Italian Smashburgers

Hier in huis zijn we al een tijdje fan van smashburgers. Met slechts een paar ingrediënten, die we ook neg eens bijna altijd wel in huis hebben, een heerlijke burger bouwen is top en het is voor ons momenteel wel onze favoriet als het om ‘fastfood’ gaat. Nu kun je zo’n smashburger natuurlijk met van alles pimpen, maar die simpliciteit van zo’n burger is wat mij betreft één van de belangrijkste factoren voor een goede smashburger. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet gevarieerd kan worden, want ook met slechts een handjevol ingrediënten kun je gewoon hele andere smashburgers bereiden. Dat bewijst dit recept voor Italiaanse Smashburgers ook wel en ik kan hem van harte aanraden eens te proberen!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 750kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ
  • Plancha (of bakplaat)

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte onder de bakplaat. De temperatuur in mijn BBQ was zo’n 220 graden. Leg de bakplaat op de BBQ en laat deze mee opwarmen.
  • Pak het gehakt er bij en kneed het even lichtjes door. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak er bollen van. Pak je bakpapier er bij en knip er een vierkant van 15 x 15 cm uit.
  • Neem nu een kommetje en meng hierin de mayonaise met de pesto. Snijd de hamburger broodjes open en bestrijk de snijkanten met boter.
  • Zet nu alle overige ingrediënten voor je burgers ook klaar, zodat je de burgers snel kunt maken en wacht tot de BBQ er klaar voor is.
  • Zijn de BBQ en bakplaat op temperatuur? Leg dan de broodjes met de beboterde kant op de plaat en bak ze een minuutje tot ze een mooi kleurtje hebben en een beetje krokant zijn. Haal de broodjes vervolgens weer van de bakplaat en leg ze even weg.
  • Neem nu de bollen gehakt, het stuk bakpapier en je burger smasher of spatel. Leg een bol gehakt op de bakplaat en leg het stuk bakpapier er op. Druk de bal gehakt vervolgens zo plat als lukt. Herhaal dit met de overige ballen (of zoveel als je er in één keer kwijt kunt op je bakplaat).
  • Bestrooi nu de ongebakken zijde van de burgers met zout en peper en bak de burgers tot de zijkanten mooi beginnen te kleuren en krokant worden. Dit duurde bij mij ongeveer 2 minuten.
  • Bestrijk ondertussen de onderste helften van de broodjes met de pesto mayonaise en de bovenste helften met je favoriete pastasaus.
  • Nu is het tijd om de smash burgers te keren. Neem hiervoor een scherpe spatel en voel eerst even aan of de burger erg aan de bakplaat plakt. Is dat het geval? Steek de burgers dan voorzichtig los en keer de burgers daarna om.
  • Beleg de burgers vervolgens met de plakken mozzarella of geraspte mozzarella en bak de burgers tot de kaas mooi gesmolten is. Maak dan twee stapeltjes van twee smashburger en leg deze op de broodjes. Maak de Italiaanse smashburgers daarna af met de bovenste helft van de broodjes en serveer de burgers direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 750kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 47g | Fat: 50g | Saturated Fat: 21g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 19g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 165mg | Sodium: 716mg | Potassium: 603mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 372IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 442mg | Iron: 5mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept