Populaire Kerst BBQ Recepten

De 15 Populairste Kerst Recepten

Hier doen we het al jaren en ik zie het de afgelopen paar jaar ook om me heen steeds vaker gebeuren; De BBQ aansteken met Kerst. Soms alleen voor het hoofdgerecht, maar ook steeds vaker komt het volledige kerstdiner van de BBQ. Dat vind ik natuurlijk een uitmuntend idee en daarom heb ik eens gekeken welke recepten op de site het meest bezocht worden zo vlak voor én tijdens de kerstdagen. In dit blog deel ik de 15 meest bezochte recepten met je, waarbij ik ze heb ingedeeld per gang. Mocht je naar aanleiding van dit blog nou toch nog iets anders zoeken, probeer dan eens de filters op mijn recepten pagina eens, waarbij je bijvoorbeeld in één keer alle door mij zo gemarkeerde kerst recepten voor de BBQ vindt.

Kerst BBQ? Hier vind je de 15 populairste kerstrecepten voor de BBQ!

Voorgerechten

Een kerstdiner zonder voorgerecht is eigenlijk geen kerstdiner natuurlijk! Nu kun je daar natuurlijk ook prima de BBQ voor gebruiken, om zo een heerlijk kerstvoorgerecht te bereiden. Hieronder vind je 3 van de voorgerechten die in de top 15 best bezochte kerstrecepten staan.

Franse Uien Galette

Franse Uien Galette

Pak de pizzasteen er maar bij, want deze galette met gekarameliseerde uien is erg lekker! Daarbij bewijst deze Franse Uien Galette gelijk ook dat een hartige galette minstens zo lekker kan zijn als een zoete voor bij het dessert. Deze galette kun je trouwens ook prima serveren als bijgerecht!

Gebakken Brie

Gebakken Brie

Dit is er eentje om te delen, want deze gebakken brie bak je in de skillet. Afgetopt met walnoten, pistachenoten en vijgen en geserveerd met stokbrood om mee te dippen. Heerlijk! Deze gebakken brie is perfect als voorgerecht met een klein gezelschap. Tenzij je natuurlijk meerdere skillets op de BBQ kunt schuiven, dan serveer je dit gerecht in een handomdraai ook gewoon voor de hele familie!

Rode Uien Tarte Tatin

Rode Uien Tarte Tatin

Uien zijn populair blijkt wel en ook bij de Rode Uien Tarte Tatin geldt dat je deze ook als bijgerecht kunt serveren. Voor deze tarte tatin ga je ook weer aan de slag met de skillet, waarin je eerst de uien mooi karameliseert. Dan gaat er een lap bladerdeeg overheen, want zo’n tarte tatin bak je ondersteboven. Het resultaat mag er zijn en is erg lekker!

Hoofdgerechten

Zo aan de top 15 te zien worden er veel hoofdgerechten op de BBQ bereid met kerst. Niet gek ook, want zowel het kerstdiner als de BBQ staan natuurlijk wel bekend om het bereiden en serveren van mooie grote stukken vlees en roasts. Hieronder vind je de 5 meest populaire kerst hoofdgerechten voor op de BBQ!

Bavette Rollade

Bavette Rollade

Een rollade is natuurlijk wel een klassieker voor bij het kerstdiner en deze bavette rollade van de BBQ is natuurlijk niet alleen erg lekker, maar ook een plaatje om te zien. Niet zo gek dan ook dat deze rollade van bavette erg populair is gebleken zo rond de kerstdagen!

Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

De côte de boeuf is natuurlijk een klassieker als het gaat om het kerstdiner, maar de combinatie met gepofte knoflook is verrassend en waanzinnig lekker. Mocht je een côte de boeuf overwegen, dan zou ik zeker voor deze variant gaan!

Herten Biefstuk met Rode Uien Marmelade

Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade

Geen grote roast, maar wel een prachtig stukje vlees natuurlijk. De hertenbiefstuk staat al jaren geregeld op tafel tijdens het kerstdiner en kun je natuurlijk ook prima bereiden op de BBQ. En serveer je hem met rode uien marmelade, dan maak je het wel helemaal af! Aanrader!

Picanha met Chimichurri

Picanha met Chimmichurri

Eigenlijk het hele jaar door een klassieker voor op de BBQ, maar ook zo rond en tijdens de kerstdagen wordt het recept voor picanha heel veel bezocht. Niet zo gek ook, want zo’n mooi stuk vlees tot perfectie bereiden en dan trancheren aan tafel, onder het oog van je gasten, dat past natuurlijk perfect bij een kerstdiner!

Rosbief met Rode Wijn Saus

Rosbief met Rode Wijn Saus

Een klassieker die je ook heel goed op de BBQ kunt bereiden. En zo volgens de top 15 behoort deze rosbief met rode wijnsaus wel tot de favorieten om te serveren met kerst. Niet gek ook, want de rosbief is een toegankelijk stuk vlees, is nog redelijk betaalbaar en de bereiding is niet ingewikkeld. En ook die rode wijnsaus is redelijk eenvoudig, maar wel heel lekker!

Varkenshaas met Brie

Varkenshaas met Brie

Varkenshaas, spek, brie en cranberry compote. Dan weet je al dat het lekker wordt en het past perfect bij de kerstdagen. Kortom, deze varkenshaas, die je vult met brie en cranberry compote en daarna omwikkelt met spek, is echt een aanrader om als hoofdgerecht te serveren tijdens je kerstdiner!

Bijgerechten

Ook bijgerechten mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens het kerstdiner en natuurlijk kun je daar ook de BBQ voor gebruiken. Het is natuurlijk wat meer uitzoekwerk om alles op alles op elkaar af te stemmen, maar met een beetje flink formaat BBQ is het zeker mogelijk om zowel het hoofdgerecht als bijgerechten op de BBQ te bereiden en tegelijkertijd te serveren. Hieronder vind je 3 bijgerechten die rond de kerstdagen erg goed bezocht worden.

Crispy Leaf Potatoes

Crispy Leaf Potatoes

Een aardappelgerecht mag natuurlijk niet ontbreken bij de bijgerechten en deze crispy laf potatoes zijn daar zeer geschikt voor. Dit recept is overigens het hele jaar door wel populair, maar zo rond de kerstdiners zit er nog even een piek in de bezoeken. De voorbereiding voor deze crispy leaf potatoes is wellicht wel iets meer werk, maar je bereidt dan wel in een handomdraai een lekker aardappelgerecht voor 6 tot 8 personen. Ideaal!

Hasselback Flespompoen

Hasselback Flespompoen

De pompoen is natuurlijk een najaar groente pur sang en zo rond de kerstdagen hoort het recept voor deze hasselback flespompoen tot de toppers van de site. Door de pompoen om de paar millimeter in te snijden krijg je heerlijke laagjes en door de pompoen geregeld te bestrijken met een heerlijk oliemengsel en wat honing aan het eind van de bereiding is deze hasselback flespompoen een ware smaaksensatie!

Ratatouille Taart

Ratatouille Taart

Als we het over plaatjes op tafel hebben dan scoort deze ratatouille taart zeker punten! Maar ook qua smaak is dit gerecht echt heerlijk om te serveren! De voorbereiding is even wat werk, zeker als je de ratatouille taart echt die mooie laagjes mee wil geven. Maar hey, het oog wil ook wat en dan is dat voorwerk toch zeker wel de moeite waard!

Nagerechten

Een kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder nagerecht. Nu vinden veel mensen het wel prettig als dat dessert al voorbereid en wel klaar staat en eenvoudig geserveerd kan worden (dat scheelt tenslotte weer een hoop kookstress tijdens het kerstdiner), maar een nagerecht bereiden op de BBQ is ook gewoon een heel goed idee. Sowieso vinden mensen het al speciaal als een dessert van de BBQ komt, dus alleen dat is al een reden om het te doen! Hieronder vind je drie van de meest bezochte BBQ desserts rond de kerstdagen.

Apfel Strudel

Apfelstrudel

Indruk maken met een echt winters dessert van de BBQ doe je met deze apfelstrudel! In zijn geheel gebakken op de pizzasteen en dan aan tafel aansnijden en serveren. Wellicht nog even die klassieke vanillesaus erbij bereiden en je hebt een fantastisch dessert van de BBQ. Oh, en als je dit dessert wilt voorbereiden, dan kun je hem gewoon helemaal voorbereiden en dan in de koeling zetten met een vochtige theedoek er over. Zo droogt het deeg niet uit en kun je de strudel bakken als je zo ver bent!

Peren Galette

Peren Galette

Wil je iets minder voorbereidend werk, dan is deze peren galette echt een aanrader om te bakken op de pizzasteen! De voorbereiding stelt bijna niets voor, maar zo’n galette ziet er wel direct feestelijk uit! Ik heb trouwens ook een galette met appel en een galette met perzik online staan. De keuze is reuze!

Peren in Bladerdeeg

Peren in Bladerdeeg

Liever eenpersoons dessert bereiden? Dan zijn deze peren in bladerdeeg een aanrader! Wel weer iets meer voorbereiding, maar de peren ogen natuurlijk enorm feestelijk op je bord. Voor deze peren in bladerdeeg is het trouwens belangrijk dat je iets hebt om ze op te zetten tijdens het bakken (een pizzasteen of bakplaat die op de BBQ past), want zo rechtstreeks op het rooster wordt het een lastig verhaal om ze er weer netjes af te krijgen.

Zo, en dat waren ze! De 15 populairste BBQ recepten voor het kerstdiner! Er zitten volgens mij genoeg mogelijkheden tussen om een mooi BBQ diner te bereiden op de BBQ. En zoals gezegd kun je op de recepten pagina ook filteren om alle door mij zo gemarkeerde kerst recepten voor de BBQ terug te vinden. En laat je natuurlijk niet tegenhouden door mijn mening over kerstgerechten, want als jij lekker pulled pork of spareribs wil eten tijdens het kerstdiner dan vind ik dat gewoon een heel goed idee! Zolang die BBQ maar aangestoken wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *