koreaanse kimchi burgers uitgelicht

Koreaanse Kimchi Burgers

Hier in huis beginnen we de Koreaanse keuken steeds iets meer te ontdekken en daarom staan er inmiddels wel wat ingrediënten in de voorraadkast en koeling die raakvlakken hebben met deze keuken. Kimchi en Gochujang zijn bij mij persoonlijk wel 2 smaakmakers waar ik enorm fan van ben en dus gebruikte ik die 2 voor Koreaanse hamburgers met kimchi! Kimchi is een mengsel van gefermenteerde kool en andere groenten en gochujang is een rode peper pasta, die ook gefermenteerd is. Het resultaat van deze burgers is een ware smaakexplosie en zeker het proberen waard!

 

koreaanse kimchi burgers recept 1
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Verdeel het gehakt in 2 gelijke delen en vorm er burgers van die net iets groter zijn dan de diameter van je hamburger broodjes. Bestrooi de burgers aan beide kanten met versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout.
  • Neem nu een kommetje en meng hierin de mayonaise met de gochujang. Snijd ook de hamburgerbroodjes vast open en laat de kimchi een beetje uitlekken.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de burgers op het rooster en gril ze ongeveer 4 minuten per kant. Rooster de laatste minuut de gesneden kanten van de broodjes ook even op de BBQ en je bent al klaar om de burgers op te bouwen.
  • Neem hiervoor de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze rijkelijk met de gochujang mayonaise. Leg hier vervolgens de burgers op, gevolgd door de kimchi. Maak de Koreaanse burgers tot slot af met de bovenkanten van de broodjes en serveer ze vervolgens direct. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept