BBQ Bacon Pizza

BBQ Bacon Pizza

Inspiratie voor nieuwe recepten doe ik letterlijk overal op. Dit keer voor een heerlijke pizza, toen ik uit eten was in IJsland. En laten we wel wezen, zelf een pizza bakken op de BBQ is sowieso al 10 keer lekkerder dan een afhaalpizza of pizza uit de supermarkt. Deze pizza, waarvan de hoofdrolspelers bacon en BBQ saus zijn, is een regelrechte aanrader en moet je zeker eens proberen!

Pizza van de BBQ? Maak deze BBQ Bacon Pizza's!
Pizza van de BBQ? Maak deze BBQ Bacon Pizza's!

Hoofdgerecht

2 personen

9 uur

Ingrediënten

– 340 gram Bloem
– 200 ml Water
– 10 gram Zout
– 3 gram Gedroogde Gist
– 2 eetlepels Olijfolie
– Extra Bloem
– 250 gram Gerookt Ontbijtspek
– 6 eetlepels BBQ Saus
– 100 gram Geraspte Kaas
– 1 Rode Ui

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
Pizzaschep
– Deegroller
– Ruime kom
– Vochtige theedoek

Bereiding

Meng in een ruime kom het zout door de bloem. Strooi hier vervolgens het gist overheen, gevolgd door het water en de olijfolie. Meng alle ingrediënten met de hand goed door elkaar.

Bebloem vervolgens je werkblad en leg het deeg hierop. Strooi nog wat bloem over het deeg en kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische bal ontstaat.

Vet nu een schone kom in met een eetlepel olijfolie en leg hier de deegbal in. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 8 uur rustig rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.

Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 2 theelepels suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.

Moet het deeg nog een uurtje rijzen? Steek na nu de BBQ aan. Ga hierbij voor indirecte hitte en het gebruik van je pizzasteen. Breng de BBQ naar een temperatuur van ongeveer 250 graden. Leg de pizzasteen niet direct al op de BBQ, maar wacht hier mee tot een kwartier voor je je eerste pizza gaat bakken. Je hebt anders kans dat de steen te heet wordt, waardoor de bodem van je pizza verbrandt.

Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen en de plakken ontbijtspek doormidden.

Is het deeg genoeg gerezen? Verdeel het deeg dan in 2 gelijke bollen. Bebloem je werkblad en rol er 1 van de bollen op uit tot een dunne pizzabodem. Bestrijk de bodem vervolgens met de helft van de BBQ saus en strooi er een kwart van de geraspte kaas over heen. Verdeel vervolgens de helft van het spek losjes over de pizza. Het mogen een klein beetje hoopjes worden. Strooi vervolgens wat halve uienringen over de pizza gevolgd door nog eens een kwart van de geraspte kaas.

Neem nu je pizzaschep en schuif de pizza er op. Schuif de pizza daarna voorzichtig op de hete pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de pizza nu 6 tot 8 minuten, tot de bodem mooi gaar is, het spek een mooi kleurtje heeft en de kaas is gesmolten.

Haal de pizza nu weer van de BBQ met de pizzaschep en laat de pizza even 2 á 3 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt. Je kunt nu alvast de volgende pizza beleggen en op de steen schuiven, of eerst van deze genieten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *