Beenham Burnt Ends

Onlangs bereidde ik weer eens een heerlijke beenham op de BBQ, maar het was een beetje een groot stuk voor het gezelschap waarmee we aten. Dat betekende dat ik nog een flink stuk over had. Daarvan ging een deel de volgende dag op brood, maar met het andere deel wilde ik iets anders doen. Je bent wellicht bekend met gerechten als Brisket Burnt Ends, Porkbelly Burnt Ends of Sausage Burnt Ends. Een dergelijke bereiding wilde ik ook eens met beenham doen. Nu wordt beenham natuurlijk niet zo botermals als bijvoorbeeld buikspek, maar door de beenham op een soortgelijke manier te bereiden krijg je wel een heel smakelijke BBQ snack. Zeker een aanrader, dus koop de volgende keer een te grote beenham, zodat je dit ook kunt proberen!

 

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 219kcal

Ingrediënten:

  • 500 gram Beenham (bereid)
  • 2 eetlepels Amerikaanse Mosterd
  • 4 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)
  • 4 eetlepels BBQ Saus (kies je favoriet)
  • 2 eetlepels Appelazijn
  • 50 gram Roomboter
  • 1 eetlepel Honing

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Snijd ondertussen de beenham in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm groot en doe ze in een kom. Voeg de mosterd toe en schep om tot alle beenham mosterd voorzien zijn van een laagje mosterd. Bestrooi de blokjes beenham daarna met je favoriete BBQ rub.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunk rookhout toe aan je brandende kolen en leg alle blokjes beenham op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en rook de beenham 30 minuten.
  • Doe de beenham blokjes na een half uur roken in een skillet of ovenschaal en giet er de appelazijn bij. Snijd de roomboter in kleine stukjes en verdeel over de blokjes beenham. Drizzle er tot slot de honing overheen. Zet de ovenschaal of skillet op de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar de beenham op deze manier nog 45 minuten.
  • Haal na 45 minuten de skillet of ovenschaal van de BBQ en schep de beenham er uit. Giet het vocht in een kommetje en meng een deel ervan met de BBQ saus. Doe de beenham blokjes weer in de skillet of ovenschaal en verdeel de saus over het vlees.
  • Zet de skillet of schaal weer terug op de BBQ en laat in 15 minuten de saus een beetje karamelliseren. Haal de Beenham Burnt Ends vervolgens van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten alvorens je ze serveert. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 219kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 21g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 87mg | Sodium: 1614mg | Potassium: 348mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 341IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 26mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Burnt Ends van Beenham
Beenham Burnt Ends van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept