top5 bbq recepten 2019 uitgelicht

Top 5 BBQ Recepten 2019

Ook dit jaar eindige we weer met een overzicht van de top 5 best gelezen recepten van 2019. Benieuwd naar de lijstjes van vorige jaren? Hier vind je de top 5 van 2018, die van 2017 en die van 2016. Wellicht leuk om één of meerdere van deze recepten te proberen!

In 2019 kwamen er in totaal 72 nieuwe recepten. Daarmee komt het totaal op inmiddels 391 BBQ recepten op mijn blog. Er staat nu dus ruim genoeg inspiratie online om in 2020 iedere dag de BBQ aan te steken!

Ook wat betreft bezoekers is BBQ Junkie weer enorm gegroeid en het is erg leuk om te zien dat steeds meer BBQ liefhebbers mijn blog weten te vinden en de recepten er op proberen. Ook voor 2020 is er weer genoeg inspiratie, dus je kunt weer volop nieuwe BBQ recepten verwachten!

Maar goed, genoeg gepraat. Tijd om de Top 5 BBQ recepten van 2019 met je te delen! Klaar? Daar gaan we!

Benieuwd naar de 5 beste BBQ recepten van 2019? je vindt ze hier!
Benieuwd naar de 5 beste BBQ recepten van 2019? je vindt ze hier!
Bacon Jam

5. Bacon Jam

Hoewel dit niet per definitie een BBQ recept is (ik maak het meestal binnen op het fornuis), snap ik het wel dat de bacon jam een populair recept is. Bacon jam is inmiddels namelijk één van mijn favoriete burger toppings, maar ik gebruik het ook tussen tosti’s en op sandwiches. Heb je het al eens geprobeerd?

Lamsrack van de BBQ

4. Lamsrack van de BBQ

Een mooie lamsrack van de BBQ. Ik snap wel dat deze tot de favorieten hoort van 2019, want het is zo’n mooi en lekker stuk vlees! Het is natuurlijk ook een prachtig stuk vlees om in zijn geheel te serveren en aan tafel aan te snijden. In dit recept marineer je je lamsrack eerst in een lekkere marinade van groene kruiden, knoflook en citroen en bereid je deze daarna op de BBQ tot een mooi rosé resultaat.

Tonijn Steak van de BBQ

3. Tonijn Steak in Sesamkorst

Vis op de BBQ doe ik eigenlijk te weinig. Onterecht blijkt nu, want deze heerlijke tonijnsteak is gewoon op de derde plaats geëindigd dit jaar! Ik ga dan ook mijn best doen om meer met vis te doen in 2020. Tot die tijd kan ik je deze tonijnsteak in een sesamkorst aanraden. Die gaat overigens welgeteld 3 minuten op de BBQ, maar is heerlijk van smaak! Van te voren marineer je de tonijnsteak namelijk in sojasaus. Daarna voorzie je hem van een mooi jasje van sesamzaadjes en gril je de tonijnsteak heel kort aan beide zijden op de BBQ. Heerlijk!

Oosters Buikspek

2. Oosters Buikspek

Buikspek was in trek dit jaar en het verbaast me dan ook niet dat dit recept voor Oosters buikspek zo hoog is geëindigd. In dit recept marineer je je buikspek in een mengsel van o.a. hoisinsaus en ketjap manis, waarna je het stuk langzaam gaart op de BBQ. Het resultaat? Heerlijk mals vlees met een Oosters tintje. Dit is een recept dat ik zelf ook zeker weer ga proberen in 2020!

Buikspek Babi Pangang van de BBQ

1. Babi Pangang van Buikspek

En dan is het tijd voor de nummer 1: Babi Pangang van Buikspek! Babi Pangang is zo’n gerecht dat we allemaal kennen, maar dat we voornamelijk bestellen en afhalen. Hoe leuk is het echter om dit gerecht zelf te bereiden op de BBQ? Eerder maakte ik al eens babi pangang met procureur en dat recept wisten jullie ook goed te vinden. De buikspek variant doet het echter nog veel beter! Grote kans dan ook dat je dit recept wel bekeken hebt. Heb je het nog niet geprobeerd? Dan mag dit recept linea recta op je to-do list voor 2020!

En dan nu op naar 2020, waarin je hopelijk weer volop BBQ inspiratie vindt op mijn blog en regelmatig de tijd hebt om de BBQ aan te steken! Probeer je komend jaar één van mijn recepten? Dan vind ik het leuk als je het resultaat met me deelt op Facebook of op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *