Mais wordt hier met grote regelmaat als bijgerecht geserveerd als de BBQ aan gaat en dus werd het wel eens tijd om er een beetje mee te variëren. Niets mis natuurlijk met een old school geroosterde maïskolf, maar ik kwam deze zogenaamde mais ribs nu zo vaak tegen dat ik ze toch eens moest proberen. En nee, ze hebben natuurlijk niets met ‘ribs’ te maken, maar door het kromtrekken tijdens de bereiding krijgen ze wel een beetje de vorm er van. Voor dat kromtrekken is het rouwens belangrijk om met maiskolven te werken die niet voorgekookt zijn, want met voorgekookte maiskolven trekken ze niet zo mooi krom. Maakt voor de smaak niet uit, maar voor het oog wel natuurlijk. Anyway, wil je de volgende keer een maiskolf serveren bij ej BBQ gerecht? Overweeg dan ook zeker deze mais ribs eens!

Ingrediënten:
- 2 Maiskolven (niet voorgekookt)
- 2 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels Limoensap
- 1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
- 0,5 theelepel Zout
- 0,5 theelepel Versgemalen Zwarte Peper
- 0,5 theelepel Knoflookpoeder
- 0,5 theelepel Uienpoeder
- 0,5 theelepel Chilipoeder
Overige Benodigdheden:
- Scherp Mes
- BBQ
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur tussen de 180 en 200 graden.
- Neem nu een mengkommetje en doe hier, op de maiskolven na, alle ingrediënten in. Meng dit goed door elkaar.
- Neem nu de maiskolven en pak er een scherp mes bij om ze over de lengte in kwarten te snijden. Mijn ervaring is dat dit het makkelijkst in als je de maiskolf rechtop op je snijplank zet. Neem er de tijd voor, dan is het allemaal niet zo spannend.
- Heb je alle maiskolven in kwarte gesneden? Bestrijk ze dan met je eerder gemaakte marinade. Gebruik hiervoor de bastingkwast.
- Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de mais ribs op het rooster. Gril de mais gedurende een minuut of 20, waarbij je ze om de 3 á 4 minuten even draait. Zo verbranden ze niet, maar krijgen ze wel een mooi geroosterd smaakje rondom. Naarmate de tijd verstrijkt zul je ook zien dat de mais krom begint te trekken en hun ‘rib’ vorm krijgen.
- Zien de mais ribs er na 20 minuten goed uit? Dan mogen ze van de BBQ, waarna je ze direct kunt serveren. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
