Mexicaanse Nacho Hapjes

Als de BBQ aan gaat denken we al gauw in veel en grote stukken vlees, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vind het eigenlijk leuker om een BBQ te starten met wat hapjes, waarbij vlees slechts een onderdeel is. Daarna volgt dan een mooi stuk vlees, ook weer gepaard met een paar bijgerechten. Een mooi hapje om je BBQ mee te beginnen zijn deze Mexicaanse Nacho Hapjes. Deze tortilla chipjes, belegd met guacamole, crème fraîche, gemarineerde kip en tomatensalsa zijn gemakkelijk te maken en je kunt er snel een heleboel maken. Ze zijn dus ook ideaal om als hapje te serveren aan een grote groep!

Deze Mexicaanse Nacho Hapjes zijn heerlijk vooraf, of als snack!
Deze Mexicaanse Nacho Hapjes zijn heerlijk vooraf, of als snack!

Voorgerecht/Snack

4-6 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 2 Kippendijen
– 16 Tortilla Chipjes
– 1 Avocado
– 1 Rode Ui
– 3 Tomaten
– 1 teentje Knoflook
– 1 klein bosje Bladpeterselie
– 2 theelepels Gerookt Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– 1 mespunt Uienpoeder
– 1 mespunt Knoflookpoeder
– 1 mespunt Versgemalen Zwarte Peper
– 1 mespunt Zout
– 4 eetlepels Olijfolie
– 6 eetlepels Crème Fraîche

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer

Bereiding

Meng het paprikapoeder met het chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en de peper en kruide kippendijen hiermee. Zet de kippendijen vervolgens aan de kant, zodat de smaken kunnen intrekken.

Neem nu een kom en prak hierin de avocado fijn. Snipper de rode ui en voeg de helft toe aan de avocado. Doe de andere helft in een andere kom. Snijd nu de tomaten in vieren en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de tomaten vervolgens in kleine blokjes. Doe 1 tomaat bij de avocado en de andere 2 tomaten bij de halve gesnipperde rode ui.

Knijp nu de teen knoflook uit in de kom met avocado, rode ui en tomaat en meng alles tot een guacamole. Hak nu de peterselie fijn en voeg dit toe aan de kom met de rode ui en de tomaat. Doe hier ook de olijfolie bij en meng alles door elkaar tot een salsa.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de kippendijen dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de kippendijen tot ze een kerntemperatuur van 72 graden hebben en haal ze vervolgens van de BBQ. Dit duurt 12 tot 15 minuten.

Pak ondertussen een grote serveerplank of schaal en leg hier de tortilla chipjes op, met de holle kant naar boven. Het makkelijkst zijn de ronde tortilla chips, omdat deze het gemakkelijkst te beleggen zijn.

Lepel nu een beetje van de guacamole en van de crème fraîche op ieder chipje. Snijd vervolgens de kippendijen in reepjes van ongeveer 1 cm breed en beleg ieder chipje met een reepje kip. Maak de hapjes nu af met een klein beetje van de tomatensalsa en serveer de Mexicaanse Nacho Hapjes direct. Eet smakelijk!

Deze Mexicaanse Nacho Hapjes zijn heerlijk vooraf, of als snack!
Deze Mexicaanse Nacho Hapjes zijn heerlijk vooraf, of als snack!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *