Recept: de ultieme dubbele cheeseburger

Ultieme Double Cheeseburgers

Laatst deelde ik een recept voor bacon jam en daarbij zei ik dat het heerlijk is op een goede burger. Dus dan mag een heerlijke burger, met daarop bacon jam, natuurlijk niet ontbreken. Het is gelijk een toppertje geworden, want ik ben voor een dubbele cheeseburger gegaan, met cheddar en Old Amsterdam. Vul dit aan met een goed broodje, wat lekker toppings (waaronder dus de bacon jam) en je hebt de perfecte burger. Het kan wel zijn dat je voor deze burgers eerst je kaken moet ontwrichten, want het is een behoorlijk bouwwerk! Ga jij deze ultieme dubbele cheeseburgers proberen?

De perfecte burger van de BBQ? Dat is deze Triple Meat, Double Cheese Burger!
De perfecte burger van de BBQ? Dat is deze Triple Meat, Double Cheese Burger!

Hoofdgerecht/Lunch

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburgerbroodjes
– 500 gram Rundergehakt
– 3 eetlepels Bacon Jam
– 4 plakken Cheddar
– 4 plakken Old Amsterdam
– 1 krop Krulsla
– 1 Tomaat
– 1 Rode Ui
– 2 eetlepels Mayonaise
– 0,5 eetlepel Ketchup
– 0,5 theelepel Tabasco
– 4 eetlepels Azijn
– 1 theelepel Suiker
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 2 Houten Prikkers of 2 Steakmessen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een temperatuur van 180 tot 200 graden en combinatie van directe en indirecte hitte. We gaan de burgers namelijk eerst direct boven de hete kolen grillen en later indirect verder laten garen.

Pel nu de rode ui en snijd er dunne ringen van. Doe de ringen in een kom en voeg er de suiker en wat zout aan toe. Giet vervolgens de azijn er bij en laat dit zo even staan.

Verdeel ondertussen het gehakt in 4 gelijke delen en vorm van ieder deel burgers die net iets groter zijn dan je broodjes. Op de BBQ krimpen de burgers nog iets en zo zijn ze mooi even groot als je broodjes.

Was de sla en kies er wat mooie blaadjes van uit voor op je burger. Snijd ook de tomaat in dunne plakken. Meng daarna in een kommetje de mayonaise met de ketchup en de tabasco.

Snijd de hamburgerbroodjes alvast open en zet alle ingrediënten en toppings klaar.

Is de BBQ op temperatuur? Breng de hamburgers dan op smaak met peper en zout. Leg de burgers vervolgens op het directe deel van het rooster (boven de hete kolen dus) en gril ze 2 minuutjes met de deksel op de BBQ. Keer de burgers vervolgens om. Beleg 2 burgers met de plakken cheddar en 2 burgers met de Old Amsterdam en gril de burgers nog 2 minuutjes, wederom met de deksel op de BBQ.

Verplaats de burgers vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ, zodat ze rustig nog iets verder kunnen garen. Rooster tegelijkertijd op het directe deel van de BBQ de gesneden kanten van de broodjes zo’n 30 seconden, tot ze een mooi kleurtje hebben en een beetje krokant aanvoelen.

Haal nu de broodjes van de BBQ en beleg de onderste helft eerst met de saus van mayonaise, ketchup en tabasco. Hierop gaan vervolgens wat blaadjes van de sla, gevolgd door wat plakjes tomaat. Op de tomaat gaan de burgers met cheddar en daar bovenop weer de burgers met Old Amsterdam. Giet nu ook de uienringen af en beleg de burgers met een paar ringen rode ui. Smeer tot slot een lepel van de bacon jam op de bovenste helften van de broodjes en maak hier je burgers mee af.

Steek in beide burgers een houten prikker of een steakmes zodat je bouwwerk niet omvalt. Nu is het tijd om snel te gaan eten en te genieten van deze ultieme dubbele cheeseburgers! Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *