Top 5 BBQ Recepten 2016

Het is inmiddels 2017. Iedereen heeft zijn goede voornemens weer uit de kast gehaald, of ze misschien zelfs al weer terug gestopt. Ik zelf heb voor komend jaar weer genoeg BBQ plannen, maar ik dacht dat het wel leuk was om nog even een terugblik te doen op de recepten die ik in 2016 met jullie deelde. En hoe kan ik dat beter doen dan met een top 5 BBQ recepten van 2016?

Al met al schreef ik afgelopen jaar 50 recepten. Van grote stukken vlees low & slow bereiden, tot makkelijke bijgerechten die snel klaar zijn. Vlees, aardappelen, groenten en zelfs toetjes kwamen voorbij. En dat vind ik ook het mooie van de BBQ. Je kunt er alles mee! En als je er een beetje goed bij nadenkt, weet ik zeker dat het lukt om een driegangendiner te koken op de BBQ!

Onderstaand mijn top 5, meest gelezen, BBQ recepten van 2016 op mijn blog.

Pulled Chicken Barbecue Recept
Op nummer 5 staat dit recept voor Pulled Chicken Nacho's. Ik maakte het als voorgerecht, nadat ik een setje gietijzeren pannetjes kocht voor op de BBQ. Hier in huis zijn we sowieso fan van nacho's en guacamole in het bijzonder, dus dit pannetje was een schot in de roos. Een heerlijk bouwwerk van nacho's, pulled chicken, jalapeños en kaas. Nog een minuut of 10 op de BBQ om de kaas te laten smelten en dan serveren met guacamole en crème fraîche. Veel beter wordt het niet. Nog niet geprobeerd? Snel doen als je wat gasten krijgt. Ik vind het een ideaal voorgerecht!
Moink Balls BBQ Recept
Een regelrechte BBQ klassieker op nummer 4. En terecht ook wel, want deze heerlijke balletjes maak ik tegenwoordig met regelmaat. Je hebt er misschien als wel eens van gehoord. MOINK staat voor de combinatie van rundvlees (MOO) en varkensvlees (OINK) en nee, dat heb ik niet zelf verzonnen. De MOINK Balls worden heerlijk gekruid, indirect gegaard op de BBQ en door het gebruik van rookhout krijgen de balletjes een lekkere rooksmaak. Op het eind nog wat BBQ saus over de balen en je hebt een fantastisch hapje! Geloof me, als je deze maakt, ben je de held van de BBQ!
Easy Flatbread BBQ Recept
Deze makkelijke flatbreads waren voor mij wel een verrassing in de top 5 van 2016. Ik zag een soortgelijk recept ooit voorbij komen op tv, bij een televisie programma van Jamie Oliver. Ik kon het niet meer terugvinden, maar wist nog wel wat de ingrediënten ongeveer waren, dus probeerde ik het gewoon uit. Deze flatbreads zijn super eenvoudig en je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Ik gebruikte jalapeños, maar gebruik ook eens andere kruiden. Of maak ze met enkel wat grof zeezout er over gestrooid. Heerlijk!
BBQ Recept Entrecote
Op nummer 2 een prachtig stuk vlees, met een heerlijk sausje. Een goed gegaarde entrecôte sla je niet zomaar af en zeker niet als deze wordt geserveerd met chimichurri! In dit recept maak ik gebruik van de reverse sear techniek, die ik tegenwoordig eigenlijk altijd gebruik bij het bereiden van steaks. Reverse sear houdt in dat je je vlees eerst indirect gaart op de BBQ, om deze aan het eind snel dicht te schroeien boven gloeiend hete kolen. In mijn ogen krijg je op deze manier het beste resultaat. Zeker eens proberen dus!
Aziatische Spareribs BBQ Recept
En dan de nummer 1. De Aziatische Spareribs. Heerlijk! Spareribs is nou echt één van mijn favoriete BBQ gerechten. Ja, het bereiden van spareribs is een tijdrovende klus. Maar op zondag vroeg de BBQ aan steken en dan de ribs op lage temperatuur roken en garen, om na een uur of 5 heerlijk te kunnen eten, is voor mij het mooiste dat er is! Dan proef je echte spareribs. En niet van die voorgekookte spareribs, die ze dan op de BBQ nog even afgrillen. Nee, mooie ribben, die een heerlijke rooksmaak hebben, waarvan het vlees zacht is, maar niet gelijk van de botten druipt. Dat is wat je wil!

Op naar een nieuw jaar

Dat was 2016 in een notendop. Nu 2017. Een heel nieuw jaar vol mooie dagen om de BBQ aan te steken. Ik hoop ook dit jaar weer veel recepten met jullie te delen en een heleboel mensen te inspireren om eens langs het standaard BBQ vlees in de supermarkt te lopen. En niets is daarbij leuker dan vragen en reacties onder recepten en natuurlijk jullie foto's van mijn gemaakte recepten! Plaats je foto's op Facebook of Instagram en tag me er in. Ik ben meer dan benieuwd naar jullie BBQ avonturen in 2017!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *