Top 5 BBQ recepten 2017

Top 5 BBQ Recepten 2017

2017 is om en het nieuwe jaar is net van start gegaan. Aan een ieder dan ook de beste wensen voor 2018! Voor mij is het begin van 2018 een moment om even terug te blikken op vorig jaar. Een jaar waarin ik weer flink ben gegroeid met BBQ Junkie. In het aantal recepten dat online staat, maar ook zeker op andere vlakken. Zo heb ik in 2017 in de jury gezeten van een hamburger contest, heb ik een half jaar lang iedere vrijdag het weekend ingeluid met hamburgers en gaf ik mijn eerste BBQ workshop!

Deelde ik vorig jaar mijn best gelezen BBQ recepten van 2016, wil ik dat ook dit jaar weer doen, maar dan voor 2017 natuurlijk! Afgelopen jaar heb ik 127 nieuwe recepten geschreven en geplaatst. Een mooi aantal, waarvan ik hoop dat het me ook dit jaar weer gaat lukken. Hieronder vind je de 5 populairste recepten uit 2017.

top 5 bbq recepten 2017 blog
dutch bbq crew spicy spareribs uitgelicht

5. Spicy Dutch BBQ Crew Spareribs

Spareribs zijn natuurlijk een echte BBQ klassieker en mijn recepten voor spareribs doen het dan ook goed. Als ik ze maak hoef ik maar wat vrienden te bellen en ze kunnen gegarandeerd.

Deze spareribs maakte ik met de producten van The Dutch BBQ Crew. Een spicy rub en een lekkere BBQ saus waren de basis voor dit heerlijke recept, dat zeker de moeite waard is om eens te proberen!

pulled beef street tacos uitgelicht

4. Pulled Beef Street Taco's

Dit jaar kreeg ik van Santa Maria de vraag of ik aan de slag wilde gaan met hun nieuwe lijn BBQ producten. Ik mocht hun kruiden rubs, marinades en BBQ sauzen testen. Dat hoef je me natuurlijk geen twee keer te vragen. 

Ik ging met deze taco's met pulled beef voor een heerlijk low & slow streetfood gerecht, dat hier goed werd ontvangen. Het is daarnaast een recept dat je prima voor een grote groep kunt maken. Deze staan dan ook weer op de to-do lijst voor 2018!

babi pangang van de bbq uitgelicht

3. Babi Pangang

De regelrechte klassieker van de Chinees, maar dan van de BBQ. Ik bedoel, we hebben toch allemaal met regelmaat babi pangang afgehaald bij de Chinees? Dat is wel iets sneller dan dit low & slow BBQ gerecht trouwens!

Officieel gebruiken ze voor babi pangang buikspek, maar ik ben voor procureur gegaan. Het resultaat? Heerlijk mals vlees met een fantastische smaak! Voor 2018 staat ook de variant met buikspek nog op het lijstje om te maken.

rosbief uitgelicht

2. Rosbief van de BBQ

De rosbief is natuurlijk een prachtig stuk vlees, waar je niet te veel mee moet doen. Veel mensen durven de rosbief niet aan, maar de bereiding is eigenlijk niet moeilijk.

Ik bracht het vlees op smaak met wat kruiden en gaarde het eerst low & slow, om het daarna volgen de reverse-sear methode af te grillen. Echt heerlijk! Eigenlijk zegt de foto al genoeg. Dit moet je een keer proberen!

beenham honing mosterd uitgelicht

1. Beenham Honing Mosterd

De nummer 1 van 2017 is er ook één die hier in huis favoriet is. Een beenhammetje mag ik altijd maken en met honing mosterd zit je dan altijd goed! Daarnaast is de beenham een mooi recept om het langzaam garen mee te oefenen.

De bereidingstijd is niet enorm lang, maar je kunt wel al oefenen de temperatuur constant te houden, de kerntemperatuur is belangrijk en je gaat met rookhout aan de slag. Wat mij betreft dan ook een waardige nummer 1!

En dan nu 2018

Zo, dat was 2017 in het kort. Natuurlijk zijn dit alleen de best gelezen recepten en heb ik nog tal van andere BBQ recepten. Inmiddels een flinke collectie waar voor ieder wat tussen zit!

Ook komend jaar zal ik jullie weer flink van BBQ inspiratie voorzien met nieuwe recepten. Ik heb nog genoeg inspiratie, dus dat komt goed! Daarnaast ben ik benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen. Ik heb tenslotte mogen ruiken aan het jureren en het geven van workshops en wellicht dat ik daar komend jaar meer mee ga doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *