hertenbiefstuk rode uien marmelade uitgelicht

Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade

Nu het najaar op volle gang is, is er ook weer volop wild te verkrijgen. Tijd dus om iets moois te doen met hert. Ik ging deze keer voor een heerlijke hertenbiefstuk en serveerde hem met een rode uien marmelade. Echt een aanrader voor dit najaar! Kan prima tijdens een winter barbecue of met Kerst. Klinkt dat niet als muziek in de oren? BBQ’en met Kerst?

Ook dit najaar kan de BBQ aan. Ga bijvoorbeeld voor een heerlijke hertenbiefstuk!

Hoofdgerecht

2 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 2 Hertenbiefstukken
- 6 grote Rode Uien
- 2 eetlepels Olijfolie
- 4 eetlepels Balsamico Azijn
- 4 eetlepels Rode Wijn Azijn
- 3 eetlepels Maple Syrup
- 3 eetlepels Bruine Basterdsuiker
- 1 theelepel Zout
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet of Koekenpan

Bereiding

Voor de bereiding van dit recept beginnen we met de rode uien marmelade. Deze moet na het bereiden namelijk afkoelen en in die tijd kunnen we mooi met de hertenbiefstuk aan de gang.

Ontdoe de rode uien van de schil en snijd ze over de lengte doormidden. Snijd de halve uien vervolgens in halve ringen van ongeveer een halve centimeter dik.

Zet een koekenpan op laag vuur en doe hier de olijfolie in. Voeg vervolgens de uien en de theelepel zout toe aan de pan en bak de uien gedurende 15 minuten. Roer regelmatig door.

Voeg na een kwartier de balsamico azijn, rode wijn azijn, maple syrup en basterdsuiker toe en meng dit door de uien. Laat alles nu 20 minuutjes pruttelen, tot het vocht is ingedikt tot een saus. Schep nu de rode uienmarmelade op een bord en laat dit afkoelen.

Nu is het tijd om de hertenbiefstuk uit de koeling te halen en de BBQ aan te steken. Ga voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.

Haal, terwijl de BBQ warm wordt, de biefstuk uit de verpakking en dep ze droog met wat keukenpapier. Breng beide kanten op smaak met flink wat zwarte peper en een klein beetje grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de biefstuk dan op het roost en sluit de BBQ met de deksel. Gril de biefstuk 3 minuutjes en draai ze vervolgens om. Gril ook de andere kant 3 minuutjes. Je hebt dan een mooi medium rare resultaat. Minder rood? Iets langer op de gril.

Haal de hertenbiefstuk nu van de BBQ en laat op een bord 5 minuutjes rusten. Snijd de biefstuk vervolgens in mooie plakjes en serveer met de, inmiddels redelijk afgekoelde, rode uien marmelade. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *