Barbecue Recept: Ratatouille Taart uit de Skillet

Ratatouille Taart

Om lekker te eten is smaak het belangrijkst. Maar hoe een gerecht er uit ziet mag niet vergeten worden. Want al is een gerecht nog zo lekker, als het er niet uit ziet, ervaar je het toch minder. De smaak en het uiterlijk zijn dus belangrijk En beide zitten bij gerecht wel goed. Het is wel even een klusje, maar als deze ratatouille taart op tafel komt, weet ik zeker dat je de aandacht te pakken hebt!

Een lekker én mooi bijgerecht? Dat is deze Ratatouille taart!

Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 6; Tijd: 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

– 1 rol Vers Bladerdeeg
– 2 Courgettes
– 5 Wortelen
– 1 blikje Tomatenpuree (70 gr)
– 3 eetlepels Italiaanse Kruiden
– 2 eetlepels Olijfolie
– Peper & Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Skillet (ø 27 cm)
– Kaasschaaf

Bereiding

Maak de courgettes schoon en schil de wortelen. Schaaf nu met de kaasschaaf over de lengte plakken van zowel de courgettes, als de wortelen. Snijd de breedste plakken courgette doormidden, zodat de plakken allemaal ongeveer gelijk zijn qua afmetingen.

Ben je hiermee klaar? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.

Neem nu de skillet en vet deze in met 1 eetlepel olijfolie. Bedek de skillet vervolgens met het bladerdeeg en snijd het overtollige deeg weg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg en verdeel vervolgens de tomatenpuree over de bodem. Strooi daarna de helft van de Italiaanse kruiden over de tomatenpuree.

Nu komt het vullen van de taart aan bod. Een klusje waar je geduld voor moet hebben en waar het handig bij kan zijn om een paar extra handen te hebben die af en toe bijspringen.

Begin vanuit het midden met het maken van cirkels van de plakken courgette en wortel. Wissel de 2 steeds af, zodat er om en om een cirkel groen en een cirkel oranje is. Ga hiermee door tot je de taart helemaal gevuld hebt.

Bestrijk vervolgens het deeg en de bovenkant van de courgette en wortel plakken met de overgebleven olijfolie en strooi de resterende Italiaanse kruiden over. Breng vervolgens op smaak met een klein beetje zout en wat zwarte peper.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de skillet dan op de BBQ en sluit deze met de deksel. Bak de ratatouille taart nu 35 tot 40 minuten. Haal de pan daarna weer van de BBQ (kijk uit, het handvat is heet). Snijdt de ratatouille taart in de pan en serveer de stukken aan tafel. Eet smakelijk!

Een lekker én mooi bijgerecht? Dat is deze Ratatouille taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *