Teriyaki Burgers

Jawel ik heb weer een nieuw hamburger recept voor je! En mocht je nou geen voorstander zijn van warme ananas, klik dan snel weg! Een belangrijk onderdeel van deze Teriyak Burger is namelijk een schijf gegrilde ananas. En teriyaki saus natuurlijk! Houd je wel van warme ananas? Dan is deze burger van de BBQ er eentje die je zeker moet proberen, want de combinatie met teriyaki saus is fantastisch!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 642kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Verdeel ondertussen het gehakt in 2 gelijke delen en vorm er burgers van. Houd hierbij de diameter van de burgers net iets groter dan van je broodjes, want de burgers slinken nog iets tijdens het grillen.
  • Snijd de rode ui in plakken van ongeveer 0,5 cm dik, snijd de kaas in plakken en snijd de hamburger broodjes ook vast open. Meng in een kommetje ook de mayonaise met 2 eetlepels teriyaki saus en zet klaar. Leg tot slot ook de blaadjes sla klaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de burgers dan rondom met wat versgemalen zwarte peper en zeezout. Leg de burgers vervolgens op het directe deel van de BBQ en gril ze daar 3 minuten. Leg ook de schijven ananas en de plakken rode ui op het directe deel van de BBQ en gril ze ook 3 minuten.
  • Keer de burgers na 3 minuten om en bestrijk de gegrilde kant met teriyaki saus. Draai ook de plakken ananas en rode ui om. Gril zowel de burgers, als de ananas en rode ui nog eens 3 minuten.
  • Keer de burgers na 3 minuten weer om en verplaats ze naar het indirecte deel van de BBQ. Bestrijk de gegrilde kant met teriyaki saus en beleg de burgers met de kaas. Leg op iedere burger met kaas nu wat van de rode ui en daarbovenop de schijven ananas.
  • Neem nu de hamburger broodjes en rooster ze even op ht directe deel van de BBQ. Laat de burgers op het indirecte deel verder garen tot de kaas gesmolten is.
  • Pak ondertussen de onderste helften van de hamburger broodjes en bestrijk ze met de helft van de saus. Beleg ze vervolgens met de blaadjes sla.
  • Zijn de burgers klaar? Haal ze dan van de BBQ en leg ze op de reeds belegde hamburger broodjes. Bestrijk de bovenste helften van de broodjes met de rest van de saus en maak je teriyaki burgers hier mee af. Serveer de burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 642kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 37g | Fat: 42g | Saturated Fat: 17g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 16g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 132mg | Sodium: 606mg | Potassium: 570mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 428IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 280mg | Iron: 5mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *