Top 5 recepten 2023

Top 5 BBQ Recepten 2023

Ook in 2023 houd ik de traditie gewoon weer in stand en dat betekent dat ik op de laatste dag van het jaar de 5 populairste recepten van 2023 met je deel! En dan hebben we het enkel over de recepten die dit jaar online zijn gekomen natuurlijk. Zoals ieder jaar duik ik aan het einde van het jaar weer eens in de cijfers, om nou te zien welke recepten nou goed in de smaak vielen. En als ik dan toch aan het kijken ben, dan kan ik dat natuurlijk net zo goed even met je delen! Want wellicht heb je één van deze recepten wel even gemist afgelopen jaar en dan moet ie natuurlijk heel snel bovenaan het to-do lijstje worden geplaatst! Uiteraard staat niet ieder recept even lang online, maar daar heb ik weer een beetje rekening mee gehouden. Iets met een formule die dat een beetje rechttrekt, ik zal je de details besparen.

Overigens kwamen er dit jaar 60 nieuwe recepten online, waarmee het totaal nu op 653 recepten staat. Meer dan genoeg BBQ inspiratie te vinden zou je zeggen, maar ook voor komend jaar staan er al weer wat gerechten op de foto en is de lijst met ideeën lang. Maar goed, genoeg gepraat. Tijd voor de top 5 BBQ recepten van 2023!

Benieuwd naar de 5 beste BBQ recepten van 2023? Je vindt ze hier!
Skillet Blondie met Stroopwafel

5. Skillet Blondie met Stroopwafel

Op nummer 5 vinden we een heerlijk BBQ dessert in de vorm van een blondie met stroopwafel! Gebakken in een skillet en echt een aanrader om te proberen! Als dessert of voor bij de koffie, hij zal zeker in de smaak vallen! En hoewel er niet vaak desserts in de top 5 lijstjes terecht komen verbaast het me niet dat deze skillet blondie tot de populairste recepten van 2023 behoort!

Cheesy Potato Stacks

4. Cheesy Potato Stacks

Ook bijgerechten van de BBQ halen meestal de top 5 niet in het jaarlijkse lijstje en deze Cheesy Potato Stacks zijn voor mij dan ook wel de grootste verrassing in de top 5 van 2023. Neemt niet weg dat deze heerlijke stapeltjes van aardappel met kaas een aanrader zijn om in 2024 (nog) eens op het menu te zetten. Ik ga ze in ieder geval vaker maken!

Beenham Burnt Ends

3. Beenham Burnt Ends

Soms heb je van die opwellingen waarvan je weet dat ze wel eens kunnen scoren. Dat had ik dit jaar met de Beenham Burnt Ends. Ik bereidde de dag ervoor een heerlijke, maar iets te grote beenham. Dat werd het recept voor de Bourbon Glazed Beenham. Het restant toverde ik om in burnt ends en dat werd erg lekker! Je kunt deze beenham burnt ends overigens ook prima bereiden met een nog rauwe beenham. Minstens net zo lekker en zeker een aanrader!

Honing Sriracha Kip

2. Honing Sriracha Kip

Dat BBQ’en niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn bewijst dit recept voor honing sriracha kip wel. Een relatief eenvoudige marinade, die je vervolgens ook nog gebruikt als glaze, wat kippendijen en een minuut of 20 op de BBQ. En het resultaat? Een ware smaakexplosie, waarvan ik wel durf te stellen dat je die vaker wilt ervaren! Deze Honing Sriracha Kip staat hier alweer op het to-do lijstje om zo snel weer te bereiden!

Pulled Chicken uit de Dutch Oven

1. Pulled Chicken uit de Dutch Oven

En dan de nummer 1 van 2023; Pulled Chicken uit de Dutch Oven! Ieder jaar scoort er minimaal 1 gerecht dat in de Dutch Oven wordt bereid erg goed en ik had ook wel verwacht dat dit pulled chicken recept hoog zou eindigen. Maar ik zit er ook vaak genoeg naast met mijn verwachtingen, dus dat het dan ook de nummer 1 van dit jaar is geworden is dan toch wel mooi! Ik kan je in ieder geval aanraden om deze pulled chicken in 2024 eens te proberen!

En dan nu op naar 2024!

En dat was hem dan alweer; de Top 5 recepten van 2023! Het is weer een lijstje met mooie recepten geworden, die ik allemaal nog wel een keer op het menu ga zetten in 2024! Ondertussen maak ik me al weer op voor 2024, want er zijn nog recept ideeën genoeg. Zoals gezegd staan de eerste gerechten alweer op de foto, dus we knallen gewoon door met nieuwe BBQ inspiratie!

Ben je nog benieuwd naar de top 5 lijstjes van eerdere jaren? Hier vind je de top 5 BBQ recepten van 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 en van 2016!

Vind je het leuk wat ik doe en wil je me steunen? Dan kan dat door bijvoorbeeld mijn e-book of een BBQ Junkie Pet te kopen óf door een donatie te doen. En probeer je komend jaar één van mijn recepten? Dan vind ik het leuk als je het resultaat met me deelt op Facebook, op Instagram óf middels een reactie onder het recept! Voor nu wens ik jullie een goede jaarwisseling en tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *