pizza nachos uitgelicht

Pizza Nachos

Als je lid bent van Facebook of Instagram kom je vast met regelmaat de filmpjes tegen van Tasty, Twisted en allerlei andere pagina’s, waarin ze de meest uiteenlopende dingen bereiden. Blijf je net als ik altijd even hangen om te zien of het wat is? Dan heb je ongetwijfeld al de lekkerste dingen voorbij zien komen! Al ben ik ook niet altijd enthousiast. Van deze pizza nacho’s werd ik echter wel warm! Sowieso vind ik nacho’s van de BBQ echt top. Er staan dan ook al meerdere nacho varianten online. Deze pizza nacho’s mochten niet ontbreken en vielen ook weer in de smaak!

Op zoek naar een lekker BBQ voorgerecht? Doe deze pizza nacho's eens vooraf!
Op zoek naar een lekker BBQ voorgerecht? Doe deze pizza nacho's eens vooraf!

Voor-/Bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 8 Tortilla’s
– 75 gram Gesmolten boter
– 30 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
– 1 theelepel Knoflook Poeder
– 1 theelepel Gedroogde Oregano
– 1 theelepel Gedroogde Basilicum
– 100 gram Pizza Saus
– 50 gram Geraspte Kaas
– 100 gram Salami
– Peper & Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Gietijzeren Pan of Schaal

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden. Leg de pizzasteen op het rooster en laat deze voorverwarmen.

Meng in een kommetje de gesmolten boter met de parmezaanse kaas, het knoflookpoeder, de oregano en de basilicum. Breng verder op smaak met peper en zout.

Snijd nu iedere tortilla in 8 punten. Haal ze vervolgens door het zojuist gemaakte botermengsel en leg ze vervolgens op een bord. Snijd ook de salami in blokjes en zet deze apart.

Is de BBQ op temperatuur? Bak de tortillapunten dan op de pizzasteen tot ze krokant worden. Doe dit met de deksel gesloten. Dit duurt 5 tot 8 minuten. Haal ze vervolgens van de pizzasteen en haal ook de pizzasteen van de BBQ.

Neem nu de gietijzeren pan of schaal en beleg de bodem met ongeveer een derde van de gebakken tortilla punten. Verdeel hier vervolgens een derde van de pizza saus over, een derde van de salami en een derde van de geraspte kaas. Herhaal dit nog 2 keer, tot alle ingrediënten op zijn.

Zet de pan of schaal nu op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de pizza nacho’s tot de kaas gesmolten is. Dit duurt een minuut of 10. Haal de nacho’s nu van de BBQ. Let er we op dat de pan of schaal heet is. Serveer de pizza nacho’s direct. Eet smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *