Top recepten van 2020

Top 5 BBQ Recepten 2020

Jawel! Inmiddels is de Top 5 (en Flop 5 begin volgend jaar) een ware traditie op oudejaarsdag! Met inmiddels een Top 5 van 2016, 2017, 2018 én 2019 vieren we met deze een 5-jarig jubileum. Dat blog moest er dus sowieso komen, al is het maar om zelf ook even te zien wat nou eigenlijk de meest populaire recepten van 2020 waren.

In 2020 kwamen er in totaal 73 nieuwe recepten online. Daarmee komt het totaal op 464 BBQ recepten op mijn blog! Genoeg inspiratie zou je zeggen, maar ook voor 2021 heb ik alweer genoeg ideeën.

Maar laten we nu overgaan op het officiële werk: De Top 5. Want welke recepten die ik in 2020 schreef hebben dit jaar het best gepresteerd? Klaar? Hier komen ze!

Benieuwd naar de 5 beste BBQ recepten van 2020? Je vindt ze hier!
Tri-Tip in Mojo Marinade

5. Tri-Tip in Mojo Marinade

De Tri-tip was voor mij qua vlees wel de ontdekking van dit jaar denk ik. Ik gebruikte het al wel eens eerder in een stoofpotje, maar als je dit stuk vlees dezelfde bereiding geeft als een picanha is dit ook zó lekker! Helemaal in combinatie met de marinade! Dat dit recept de top 5 heeft gehaald verbaast me niet.

Appeltaart Rolletjes

4. Appeltaart Rolletjes

Dit recept in de top 5 tegenkomen verbaast me daarentegen dan weer wel, want als ik zie wat er allemaal online is gekomen vind ik dit recept er niet echt uitspringen. Maar goed, op de één of andere manier zijn deze appeltaart rolletjes in de smaak gevallen. Niet gek, want ze zijn ook erg lekker!

Tomahawk

3. Tomahawk Steak

Dit was zo’n classic die al lang op mijn lijstje stond, maar steeds maar niet op mijn blog verscheen. Tot ik met een mooie Tomahawk van Australisch Wagyu aan de gang ging. Dan moet je je best doen en er een mooi recept voor schrijven, toch? De tomahawk is zo’n spectaculair uitziend stuk vlees, dat mensen graag bereiden als ze gasten krijgen en het verbaast me niet dat dit recept de top 5 heeft gehaald.

Indonesisch Stoofvlees

2. Indonesisch Stoofvlees

Ook dit recept had ik wel hoog in de eindnotering verwacht. Sowieso omdat het gewoon een heel erg lekker gerecht is, maar ook omdat ik de resultaten vaak voorbij zag komen op Facebook, met vervolgens weer de vraag naar een recept. Dat ging dus als een lopend vuurtje social media over, met als gevolg de nummer 2 positie in de top 5 van dit jaar!

Gegrilde Bavette

1. Gegrilde Bavette

En dan de nummer 1: Bavette. Dat dit de nummer 1 ging worden had ik wel verwacht. De bavette is sowieso al één van de favorieten dit jaar in Nederland heb ik het idee en voordat ik dit recept schreef zag ik al dat er heel vaak naar werd gezocht op mijn blog. Een recept voor de perfecte bereiding van een bavette moest er dan ook komen en het resultaat mag er zijn, want jullie hebben het goed weten te vinden!

En dan nu op naar 2021, waarin je hopelijk weer volop BBQ inspiratie vindt op mijn blog en regelmatig de tijd hebt om de BBQ aan te steken! Probeer je komend jaar één van mijn recepten? Dan vind ik het leuk als je het resultaat met me deelt op Facebook, op Instagram óf middels een reactie onder het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *