Crispy Nacho Chicken Burgers

Burgers van de BBQ zijn natuurlijk altijd een goed idee! Je kunt er tenslotte alle kanten mee op qua smaken, om zo iedere keer weer iets nieuws op tafel te zetten. Op de site vind je al heel veel hamburger recepten en daar komt met deze Crispy Nacho Chicken Burgers weer een mooie bij! Deze burgers bereid je met indirecte hitte en door je favoriete Doritos smaak te gebruiken geef je de kipburgers een heerlijk krokant jasje mee. Echt een aanrader om eens te proberen!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 499kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 3 Diepe Borden
  • Mengkom
  • Kernthermometer (optioneel)

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Doe ondertussen het kipgehakt in een mengkom en voeg er alle droge kruiden en specerijen aan toe. Meng goed door elkaar en vorm er 2 gelijke burgers van. Zorg er hierbij voor dat de burgers een diameter hebben die net iets groter is dan die van je broodjes.
  • Neem nu de diepe borden en doe in de eerste de bloem, in de tweede het ei en in de laatste de verkruimelde Doritos chips. Kies hier je favoriete smaak. Roer het ei los in het bord.
  • Neem nu de burgers en wentel ze eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de verkruimelde chips. Zorg er bij iedere stap voor dat de burger rondom volledig is voorzien van bloem, ei en chips.
  • Leg de burgers nu op een bord en wacht tot de BBQ op temperatuur is. Meng in een klein kommetje nu de mayonaise met de ketchup, mosterd en je favoriete hot sauce. Leg de blaadjes sla klaar en snijd de tomaat, rode ui en augurken in dunne plakken.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de kip burgers dan eerst op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de burgers 20 minuten.
  • Snijd ondertussen de broodjes open en zet alle overige ingrediënten klaar om de burgers te bouwen.
  • Leg na 15 minuten de plakken cheddar op de burgers en rooster de broodjes even kort op het directe deel van de BBQ. Gaar de burgers nu nog 5 minuten.
  • Haal nu de burgers en broodjes van de BBQ en pak er eerst de onderste helften van de broodjes bij. Bestrijk deze met wat van de saus en beleg met de sla en wat ringen rode ui. Hierop gaan vervolgens de krokante kip burgers met kaas, gevolgd door de plakken tomaat en augurk. Bestrijk tot slot ook de snijkant van de bovenste helft van de broodjes met wat van de burger saus en maak de crispy nacho chicken burgers hier mee af. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 499kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 30g | Fat: 21g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 109mg | Sodium: 1040mg | Potassium: 1106mg | Fiber: 5g | Sugar: 9g | Vitamin A: 865IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 181mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept