Tex Mex Pizza

De BBQ gaat hier geregeld aan voor pizza’s en ik ben dan ook continu op zoek naar pizza inspiratie. Nu leent de Tex Mex keuken zich perfect om te vertalen naar de BBQ, maar ook zeker naar pizza’s. Daarom nu een Tex Mex pizza, met onder andere BBQ saus, bacon, cheddar en jalapeño. Het rijzen van het deeg duurt bij het bakken van pizza’s eigenlijk het langst. Verder is de bereiding van deze Tex Mex Pizza’s van de BBQ een eitje!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 8 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 8 uur 45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

  • 340 gram Bloem
  • 200 milliliter Water
  • 10 gram Zout
  • 3 gram Gedroogde Gist
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • Extra Bloem
  • 100 gram Bacon
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Jalapeño
  • 1 Rode Ui
  • 4 eetlepels Maiskorrels
  • 150 gram Geraspte Cheddar
  • 8 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor het bakken van pizza’s begin je uiteraard met het maken van pizzadeeg. Pak een ruime mengkom en doe hier de bloem, het water, zout, gist en olijfolie in. Meng alles met een spatel door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat. Bebloem nu je werkblad en stort je deeg hierop. Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.
  • Bovenstaande kun je eventueel ook doen met een mixer of keukenmachine. Wel raad ik altijd aan het deeg nog even met de hand door te kneden, omdat je dan goed aan voelt of het elastisch genoeg is.
  • Maak de mengkom even schoon en leg de deegbal hier in. Dek de kom af met de vochtige theedoek en laat het deeg nu 8 uur rijzen.
  • Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 1 theelepel suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.
  • Als je pizzadeeg nog maar een uurtje hoeft te rijzen, is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 300 tot 350 graden. Leg de pizzasteen op tijd op de BBQ, zodat deze mee kan opwarmen.
  • Snijd ondertussen de paprika in dunne repen, de rode ui in dunne halve ringen en de jalapeño in dunne ringetjes. Snijd de plakken bacon in blokjes van ongeveer 1 cm groot en zet de mais en cheddar ook vast klaar.
  • Is de BBQ op temperatuur en het deeg genoeg gerezen? Verdeel het deeg dan in 2 gelijke bollen. Bebloem je werkblad en leg er 1 van de bollen op. Druk de bol me je handen plat en vorm er vervolgens vanuit het midden een pizzabodem van. Je kunt dit eventueel ook doen met een deegroller, maar dan druk je veel lucht uit het deeg en krijg je een minder mooi resultaat.
  • Is je pizzabodem gevormd? Pak dan de pizzaschep er bij en bestrooi deze met een beetje bloem of maismeel. Leg er vervolgens de pizzabodem op.
  • Verdeel nu de helft van de BBQ saus over de pizzabodem en strooi er vervolgens iets meer dan een kwart van de cheddar over. Beleg de pizza vervolgens met de rode ui, paprika, bacon en mais. Maak de pizza af met wat ringen jalapeño en nog wat meer geraspte cheddar.
  • Neem de pizzaschep met pizza nu mee naar de BBQ en schuif de pizza rustig op de pizzasteen. Sluit de BBQ vervolgens weer met de deksel en bak de pizza in 5 tot 7 minuten af.
  • Haal de pizza nu weer van de BBQ met de pizzaschep en schuif hem op een snijplank of groot bord. Laat de pizza daarna 3 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt. Gebruik die tijd om de volgende pizza alvast te beleggen en op de pizzasteen te schuiven. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.