Burgers van de BBQ

Master Burgers

Dit recept is voor één van mijn favoriete hamburgers van de BBQ. Het aantal toppings op deze Master Burger is niet veel, maar als alle smaken samen kom, dan is het genieten! Voor mijn hamburgers gebruik ik het liefst brioche hamburger broodjes, die ik vaak zelf bak volgens dit recept. Daarnaast draai ik het liefst mijn eigen gehakt, zodat het nog lekker grof is en je echt structuur krijgt in je burger. Heb je zelf geen gehaktmolen? Vraag je slager dan of hij gehakt grof wil draaien voor je. Op deze Master Burger hoort verder een zelfgemaakt sausje, sla, tomaat, goede cheddar, bacon en een zelfgemaakte pickle van rode ui en komkommer. Klinkt dat goed? Zet dit recept dan maar bovenaan je to-do list!

master burger recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 867kcal

Ingrediënten:

  • 2 Brioche Hamburger Broodjes
  • 300 gram Rundergehakt
  • 60 gram Cheddar
  • 6 plakken Gerookt Ontbijtspek
  • 6 blaadjes Kluitsla/Krulsla
  • 1 Grote Tomaat
  • 1 Rode Ui
  • 0,25 Komkommer
  • 2 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Ketchup
  • 0,5 theelepel Tabasco
  • 2 eetlepels Amerikaanse Mosterd
  • 100 milliliter Azijn
  • 1 eetlepel Suiker
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Grof Zeezout

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de meesterlijke burger van de BBQ beginnen we met het maken van de pickle, zodat de smaken daar goed in kunnen trekken. Neem hiervoor het steelpannetje en zet deze op laag vuur.
  • Doe er vervolgens de azijn, suiker en een theelepel zout in en laat de suiker en zout oplossen in de azijn. Haal hierna het pannetje van het vuur en giet de azijn in een kommetje.
  • Snijd nu de rode ui in ringen van ongeveer 3 millimeter dik. Snijd van de komkommer ook plakken van ongeveer 3 millimeter dik. Is de azijn een beetje afgekoeld? Voeg er dan de rode uien ringen en de plakken komkommer aan toe en zet het kommetje weg in de koeling.
  • Snijd nu ook alvast de tomaat in dunne plakken en was de blaadjes sla.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Vorm ondertussen 2 gelijke burgers van het gehakt, zonder het vlees al te veel te kneden. Maak de burgers qua diameter net iets groter dan je broodjes, want op de BBQ krimpen de burgers nog een beetje.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de plakken gerookt ontbijtspek op het indirecte deel van je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Door de plakken spek niet direct boven de kolen te BBQ’en garen ze mooier en verbranden ze niet. Draai de plakken spek na 3 minuutjes even om.
  • Bestrooi nu ook je burgers aan beide kanten met peper en zout en leg ze op het directe deel van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en grill de burgers 2 minuten.
  • Pak nu de mosterd en de bastingkwast er bij. Keer de burgers na 2 minuten om en bestrijk de gegrilde kant met een beetje mosterd. Haal de plakken spek nu van de BBQ en grill de burgers nu 2 minuten met de deksel op de BBQ.
  • Keer de burgers nu weer om en bestrijk de andere gegrilde kant ook met mosterd. Grill de burgers nu nog 2 minuten.
  • Keer de burgers nu nog één laatste keer om en beleg ze met de cheddar. Ik gebruik plakken, maar je kunt ook prima geraspte cheddar gebruiken. Sluit de BBQ nu weer met de deksel en grill de burgers nog 2 minuten direct boven de kolen.
  • Verplaats de burgers na 2 minuten naar het indirecte deel van de BBQ en verdeel de plakken bacon er over. Sluit de BBQ met de deksel en laat de burgers nog even rustig doorgaren.
  • Meng ondertussen de mayonaise, ketchup en tabasco tot een sausje en snijd de burger broodjes open.
  • Rooster tot slot de gesneden kanten van je broodjes 30 seconden direct boven de brandende kolen op het rooster. Haal hierna de broodjes en de burgers van de BBQ.
  • Bestrijk nu de onderste helften van de broodjes met de saus en beleg ze vervolgens met de blaadjes sla en wat plakken tomaat. Hierop gaan vervolgens de burgers met cheddar en bacon.
  • Giet nu je kommetje met rode ui en komkommer af en beleg de burgers met wat ringen rode ui en wat plakjes komkommer. Maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer deze Master Burgers direct. Eet smakelijk!

Video

Benadering van voedingswaarden

Calories: 867kcal | Carbohydrates: 48g | Protein: 41g | Fat: 57g | Saturated Fat: 27g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 268mg | Sodium: 685mg | Potassium: 679mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1664IU | Vitamin C: 14mg | Calcium: 276mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed hamburger recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept voor de BBQ? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken!

2 reacties

  1. Vandaag gemaakt, erg lekker! Wel tot 2x toe verkeerd het recept gelezen en 2 eieren bij het deeg gegooid…. Natte plak boel maar de broodjes werden toch oké.
    Thanks weer voor dit recept!

    • Verkeerd lezen maken we ons allemaal wel eens schuldig aan 😉 Tijdens een workshop heb ik er wel eens een paar gehad die de avocado’s voor de guacamole door het gehakt voor de burgers aan het mengen waren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling