we cant bbq review uitgelicht

Boekreview: We Can(‘t) BBQ

Met We Can(‘t) BBQ viel het eerste BBQ boek van 2020 op de mat. Geschreven door één van de mannen achter o.a. The Bastard en schrijver van Let’s Make BBQ Great Again: Jeroen Wesselink. Al geeft hij zelf aan dat het, net als bij zijn eerdere boek, vooral een teamprestatie is. En als ik hoor wie er heeft meegewerkt aan dit boek, dan is het ook zeker teamwork geweest. Benieuwd of dit boek er één is dat je op de boekenplank wil hebben? Lees dan snel verder!

Boekreview: We Can('t) BBQ
Boekreview: We Can('t) BBQ

We Can(‘t) BBQ: Wat?

Zoals ik gewend was uit Let’s Make BBQ Great Again (waar trouwens een bijdrage van mij in staat) zit ook We Can(‘t) BBQ weer vol humor. We beginnen gelijk met de titel, want kunnen we nou wel of niet BBQ’en? Simpel, met dit boek kunnen we allemaal BBQ’en, zelfs als je niet kunt BBQ’en. Logisch.

Het boek is gevuld met 52 recepten. Voor de snellere rekenaar is dat dus iedere week van het jaar een recept uit dit boek bereiden op de BBQ. We BBQ’en dus het hele jaar door. En niet alleen in de zomer wanneer het zonnetje schijnt. De fanatieke BBQ’er zal misschien wat sneller door het boek heen gaan. Geeft niks, want dan heb je mooi tijd om je favoriete recepten uit het boek allemaal nog een keer te proberen!

Die 52 recepten zijn zeer divers. Er komen mooie stukken vlees voorbij, sandwiches, bijgerechten, vis, snacks, het boek gaat op de vegetarische toer, we gaan hot & fast, low & slow en er worden hele gerechten bereid. Kortom, voor ieder wat wils. De titels en omschrijvingen van de recepten zitten ook weer vol humor en woordspelingen en daar houd ik wel van. Denk aan ‘Yes We Cannelloni’, ‘Ball of Fame’ en ‘I Have a Bream’. Leuke gerechten, met nog leukere namen.

Naast de recepten begint ook dit BBQ weer met wat basics. Voor de meeste BBQ’ers is die informatie niet nieuw, maar zaken als kerntemperaturen, het werken met rook, do’s en don’ts en benodigde tools en accessoires kan toch handig zijn om even door te lezen. Daarnaast bevat het eerste deel van het boek ook een sectie met recepten voor rubs en sauzen, waar in de recepten naar wordt verwezen.

Boekreview: We Can('t) BBQ

Mijn favoriete recept

Ik heb nog lang niet alle recepten uit het boek geprobeerd, dus of dit recept mijn favoriet van alle recepten uit het boek is kan ik niet zeggen. Op dit moment ben ik echter wel fan van The Godfather. Een heerlijke lasagne van de BBQ, met Italiaanse worst, gehakt, ricotta, mozzarella en nog veel meer lekkers. Erg lekker en ook nog eens heel leuk om eens een hele maaltijd te bereiden op de BBQ. Ik kan hem je dus aanraden!

Boekreview: We Can('t) BBQ

Mijn volgende to-do

Het eerstvolgende recept uit dit boek dat op de to-do lijst staat is die voor Rösti. Dit aardappel gerecht is vooral bekend als bijgerecht, maar deze variant met spek, ui, ei en Emmentaler wordt geserveerd als hoofdgerecht. Klinkt lekker toch? Die ga ik binnenkort maar eens proberen!

Boekreview: We Can('t) BBQ

The BBQ Challenge

Een ander onderdeel dat meermaals in het boek terug komt is een challenge. The BBQ Challenge. Dit is eigenlijk een langlopende wedstrijd, waarbij je wekelijks wordt uitgedaagd om een recept beter te bereiden dan ze in het boek hebben gedaan. Doe je mee? Dan maak je die maand kans op €100,- shoptegoed van The Bastard. Alle maandwinnaars strijden vervolgens begin 2021 tegen elkaar om een Bastard XL. Als dat geen reden is om een poging te wagen! Meer informatie over The BBQ Challenge vind je hier of op de Facebook pagina van The Bastard.

Boekreview: We Can('t) BBQ

Conclusie

Met We Can(‘t) BBQ heeft het team van The Bastard weer een leuk BBQ boek geschreven. Persoonlijk vind ik Let’s Make BBQ Great Again een mooier boek om op de plank te hebben, maar voor €16,95 laat je dit boek niet liggen. Er staan leuke en inspirerende recepten in en de combinatie met The BBQ Challenge, waarbij je uitgedaagd wordt om die recepten nog beter te bereiden, is erg leuk gedaan.

Wil jij dit boek op de plank hebben? Nog t/m 28 juni 2020 krijg je het boek, zolang de voorraad strekt, gratis als je bij Intratuin voor €25,- aan BBQ producten koopt. Of je bestelt hem voor €16,95 op de website van The Bastard.

Boekreview: We Can('t) BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.