BBQ Boek: Let's make BBQ great again

Boekreview: Let’s Make BBQ Great Again

Een paar weken terug ontving ik als één van de eersten het nieuwe BBQ Boek ‘Let’s Make BBQ Great Again’. Een boek dat geschreven is door Jeroen Wesselink en het team van The Bastard. En de reden dat ik één van de eerste exemplaren ontving is dat er ook een recept van mij in dit boek staat. Daar ben ik natuurlijk wel een beetje trots op! Een review van dit boek mag natuurlijk niet ontbreken en gelukkig is er geen reden om kritisch te zijn, want op een boek waar je zelf in staat is dat natuurlijk wat lastig!

BBQ Boek: Let's make BBQ great again

Let’s Make BBQ Great Again

Dit BBQ boek is onlosmakelijk verbonden met The Bastard. Een kamado van Nederlandse komaf die de laatste jaren steeds populairder wordt. De kaft van het boek heeft het uiterlijk van The Bastard gekregen, inclusief het reliëf van de keramische BBQ. Dat het boek van The Bastard is betekent overigens niet dat de recepten in dit boek alleen op The Bastard zijn te bereiden. Zeker niet! Natuurlijk, er wordt veel over The Bastard gesproken in het boek, maar je kunt alles prima op iedere willekeurige BBQ bereiden, zolang je maar een exemplaar met deksel tot je beschikking hebt.

Let’s Make BBQ Great Again richt zich in het boek op alle verschillende BBQ momenten in het leven en speelt daarop in met BBQ recepten. Het boek zit daarbij vol met humor en grappige titels voor gerechten. Persoonlijk vind ik dat dit het boek erg sterk maakt en het onderscheidt van de vele andere BBQ boeken die er uit zijn gekomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het thema Hide ’n Grill: BBQ recepten voor als je schoonmoeder op bezoek komt en je het liefst de hele middag in de tuin doorbrengt? Of een recept met de naam Beets by Dr. B?

Het boek daagt je daarnaast uit om niet altijd het receptuur te volgen, maar af en toe voor een eigen draai te gaan. Dat vind ik zelf ook het leukste aan BBQ’en. Een recept als inspiratie gebruiken om het je uiteindelijk helemaal eigen te maken.

Mijn Favoriete Recept

Bij ieder BBQ Boek geef ik altijd een favoriet op dat moment aan, maar dat kan er in dit boek natuurlijk maar één zijn: mijn eigen recept. In het boek heet dit recept 'Chupa Chicken' en je kent het wellicht ook wel als Kip Lollies of Chicken Lollipops. Het is een relatief eenvoudig recept, dat ideaal is om kennis te maken met het indirecte BBQ’en en gebruik van rookhout. Daar komt bij dat dit gerecht ook nog eens heel erg lekker is!

Mijn volgende To Do

Eén van de recepten waar ik direct benieuwd naar was is de Picanha Invertida. In eerste instantie dacht ik bij de naam dat het om een reverse seared picanha ging en dat is natuurlijk niets nieuws voor de wat fanatiekere BBQ’er. Picanha Invertida is echter een picanha die binnenste buiten is gekeerd en vervolgens gevuld met allerlei lekkere ingrediënten. Daar ben ik toch wel erg benieuwd naar en de Picanha Invertida is er dan ook één die inmiddels op mijn to-do lijstje terecht is gekomen.

Conclusie:

Hier kan ik kort in zijn. Let’s Make BBQ Great Again is een erg mooi boek geworden, vol humor, verrassende gerechten en mooie fotografie. Wat mij betreft is het zeker een boek om op je plank te hebben, al is het maar omdat er een recept van mij in staat 😉

Je bestelt Let’s Make BBQ Great Again hier.

Onderstaand nog enkele foto’s van het BBQ boek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *