BBQ, want het is tijd om je Aziatische kipburgers op te bouwen.
  • Het klinkt wellicht wat vreemd, maar het bouwen van deze burgers gaat het gemakkelijkst ondersteboven. Dit omdat het anders lastig is de rode kool goed op de burger te krijgen.
  • Begin dus met de bovenste helften van de broodjes en bestrijk ze met iets minder dan de helft van de sriracha mayonaise.
  • Hierop gaat vervolgens een goede schep van de ingelegde rode kool, waarna de burgers volgen. Verdeel nu de blaadjes sla over de burgers en bestrijk tot slot de onderste helften van de broodjes met de rest van de saus om er de burgers mee af te maken. Draai de Aziatische kipburgers nu om en serveer ze vervolgens direct. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.