Op zoek naar de beste BBQ accessoires? Lees dan eerst dit blog!

7 Leuke BBQ Accessoires

Een hele tijd geleden schreef ik al eens een blog over onmisbare BBQ accessoires. In dit blog ging het over accessoires die iedere BBQ’er simpelweg echt nodig heeft om goed te kunnen BBQ’en. In dit blog richt ik me op een aantal accessoires die misschien niet onmisbaar zijn, maar die het BBQ’en wel gemakkelijker maken of de mogelijkheden op de BBQ vergroten. Ben je dus op zoek naar een leuk cadeau voor een BBQ liefhebber of gewoon voor jezelf? Lees dan zeker dit blog met 7 leuke accessoires voor de BBQ!

Op zoek naar leuke BBQ accessoires? Deze 7 wil jij hebben!

Pizzasteen & Pizzaschep

Als je een beetje fanatiek aan het BBQ’en bent geslagen, zijn een pizzasteen en pizzaschep een zeer welkome uitbreiding op je BBQ accessoires. Je kunt op een pizzasteen logischerwijs pizza’s bakken, maar de steen is ook geschikt voor allerlei andere BBQ gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van broden, desserts en zelfs koekjes? Heb je een pizzasteen, dan is een pizzaschep toch ook wel erg handig. Zo sta je niet moeilijk te doen met je vingers bij de hete pizzasteen, maar kun je je gerechten eenvoudig van de steen op de pizzaschep schuiven. Hieronder vind je een aantal zeer geschikte pizzastenen en pizzascheppen.

Elektrische BBQ Aansteker

Toen mijn eerste kamado in de tuin arriveerde wilde ik ook gelijk een eletrische BBQ aansteker, om het houtskool mee aan te steken zonder met aanmaakmiddelen en aanstekers te klooien. En inmiddels kan ik niet meer zonder mijn Looftligther. Je hebt hiervoor natuurlijk wel een stroompunt in de tuin nodig, maar als je dat hebt ga je echt gelukkig worden van een elektrische BBQ aansteker. Een alternatief is een BBQ aansteker op gas. Hieronder de BBQ aanstekers die in Nederland het meest worden gebruikt.

Chicken Sitter

De Beer Can Chicken is natuurlijk een echte BBQ klassieker die iedereen eens geprobeerd moet hebben. En als je hem een keer hebt geprobeerd, dan volgen er meerdere keren. Omdat het bier in het blik echter geen functie heeft, zou je voor je Beer Can Chicken ook een Chicken Sitter aan kunnen schaffen. Dit is een houder om je kip op te zetten en in sommige gevallen is deze houder gecombineerd met een schaaf waarin je andere ingrediënten kunt garen. Zo kun je bijvoorbeeld aardappeltjes roosteren, die door het vet van de kip op de Chicken Sitter worden bedropen. Heerlijk! Hieronder een aantal zeer geschikte Chicken Sitters.

Skillet

Een echt goede uitbreiding op je BBQ accessoires is ook de skillet. Deze gietijzeren koekenpan is zeer geschikt om te gebruiken op de BBQ en je kunt er van alles in bereiden. Van brood en groente gerechten, tot de heerlijkste desserts. Een goede skillet vraagt wat onderhoud, maar als je er goed voor zorgt gaat de pan de rest van je leven mee. Hieronder een aantal skillets die niet zullen teleurstellen.

Dutch Oven

Naast een skillet is er nog een gietijzeren pan die je eigenlijk wilt hebben: de Dutch Oven. Een Dutch Oven is een hoge gietijzeren pan met deksel, die zeer geschikt is om in te stoven, maar waar je ook broden in kunt bakken en soep in kunt maken. Een Dutch Oven kun je gebruiken op de BBQ, maar je kunt een Dutch Oven ook rechtstreeks op hete kolen zetten en kolen op de deksel leggen. Daarnaast zijn er Dutch Ovens met een hendel die je aan een driepoot kunt hangen. Hieronder vind je een aantal Dutch Ovens in meerdere maten.

Marinade Injector

Ga je echt next level? Dan komt de marinade injector in je straatje. Met een injector kun je grote stukken vlees injecteren met een marinade. Dit zorgt er voor dat de smaken er nog beter in trekken en het vlees malser blijft. Zo kun je bijvoorbeeld je vlees voor Pulled Pork injecteren met een mengsel van appelsap, appelazijn en een beetje BBQ rub. Echt een aanrader. Je hebt marinade injectors in allerlei soorten en maten, maar onderstaande zijn zeer geschikt om mee te beginnen.

Rotisserie

Een wat groter accessoire dat voor diverse BBQ’s beschikbaar is, is de rotisserie. Met een rotisserie voorzie je je BBQ van een automatisch draaiend spit, waarom je allerlei lekkernijen langzaam kunt garen. Daarnaast zijn er voor de rotisserie weer allerlei accessoires te verkrijgen, zodat je bijvoorbeeld ook patat of aardappeltjes kun bereiden op de BBQ. Hieronder een aantal rotisseries die je in Nederland vaak voorbij ziet komen.

Zo, dat was hem dan! Een flink lijstje met leuke BBQ accessoires, waarvan ik bijna zeker weet dat je er één of meerdere op je verlanglijstje gaat zetten! Van alle accessoires heb ik in dit blog een aantal producten uitgelicht, maar er zijn natuurlijk veel meer merken en producten die zeker goed functioneren. Ik kan echter niet alles hier opsommen, want dan lees je het niet meer. Heb je naar aanleiding van dit blog vragen over een specifiek accessoire? Laat het me weten door hieronder te reageren! Heb je nog aanvulling? Ook dan kun je dat laten weten door hier onder te reageren!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *