Ga terug
+ servings

Koreaanse Kimchi Burgers

Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Trefwoord: burgers met kimchi, koreaanse burgers, koreaanse hamburgers, koreaanse kimchi burgers
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Verdeel het gehakt in 2 gelijke delen en vorm er burgers van die net iets groter zijn dan de diameter van je hamburger broodjes. Bestrooi de burgers aan beide kanten met versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout.
  • Neem nu een kommetje en meng hierin de mayonaise met de gochujang. Snijd ook de hamburgerbroodjes vast open en laat de kimchi een beetje uitlekken.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de burgers op het rooster en gril ze ongeveer 4 minuten per kant. Rooster de laatste minuut de gesneden kanten van de broodjes ook even op de BBQ en je bent al klaar om de burgers op te bouwen.
  • Neem hiervoor de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze rijkelijk met de gochujang mayonaise. Leg hier vervolgens de burgers op, gevolgd door de kimchi. Maak de Koreaanse burgers tot slot af met de bovenkanten van de broodjes en serveer ze vervolgens direct. Eet smakelijk!