top5 bbq recepten 2021 uitgelicht

Top 5 BBQ Recepten 2021

Ja hoor, het is er weer tijd voor: het lijstje met de populairste recepten uit 2021! Al vanaf 2016 deel ik op de laatste dag van het jaar de 5 meest bezochte recepten van 2021 met je. En dan hebben we het over de recepten die ik in dat jaar online bracht. Uiteraard houd ik daarbij een beetje rekening met het feit dat sommige recepten al maanden online staan, terwijl andere recepten pas een paar weken oud zijn. Benieuwd naar de top 5? Scroll dan verder!

In 2021 zijn er 64 nieuwe BBQ recepten online gekomen, waarmee het totaal aantal recepten op mijn blog nu op 528 stuks komt. Ik heb dus genoeg inspiratie voor je! Maar ook voor mezelf, want het to-do lijstje voor 2022 is al weer lang! Maar goed, tijd voor het echte werk. De daadwerkelijke top 5.

Benieuwd naar de 5 beste BBQ recepten van 2021? Je vindt ze hier!
Stifado

5. Stifado

We beginnen met een mooi Dutch Oven gerecht uit de Griekse keuken. Stifado is een heerlijk stoofgerecht met rundvlees. Echt een aanrader om eens te proberen! Ik had hem niet in de top 5 van dit jaar verwacht, maar leuk om te zien dat dit recept in de smaak is gevallen.

Indische Spareribs

4. Indische Spareribs

Deze had ik dan weer wel in de top 5 verwacht. Spareribs scoren altijd goed en ook deze Indische ribs zijn weer een succes. Ik krijg regelmatig berichten dat ze goed hebben gesmaakt en ik moet ze bij mezelf ook maar weer eens op de BBQ leggen. Aanrader dus!

Thai Style Kipsaté

3. Thai Style Kipsaté

Nog zo’n recept waarover ik regelmatig berichten krijg. Deze Thai Style Kipsaté stelt qua bereiding niet zoveel voor, maar de marinade en de pindasaus in dit recept zijn fenomenaal lekker! Echt een aanrader voor op een mooie zomerse dag wat mij betreft.

Vlaams Stoofvlees

2. Vlaams Stoofvlees

Hey, weer een Dutch Oven recept! Ik wist al wel dat Dutch Oven recepten vrij populair waren (vorig jaar stond er ook één in de top 5), maar 2 keer stoofvlees in de top 5 had ik niet verwacht. Ik ga gelijk op zoek naar nog meer Dutch Oven inspiratie!

Carnitas

1. Carnitas

Geloof het of niet, maar op nummer 1 staat nóg een recept waar de Dutch Oven aan te pas komt! Deze snelle, Mexicaanse versie van pulled pork is het populairste recept van 2021 en daar kan ik me wel in vinden. Het vlees wordt eerst gerookt en gaart daarna verder in de Dutch Oven. Serveren op taco’s met wat toppings en je hebt een heerlijke maaltijd!

En dan nu op naar 2022!

Zo, dat was hem. 2021 zit er op! Tijd voor een volgend BBQ jaar. En wees niet bang, de inspiratie is hier nog lang niet op. De planning staat al weer vol met leuke BBQ sessies en ik kan niet wachten om de recepten met je te delen! Probeer je komend jaar één van mijn recepten? Dan vind ik het leuk als je het resultaat met me deelt op Facebook, op Instagram óf middels een reactie onder het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.