Top 5 BBQ Recepten 2022

We zetten ook dit jaar de traditie weer voort: de top 5 BBQ Recepten van 2022! Al sinds 2016 deel ik jaarlijks het lijstje met de 5 meest bezochte recepten van het jaar. En dan bedoel ik uiteraard de recepten die datzelfde jaar online zijn gekomen. Sommige recepten staan natuurlijk minder lang online dan anderen, maar daar heb ik een beetje rekening mee gehouden. Benieuwd naar de top 5 van dit jaar? Scroll dan snel verder!

In 2022 zijn er 65 nieuwe BBQ recepten online gekomen. Daarmee komt het totaal nu op 593 recepten op de site. Keuze genoeg dus! Maar wees niet bang; De eerste recepten voor volgend jaar staan al op de foto en er staat nog genoeg lekkers op de to-do lijst! Maar genoeg gepraat, tijd voor die top 5!

Benieuwd naar de 5 beste BBQ recepten van 2022? Je vindt ze hier!
Smokey Chicken Borrelbrood van de BBQ

5. Smokey Chicken Borrelbrood

Dat dit recept goed zou scoren had ik wel verwacht. Een makkelijke, maar lekkere snack voor bij de borrel is tenslotte altijd welkom. Wel kwam het recept pas vrij laat in het jaar online, waardoor hij tijdens de vele zomerborrels nog niet beschikbaar was. Wellicht had dit recept nog iets hoger in de lijst gestaan als het in het voorjaar online was gekomen, maar ik gok dat dit borrelbrood van de BBQ ook volgend jaar goed bezocht zal worden!

Low & Slow Procureur Steak

4. Low & Slow Procureur Steak

Ook van dit recept verbaast het me niet dat het de top 5 heeft gehaald. Het resultaat van dit recept is namelijk een boterzachte varkenssteak, die qua smaak wel wat weg heeft van pulled pork en spareribs, maar toch heel anders is. Procureur gebruiken we natuurlijk vaak voor pulled pork van de BBQ, maar deze procureur steaks zijn echt een top alternatief voor als je een keer iets anders wilt doen met dit stuk vlees!

Pulled Chicken Taco's

3. Pulled Chicken Taco's

Hoewel deze taco’s met pulled chicken erg lekker waren had ik ze niet in de top 5 verwacht van 2022. Wellicht maakt de eenvoud van het gerecht het zo populair. Of zou het gewoon zijn omdat we allemaal op zoek zijn naar een recept voor de restjes pulled chicken in de vriezer? Wat het ook moge zijn, deze taco’s kun je ook in 2023 prima weer eens proberen!

Pulled Pork uit de Dutch Oven

2. Pulled Pork uit de Dutch Oven

Dat dit een topper ging worden had ik wel verwacht, al heb je natuurlijk altijd het risico dat mensen het toch een beetje valsspelen vinden als de pulled pork uit een Dutch Oven komt. Het feit dat je het vlees voor de pulled pork wel eerst rookt én dat het met dit recept veel makkelijker timen is maakt het echter een zeer goed alternatief voor de klassieke pulled pork waarvoor je heel vroeg uit bed moet.

Aziatische Ribfingers

1. Aziatische Ribfingers

Waar het ‘gewone’ recept voor Iberico Ribfingers in 2020 de top 5 niet wist te halen, behaalt de Aziatische variant gewoon de eerste plaats dit jaar. Dat had ik niet zien aankomen moet ik zeggen! Dat het recept goed zou scoren had ik wel verwacht, maar een eerste plaats of zelf een top 5 notering had ik niet zien aankomen. Neemt niet weg dat je deze Aziatische Ribfingers gewoon op het to-do lijstje moet zetten voor 2023, want ze zijn top!

En dan nu op naar 2023!

En dat was dan alweer het lijstje van 2022. Het jaar zit er bijna op en ik maak me alweer op voor een mooi nieuw BBQ jaar. Zoals gezegd zijn de eerste recepten alweer gefotografeerd en staan er leuke dingen op stapel! Vind je het leuk wat ik doe en wil je me steunen? Dan kan dat door bijvoorbeeld mijn e-book te kopen of een donatie te doen. En probeer je komend jaar één van mijn recepten? Dan vind ik het leuk als je het resultaat met me deelt op Facebook, op Instagram óf middels een reactie onder het recept! Voor nu wens ik jullie een goede jaarwisseling en tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *