Leuke BBQ Accessoires

Nog 5 Leuke BBQ Accessoires

Eerder schreef ik al eens twee blogs, de eerste met de echte must haves voor iedere BBQ fanaat. De andere met leuke BBQ accessoires die het BBQ’en nog leuker of makkelijker maken. Maar zoals je weet hoe dat gaat, ook in BBQ land zitten ze niet stil en worden er met regelmaat nieuwe BBQ’s én BBQ accessoires bedacht en op de markt gebracht. Daarom in navolging van het vorige blog nu een lijstje met nog eens 5 leuke BBQ accessoires, waarmee je het BBQ’en gemakkelijker maakt, leuker maakt én waarmee je je mogelijkheden op de BBQ uitbreidt. Tijd om het verlanglijstje er bij te pakken dus, want grote kans dat je het een en ander moet toevoegen!

Op zoek naar leuke BBQ accessoires? Deze 5 zijn leuk als uitbreiding op je BBQ collectie!

Een bakplaat of plancha

Laten we beginnen met een plancha of bakplaat voor op je BBQ. Een leuke accessoire die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Hier wordt ie geregeld gebruikt voor smashburgers, maar zo’n bakplaat is ook makkelijk om bijvoorbeeld groenten te grillen zonder dat de helft tussen het rooster door valt of bijvoorbeeld om de perfecte korst op je steak te krijgen. Plancha’s en bakplaten zijn er in allerlei soorten en maten. Hieronder laat ik een paar opties zien, maar er zijn dus talloze varianten te verkrijgen!

De BBQ Controller

Hoewel het volgens sommigen een beetje valsspelen is zijn BBQ controllers momenteel redelijk populair. Wat zo’n controller doet? Nou, het is eigenlijk een apparaat dat de temperatuur in je BBQ meet en zorgt dat deze temperatuur behouden wordt. Dit gebeurt middels een ventilator die je op de luchtschuif onderin je BBQ aansluit. Is de temperatuur lager dan de temperatuur die je hebt ingesteld? Dan gaat de ventilator blazen om de houtskool aan te wakkeren. BBQ Controllers zijn met name geschikt om aan te sluiten op kamado’s, maar ook voor andere type BBQ’s zijn er mogelijkheden om met een controller te werken. Zo’n controller is ideaal voor lange low & slow sessies, waarbij je de BBQ ’s avonds al aan kan steken en zonder zorgen lekker naar bed kunt gaan. Hieronder een aantal verschillende controllers voor de BBQ.

De Cold Smoke Generator

Geen ontdekking van de laatste tijd natuurlijk, maar de cold smoke generator miste nog wel in de vorige lijst en is erg leuk om te gebruiken in de wat koudere periode. Zelf koudgerookte zalm bereiden is bijvoorbeeld super lekker, maar ook kaas, chocolade en bijvoorbeeld zout kun je roken met een cold smoke generator. En dan vergeet ik bijna nog mijn favoriet; de koudgerookte steak tartaar. Zó lekker! Daarbij is een cold smoke generator een leuke accessoire voor een zacht prijsje. Zakje houtmot er bij en je kunt al aan de slag!

Een messenslijper

Als je een beetje fanatiek bent met het BBQ’en, of eigenlijk met koken in het algemeen, dan heb je met grote regelmaat een keukenmes in je handen. Van alles snijden, vlees trimmen en later mooi aansnijden. En dat begint natuurlijk allemaal met scherpe messen. Natuurlijk kun je die op allerlei plekken naar een slijpservice brengen of zelfs opsturen, maar tegenwoordig zijn er veel messenslijpers op de markt waarmee je zelf eenvoudig je messen weer vlijmscherp slijpt. En als je die messen regelmatig gebruikt is het waarschijnlijk kostentechnisch ook interessanter om ze zelf te slijpen.

Een gehaktmolen

Dit is er één voor de echte fanatiekelingen en liefhebbers van burgers en worsten. Met een gehaktmolen kun je namelijk zelf jouw perfecte hamburger draaien van verschillende stukken vlees of lekker experimenteren met zelf worst maken (grillworst!). Erg leuk om te doen! Gehaktmolens zijn er in verschillende vormen. Zo zijn er losse molens die je met de hand draait, losse elektrische molens én opzetstukken voor keukenmachines. Hieronder een aantal voorbeelden. Wil je ook worst gaan maken, kijk dan ook voor een bijpassende worstvuller.

Zo, dat was hem weer! Een mooi lijstje met leuke BBQ accessoires, waarvan ik bijna zeker weet dat je er één of meerdere op je verlanglijstje gaat zetten! Van alle accessoires heb ik in dit blog een aantal producten uitgelicht, maar er zijn natuurlijk veel meer merken en producten die zeker goed functioneren. Ik kan echter niet alles hier opsommen, want dan lees je het niet meer. Heb je naar aanleiding van dit blog vragen over een specifiek accessoire? Laat het me weten door hieronder te reageren! Heb je nog aanvulling? Ook dan kun je dat laten weten door hier onder te reageren!

2 reacties

  1. Hoi ik zou graag je ervaringen willen weten van de Inkbird ISC-027BW.
    Ik ben van plan om een temp. Controller aan te schaffen en ben benieuwd naar het gebruiks gemak, en of het instellen van de gewenste temperatuur goed en een beetje makkelijk te doen is.
    Hoor graag van je.

    PS. Keep the BBQ smokin!

    • Hi John, ik heb de ISC-027BW nu twee keer gebruikt. Een review volgt later nog. Deze controller doet zijn werk prima en houdt de temperatuur netjes stabiel. De controller is wel enkel met de app in te stellen wat betreft temperaturen, alarmen, etc. (op het apparaat zit alleen een knop om hem te pauzeren als je de deksel van de BBQ wil openen). Het instellen in de app gaat prima en dankzij de verbinding via Wifi is de boel ook via de cloud vanuit de supermarkt in de gaten te houden. Ik vind zelf de ISC-007BW prettiger, omdat je ook zonder app het apparaat kunt gebruiken, maar die ziet er natuurlijk weer wat minder fancy uit en soms is het een beetje klooien met het kastje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *