kaassoufle smashburgers uitgelicht

Kaassoufflé Smashburgers

Een tijd terug kwam ik op het Instagram kanaal van Snackspert een dubbele burger tegen met daartussen een kaassoufflé. Snackspert had deze burger ergens in Amsterdam getest en was enthousiast. En dat werden we hier thuis ook wel van de combinatie hamburger en kaassoufflé. En wat is er dan beter dan die kaassoufflé tussen twee smashburgers te stoppen en je handen vies te maken? Precies, helemaal niks! Het resultaat waren we dan ook erg over te spreken en wat mij betreft mogen deze Kaassoufflé Smashburgers hoog op je to-do lijst!

kaassoufle smashburgers recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 1239kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Plancha (of bakplaat)
  • Burger Smasher (of Plakspaan)
  • Spatel
  • Bakpapier

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirect hitte. De directe hitte wil je onder je plancha of bakplaat, terwijl je op het indirecte deel de kaassoufflés kunt bereiden. De temperatuur in de BBQ mag tussen de 200 en 220 graden zijn.
  • Pak het gehakt er bij en kneed het even lichtjes door. Verdeel het vervolgens in 4 gelijke delen en maak er bollen van. Pak je bakpapier er bij en knip er een vierkant van 15 x 15 cm uit.
  • Neem nu een kommetje en doe hier de mayonaise, ketchup, mosterd en tabasco in. Snipper vervolgens de augurken goed klein en voeg ook toe. Meng alle ingrediënten met elkaar tot een burger saus en zet aan de kant.
  • Snijd je hamburger broodjes open en bestrijk de gesneden kanten van de broodjes met wat roomboter.
  • Zet nu alle ingrediënten voor je burgers klaar, zodat je de burgers snel kunt maken en wacht tot de BBQ er klaar voor is.
  • Zijn de BBQ en bakplaat op temperatuur? Leg dan de kaassoufflés op het indirecte deel van de BBQ en bereid ze volgens de tijden op de verpakking. De Airfryer kaassoufflés die ik had waren vrij smal, dus ging ik voor 2 kaassoufflés per smashburger.
  • Leg nu ook de broodjes met de beboterde kant op de plaat en bak ze een minuutje tot ze een mooi kleurtje hebben en een beetje krokant zijn. Haal de broodjes vervolgens weer van de bakplaat en leg ze even weg.
  • Neem nu de bollen gehakt, het stuk bakpapier en je burger smasher of plakspaan. Leg een bol gehakt op de bakplaat en leg het stuk bakpapier er op. Druk de bal gehakt vervolgens plat met je burger smasher tot een burger van ongeveer 0,5 cm dik. Herhaal dit met de overige ballen (of zoveel als je er in één keer kwijt kunt op je bakplaat).
  • Bestrooi nu de ongebakken zijden van de burgers met zout en peper en bak de burgers tot de zijkanten mooi beginnen te kleuren en krokant worden. Dit duurde bij mij ongeveer 2 minuten.
  • Nu is het tijd om de smash burgers te keren. Neem hiervoor een scherpe spatel en voel eerst even aan of de burger erg aan de bakplaat plakt. Is dat het geval? Steek de burgers dan voorzichtig los en keer de burgers daarna om.
  • Beleg de omgedraaide burgers nu met de plakken cheddar en bak ze nog eens 2 minuten, met de deksel van de BBQ gesloten. Haal de burgers daarna van de BBQ.
  • Zijn de kaassoufflés ook klaar? Haal ook die dan van de BBQ, want het is tijd om de kaassoufflé smashburgers te bouwen!
  • Neem hiervoor de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze met de burger saus. Hierop gaat vervolgens een smashburger met cheddar.
  • Snijd vervolgens de kaassoufflés aan de bovenkant in, zodat de stoom wat kan ontsnappen (scheelt weer een verbrande mond) en leg ze op de burgers. Bovenop de kaassoufflés gaan vervolgens de andere burgers met kaas.
  • Bestrijk nu de bovenste helften van de hamburgerbroodjes ook met de burger saus en maak de kaassoufflé smashburgers hier mee af. Serveer de burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Notities

Ga je liever voor een kaassoufflé uit het vet? Dan kan ik je de kaassoufflés van Van Dobben aanraden. Ik wilde echter het hele recept op de BBQ bereiden en ging daarom voor de oven/airfryer variant.

Benadering van voedingswaarden

Calories: 1239kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 39g | Fat: 44g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 18g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 143mg | Sodium: 4391mg | Potassium: 716mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 195IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 152mg | Iron: 6mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling