Ga terug
+ servings

Mais Ribs

BBQ Mais Ribs
Gang: Bijgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: mais ribs, mais spareribs
Porties: 4 personen
calorieën: 84kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur tussen de 180 en 200 graden.
  • Neem nu een mengkommetje en doe hier, op de maiskolven na, alle ingrediënten in. Meng dit goed door elkaar.
  • Neem nu de maiskolven en pak er een scherp mes bij om ze over de lengte in kwarten te snijden. Mijn ervaring is dat dit het makkelijkst in als je de maiskolf rechtop op je snijplank zet. Neem er de tijd voor, dan is het allemaal niet zo spannend.
  • Heb je alle maiskolven in kwarte gesneden? Bestrijk ze dan met je eerder gemaakte marinade. Gebruik hiervoor de bastingkwast.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de mais ribs op het rooster. Gril de mais gedurende een minuut of 20, waarbij je ze om de 3 á 4 minuten even draait. Zo verbranden ze niet, maar krijgen ze wel een mooi geroosterd smaakje rondom. Naarmate de tijd verstrijkt zul je ook zien dat de mais krom begint te trekken en hun ‘rib’ vorm krijgen.
  • Zien de mais ribs er na 20 minuten goed uit? Dan mogen ze van de BBQ, waarna je ze direct kunt serveren. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 84kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 3g | Fat: 2g | Saturated Fat: 0.4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Sodium: 64mg | Potassium: 256mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 329IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 4mg | Iron: 1mg