pita aziatische eend uitgelicht

Pita Aziatische Eendenborst

Eendenborst van de BBQ. Ik houd er wel van! Lekker gegrild met wat peper en zout. Mij hoor je niet klagen. En als je de filets met de vetkant naar beneden nog even boven de hete kolen grilt, ziet het er nog spectaculair uit ook! In dit recept maakte ik van de eendenborst echter een mooi gerecht met een Aziatisch tintje, dat je als lunch of avondeten kunt serveren. Deze pita’s, met gegrilde eendenborst, ingelegde groenten en sriracha mayonaise zijn zeker het proberen waard!

Op zoek naar een lekker BBQ recept met eendenborst? Ga voor deze Aziatische pita's!

Hoofdgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 2 Eendenborstfilets
– 4 Pita Broodjes
– 1 Winterpeen
– 1 Komkommer
– 2 eetlepels Hoisinsaus
– 6 eetlepels Natuurazijn
– 1 theelepel Keukenzout
– 1 theelepel Suiker
– 3 eetlepels Mayonaise
– 1 eetlepel Sriracha
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Bastingkwast
Kernthermometer

Bereiding

Haal ruim van te voren de eendenborstfilets uit de koeling en laat ze op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de wortel en komkommer in julienne en doe dit in een kommetje. Voeg hier de azijn, suiker en keukenzout aan toe en meng alles goed door elkaar.

Meng in een ander kommetje alvast de mayonaise met de sriracha.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Haal de eendenborstfilets uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Snijd eventueel loshangende stukjes vlees en vet weg, maar laat de vetlaag verder zitten. Snijd de vetlaag met een scherp mes kruislings, tot het vlees in.

Bestrooi de vleeskant van de eendenborstfilets met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de eendenborstfilets met de vleeskant op het directe deel, boven de hete kolen, op het grillrooster. Grill de eendenborstfilets 2 minuutjes en draai ze vervolgens om, zodat ze met de vetkant op het rooster komen te liggen. Grill de filets nu nog 3 minuutjes en let er hierbij op dat de filets niet te veel verbranden door het vet dat voor vlammen zal zorgen. Haal indien nodig de filets een weg van de hete kolen om ze daarna weer terug te leggen.

Na 3 minuten mogen de eendenborstfilets verplaatst worden naar het indirecte deel van het grillrooster. Bestrijk beide zijden van de filets nu met de hoisinsaus en sluit de BBQ met de deksel. De eendenborstfilets mogen nu rustig doorgaren tot ze een kerntemperatuur van 52 graden hebben bereikt. Houd dit in de gaten door je kernthermometer te gebruiken.

Is de kerntemperatuur van 52 graden bereikt? Dan mogen de eendenborstfilets van de BBQ. Leg ze op een bord en laat ze 5 tot 10 minuutjes rusten.

Leg nu de pitabroodjes op het indirecte deel van het grillrooster en bak de broodjes zo in een paar minuutjes af.

Laat daarna het mengsel van komkommer en wortel uitlekken en snijd de eendenborst in dunne plakken.

Snijd nu de pitabroodjes open en bestrijk één binnenzijde met de sriracha mayonaise. Beleg de pita daarna met wat plakjes eendenborst en een goede lepel zoetzure komkommer en wortel. Herhaal dit met de rest van de pitabroodjes en roep iedereen aan tafel. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *