Boekreview: Yakitori & Korean BBQ
Onlangs ontving ik het boek Yakitori & Korean BBQ, geschreven door Jonas Cramby. Het is een boek vol Japanse grilltechnieken en bijgerechten, maar het is veel meer dan alleen een kookboek. Het gaat over de gehele cultuur rondom eten en alles dat daar bij komt kijken. In deze review vertel ik iets meer over dit boek, waarvan ik alvast kan verklappen dat ik het er vaker bij ga pakken! De geschiedenis van Japans grillen Jonas Crambly begint zijn boek met een stuk informatie over de geschiedenis van het Japans grillen. […]
Review: Traeger Timberline 850
Een tijdje terug was ik aanwezig bij een BBQ workshop van de Fonteyn Barbecue Academy en daar gingen we ook aan de slag met een pellet grill. Een type BBQ dat ik wel kende, maar waar ik nog niet eerder mee had gewerkt. Des te leuker dat ik onlangs door Fonteyn werd gevraagd om de Traeger Timberline 850 BBQ te testen en te reviewen! Ik heb deze pelletgrill van Traeger een aantal weken in de tuin gehad en heb er diverse gerechten op bereid. Onderstaand meer informatie over pellet grills, […]
Roken & Rookhout
Als je wat fanatieker aan het BBQ’en bent geslagen komt er ook het moment dat je met rookhout aan de slag gaat. Of het nu is bij het maken van pulled pork of het koud roken van zalm. Roken op de BBQ is een onderwerp waar een hoop over te vinden is, maar waar ook nog wel eens wat vragen over zijn. Met name het kiezen van het rookhout is iets waar ik vaak vragen over voorbij zie komen. Een blog over rookhout leek me daarom wel een goed idee!
Boekreview: Homemade Sausage
Eind vorig jaar ontving ik een boek dat precies aansloot op iets waar ik me in 2018 in wil verdiepen: Worst maken. Ik ontving namelijk het boek Homemade Sausage. Een boek over alles wat er komt kijken bij het zelf draaien van worsten. Geschreven door de mensen van Porter Road Butcher uit Nashville. Mensen met kennis, want ze hebben al talloze prijzen gewonnen met hun worsten. Hieronder wat meer over het boek, inclusief mijn mening! Van A tot Z uitgelegd Het boek begint met een korte inleiding over worst en […]
Top 5 BBQ Recepten 2017
2017 is om en het nieuwe jaar is net van start gegaan. Aan een ieder dan ook de beste wensen voor 2018! Voor mij is het begin van 2018 een moment om even terug te blikken op vorig jaar. Een jaar waarin ik weer flink ben gegroeid met BBQ Junkie. In het aantal recepten dat online staat, maar ook zeker op andere vlakken. Zo heb ik in 2017 in de jury gezeten van een hamburger contest, heb ik een half jaar lang iedere vrijdag het weekend ingeluid met hamburgers en […]
5 Must Have BBQ Accessoires
BBQ Accessoires. Ze zijn er in alle soorten en maten en voor de meest uiteenlopende doelen. Spatels, tangen in allerlei vormen, vorken, prikkers, tangen waarmee je letters in vlees kunt branden, brikettenstarters, visklemmen, vleesklemmen, BBQ bakmatten, etc. Heel leuk hoor, maar heb je het allemaal ook nodig? Nee! Daarom nu een lijstje met 5 BBQ tools die je in ieder geval in huis moet hebben. Natuurlijk begint alles met een kwalitatief goede BBQ. Hierin heb je genoeg keuze. Van gas tot houtskool en van makkelijk mee te nemen BBQ’s tot […]
Boekreview: Het Ultieme Hamburgerboek
Vlak voor mij vakantie ontving ik het nieuwste boek van Julius Jaspers. Julius is een echte liefhebber van de hamburger en dus kwam Het Ultieme Hamburgerboek onlangs uit. In dit boek vertelt hij je alles over de hamburger. Van de historie en het ontstaan van de burger tot de bereiding van de perfecte burger. Broodjes, patties, toppings, sauzen, alles komt aan bod en uiteindelijk bevat dit boek meer dan 1,5 miljoen verschillende burgers. Reken maar uit: 18 buns x 51 patties x 40 toppings x 42 sauzen maakt 1.542.240 verschillende […]
Online bestellen: Rundvleesshop.nl
Vorige week zat er een pakketje bij de post afkomstig van Rundvleesshop.nl. Een mooi pakket met heerlijk rundvlees van Nederlandse bodem. Rundvleesshop.nl is een concept dat inspringt op de behoefte om bewuster te eten. Je bestelt één van de vleespakketten en de koe wordt pas geslacht wanneer deze volledig is verkocht. Al het vlees komt rechtstreeks bij de boer vandaan en is traceerbaar aan de hand van het oornummer van de koe. Over Rundvleesshop.nl Rundvleesshop.nl is een onderdeel van de boerderij van de familie Doornebal. Al het vlees dat je […]
Boekreview: BBQ met Braai
Sinds ik in 2012 een reis maakte naar Afrika ben ik naast BBQ fanaat ook verzot op de braai! Onze guides tijdens die reis waren Zuid-Afrikaans en dus werd er iedere dag gebraaid. Braaibroodjies, roosterbrood en natuurlijk meer dan genoeg vlees. Ik houd er van! Laatst ontving ik het nieuwste boek van één van de bekendste Zuid-Afrikaanse braaigoden: BBQ met Braai, van Jan Braai. Wat is een braai? Een braai is eigenlijk een versimpelde BBQ zoals wij deze kennen. Volgens Jan Braai heb je in feite enkel een open vuur, […]
Pizza van de BBQ
Als je een beetje BBQ gek bent is de pizzasteen een accessoire dat je al snel wilt aanschaffen. Een vers gebakken pizza is al zoveel lekkerder dan een diepvries pizza en als je hem bakt op de BBQ wordt het helemaal top! Op een BBQ met deksel kun je namelijk hoge temperaturen bereiken en in combinatie met een pizzasteen het idee van een houtoven benaderen. Ik vind het zelf erg leuk om pizza’s te bakken op de BBQ. Je kunt er namelijk lekker mee variëren en als je met kinderen […]