BBQ Chicken Pizza Boten

Met een pizzasteen kun je op de BBQ de heerlijkste pizza’s bakken. Ik doe het regelmatig en op mijn site vind je dan ook diverse pizza recepten. Dit keer ook een pizza achtig recept dat een beetje een kruising lijkt te zijn van een pizza, calzone en de Turkse pide. Een heerlijk, maar vullend pizzagerecht dat je zeker eens moet proberen. En variëren met de vulling is uiteraard toegstaan!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.50 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 2 stuks

Ingrediënten:

  • 1 rol Kant-en-klaar Pizzadeeg
  • 6 Kippendijen
  • 1 Rode ui
  • 4 eetlepels Mais
  • 1 Groene Paprika
  • 6 eetlepels BBQ Saus (+ extra)
  • 50 gram Geraspte Cheddar
  • 4 eetlepels All Purpose BBQ Rub

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Haal vervolgens de kippendijen uit de verpakking en bestrooi ze rondom met de BBQ rub.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan eventueel wat rookhout toe aan de brandende kolen en leg vervolgens de kippendijen op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70 graden. Is de kip gaar? Dan mogen de kippendijen van de BBQ.
  • Laat de kip even afkoelen, terwijl je de BBQ gereed maakt voor indirecte hitte en een temperatuur van 250 graden. Leg ook de pizzasteen alvast op de BBQ.
  • Snipper nu ook de rode ui fijn en snijd de paprika in kleine blokjes. Doe de ui en paprika samen met de mais, geraspte cheddar en BBQ saus in een mengkom.
  • Is de kip een beetje afgekoeld? Trek het vlees dan met je handen uit elkaar tot pulled chicken en doe dit in de mengkom bij de andere ingrediënten. Meng alles goed door elkaar.
  • Is de BBQ op temperatuur en de pizzasteen heet? Rol dan het pizzadeeg uit en snijd het doormidden. Verdeel het pulled chicken mengsel vervolgens over het midden van de 2 stukken deeg, waarbij je een flinke strook deeg vrij laat van vulling.
  • De vrijgelaten stroken vouw je nu over de vulling heen en rol beide uiteinden van het deeg op. Let er hierbij op dat je wel een deel van de vulling blijft zien. Snijd een eventueel te veel aan deeg weg.
  • Schuif de 2 pizzaboten nu op de pizzaschep en vervolgens op de pizzasteen, waar je ze 10 minuten bakt. Het deeg moet mooi gaar en krokant zijn en de kaas in de vulling moet gesmolten zijn.
  • Is dat het geval? Dan mogen de pizza boten weer van de BBQ. Snijd ze vervolgens in repen en serveer direct. Eet smakelijk!

6 reacties

  1. Dag bbq-junkie,

    Ik heb dit recept zojuist gemaakt, en wat een leuk en lekker gerecht. Ik ben eind vorig jaar begonnen met bbqen en ik vind de website die jij hebt erg mooi. Ik haal hier vaker wat recepten vandaan en tot nu toe bevallen ze allemaal. Goeie website duidelijk advies. Bedankt voor het delen van jou mooie recepten

  2. 5 sterren
    Vandaag voor de tweede keer gemaakt en weer een succes! Heerlijk met een heerlijk gekoeld wit wijntje. Deze keer wat extra’s (lente uitje, verse knoflook en schijfjes mozzarella) toegevoegd. Zo kan iedereen het op zijn eigen smaak maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.