top10 bbq pizzas uitgelicht

Top 10 Pizza’s van de BBQ

Naast het bereiden van allerlei ‘echte’ BBQ gerechten steek ik de BBQ ook geregeld aan voor het bakken van pizza’s. Met name een kamado is erg geschikt om hoge temperaturen te behalen en in combinatie met een pizzasteen dus goed geschikt om pizza’s op te bakken. Al eerder schreef ik eens een uitgebreid blog over het pizza bakken op de BBQ, met daarin alle zaken die je nodig hebt, hoe je te werk gaat en een aantal deegrecepten. Het leek me echter ook wel eens leuk om te kijken welke pizza recepten op mijn website nou het populairst zijn. Vandaag daarom de Top 10 BBQ Pizza Recepten! Wil je alle recepten voor pizza zien? Dan kun je natuurlijk altijd in dit pizza overzicht kijken!

De 10 Populairste Pizza's van de BBQ
Tex Mex Pizza

10. Tex Mex Pizza

De Tex Mex keuken is in Nederland sowieso al populair, is ook populair als het om BBQ gaat en nu blijkt dus ook wanneer we het over pizza’s hebben. Met een basis van BBQ saus en toppings als bacon, jalapeño, mais en cheddar is het ook niet heel gek dat deze pizza populair is. Een aanrader om eens te proberen!

BBQ Bacon Pizza

9. BBQ Bacon Pizza

Bacon op een pizza is altijd een goed idee en nu blijkt dat een basis van BBQ saus toch ook wel echt een goed idee is. Voeg daar nog wat rode ui en geraspte kaas aan toe en je hebt gewoon een heel degelijke pizza die bij velen in de smaak zal vallen. Deze pizza is ook één van mijn favorieten!

Pizza Bianca met Parmaham & Burrata

8. Pizza Bianca met Parmaham & Burrata

Een hele bol burrata op een pizza leggen scoort tegenwoordig sowieso al punten, dus wat dat betreft kan het met deze pizza niet mis gaan. Deze pizza gaat overigens met heel weinig toppings de pizzasteen op. Enkel wat mascarpone en versgemalen zwarte peper. De burrata, parmaham en rucola volgen pas na het bakken.

Amerikaanse Pan Pizza

7. Amerikaanse Pan Pizza

We hebben het wel de hele tijd over de pizzasteen, maar die heb je niet eens per se nodig om pizza’s te bakken op de BBQ. Deze Amerikaanse Pan Pizza, met een dikke bodem en flink wat kaas en peperoni, bak je namelijk in een skillet. Het resultaat is totaal niet te vergelijken met pizza’s van de pizzasteen, maar is super lekker! Zeker een aanrader om eens te proberen dus!

Pizza Diavola

6. Pizza Diavola

Een pizza met een beetje pit scoort ook altijd punten. Ik betrap mezelf er in een Italiaans restaurant ook vaak op dat ik de combinatie van vlees en een beetje pit zoek in een pizza. Nou, dat is precies wat deze pizza diavola biedt. Spianata Romana, mozzarella, rode peper, chili olie en optioneel nog wat tabasco. What’s not to like?

Pizza Quattro Formaggi

5. Pizza Quattro Formaggi

Wat moeten we zeggen over deze klassieker onder de pizza’s? Als je een beetje van kaas houdt is dit simpelweg een pizza die je moet proberen! Al schrikt de gorgonzola in een pizza met 4 kazen nog wel eens af. Onterecht trouwens, want door de toevoeging van mozzarella, provolone en taleggio overheerst de gorgonzola helemaal niet. Gewoon eens proberen dus!

Spaanse Pizza

4. Spaanse Pizza

Het bewijs dat je met slechts een paar toppings een heel smaakvolle pizza kunt maken. Chorizo is natuurlijk al een smaakbom van zichzelf en die combineert perfect met een basis van tomatensaus en andere toppings als rode ui, geraspte manchego en wat rucola na het bakken. Aanrader om te proberen!

BBQ Chicken Pizza

3. BBQ Chicken Pizza

Ook op deze BBQ Chicken Pizza is weer een plekje ingeruimd voor BBQ saus, al is het dit keer niet de basis. Die is namelijk gewoon van tomatensaus bij deze pizza. Maar de combinatie met pulled chicken, rode ui en kaas kan natuurlijk niet mis!

Pizza Caprese

2. Pizza Caprese

Een klassieke combinatie op een pizza en wellicht één van de meest Italiaanse pizza’s op de website. Niet gek ook dat deze pizza goed scoort, want wat kan er nu mis gaan met een combinatie van cherrytomaatjes, pesto, mozzarella en verse basilicum? En dan gaat er ook nog een heerlijke balsamico siroop over de pizza na het bakken!

BBQ Chicken Pizza Boten

1. BBQ Chicken Pizza Boten

En dan op nummer 1 een pizza die niet voldoet aan hoe een pizza er in je hoofd uit ziet, maar deze pizza boten zijn enorm populair op de site. Niet onterecht ook, want de smaak is fantastisch! Deze pizza heeft wellicht iets meer weg van een calzone, maar ook daar is ie eigenlijk niet mee te vergelijken. De vulling van pulled chicken, rode ui, mais, groene paprika en geraspte cheddar is er in ieder geval één die je zeker eens moet proberen!

2 reacties

  1. Wauw wat lekker weer wat je misschien ook eens kan proberen is in plaats van tomaten saus groene pesto te gebruiken wij doen er dan rauwe ham, rucola, pecan noten en ruim zomer honing op, om je vingers bij op te eten.
    De reden dat we groene pesto gebruiken is omdat onze dichter tomaten saus niet lekker vond (inmiddels wel)

    • Ik heb ook wel wat pizza’s online staan die niet uit gaan van een tomatensaus als basis, maar die hebben de top 10 niet gehaald 😉 Puur alleen pesto vind ik persoonlijk iets te veel van het goede, maar wellicht dat ik het gemengd met wat mascarpone eens probeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *