De best gelezen recepten van 2018

Top 5 BBQ Recepten 2018

Zoals ieder jaar eindig ik graag met een terugblik. Even terugkijken wat er in 2018 allemaal voorbij is gekomen, welke recepten en blogs ik schreef en wat er allemaal op mijn pad is gekomen. Om vervolgens weer aan de slag te gaan met de plannen voor 2019. En een top 5 recepten van 2018 hoort bij het terug blikken!

Maar voordat ik de top 5 start wil ik nog wat andere hoogtepunten uit 2018 aanhalen. Zo groeide ik met BBQ Junkie ontzettend hard, zowel in bezoekers als in het aantal recepten. In totaal kwamen er dit jaar 115 nieuwe recepten online, waardoor er nu meer dan 300 BBQ recepten online staan. Genoeg BBQ inspiratie te vinden dus, zou je zo zeggen. Maar ook voor 2019 heb ik alweer genoeg inspiratie. Het aantal nieuwe recepten zal komend jaar wel iets minder zijn, omdat ik me ook ga richten op het opnieuw fotograferen en herschrijven van ouder recepten. Maar er zal genoeg online komen om regelmatig de BBQ aan te steken!

Een ander hoogtepunt uit 2018 was toch wel de start van de Nationale BBQ Weken, waar ik werd benoemd tot BBQ Blogger of the Year! Met bijbehorende award, die nu staat te pronken in huis.

Goed, dan is het nu tijd voor de top 5 BBQ recepten die in 2018 online kwamen. Ready?

Benieuwd naar de 5 beste BBQ recepten van 2018? je vindt ze hier!
Benieuwd naar de 5 beste BBQ recepten van 2018? je vindt ze hier!
Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

5. Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

De Côte de Boeuf is een machtig stuk vlees, dat het goed doet op de BBQ en waarmee je gegarandeerd indruk maakt op je gasten. Daarnaast is het een stuk rundvlees dat weinig nodig heeft. Peper en zout is al voldoende. Wil je toch dat beetje extra? Dan is gepofte knoflook het antwoord! Deze côte de boeuf van de BBQ moet je dan ook zeker eens proberen!

Gevulde Bolcourgettes

4. Gevulde Bolcourgettes

Een opvallende, deze bolcourgettes. Want waar er vorig jaar alleen maar vleesgerechten in de top 5 stonden, weten jullie dit jaar de bijgerechten ook beter te vinden. Zoals deze, met paprika, tomaat, pijnboompitten en kaas, gevulde bolcourgettes. Heerlijk naast een mooi stuk vlees en supermakkelijk te bereiden!

Short Ribs: een nieuwe BBQ Klassieker

3. Short Ribs

Nog zo’n prachtig stuk vlees dat perfect is om op de BBQ te bereiden: Short Ribs. Het zijn in feite de spareribs van het rund en je gaart ze dan ook op lage temperatuur en gedurende lange tijd. Maar als je dan eenmaal aan tafel kunt en de botten zonder moeite uit het vlees trekt, dan weet je dat je iets lekkers gaat eten. Na de eerste hap weet je trouwens nog meer. Dat je deze short ribs vaker gaat bereiden!

Geroosterde Bloemkool van de BBQ

2. Geroosterde Bloemkool

En op de tweede plaats nog zo’n opvallend recept: de geroosterde bloemkool. Ook dit bijgerecht heeft het erg goed gedaan en dat is ook wel terecht. Deze geroosterde bloemkool wordt gemarineerd met een mengsel op basis van Griekse yoghurt en kerrie en is dan ook een ware smaak explosie. Na de bereiding snijd je de bloemkool in plakken, waarbij je iedereen zijn eigen bloemkool ‘steak’ serveert. Heerlijk om te serveren bij een mooi kippetje van de BBQ!

Procureur Rollade. Een keer iets anders met procureur!

1. Procureur Rollade

En dan nummer 1: de Procureur Rollade. Het bewijs dat je met procureur meer kunt dan pulled pork bereiden. Deze rollade, gevuld met verse kruiden en specerijen wordt op de BBQ gerookt en langzaam gegaard. Het vlees krijg hierdoor een mooie kleur en wordt heerlijk mals. Snijd er vervolgens dunne plakken van en je kunt veel mensen blij maken met dit gerecht!

Benieuwd naar de top 5 van voorgaande jaren? Bekijk dan de top 5 BBQ recepten van 2017 en de top 5 BBQ recepten van 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *