Pizza Blauwe Kaas Peer en Walnoot van de BBQ

Pizza met Blauwe Kaas & Peer

Het werd wel weer eens tijd om zelf pizza te bakken op de BBQ! We vinden het zó lekker, maar vanwege tijdgebrek doen we het toch niet zo vaak als we zouden willen. Maar eens verandering in brengen de komende tijd! Anyway, er lag nog wat blauwe kaas in de koelkast en het leek me wel leuk die te gebruiken voor de pizza’s. En als je die dan combineert met mascarpone als basis en peer en walnoten als toppings, dan krijg je gewoon een heel erg lekker pizza! Aanrader om […]

Camembert in Bladerdeeg van de Pizzasteen

Camembert in Bladerdeeg

Bladerdeeg, kaas en gekarameliseerde uien. Dat kan alleen maar lekker worden toch? En dat was deze camembert met gekarameliseerde rode uien in bladerdeeg dan ook! Met de kerstdiners en oud & nieuw op komst is dit nog wel een leuk gerechtje voor op de BBQ, dat je zou kunnen serveren als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Eenvoudig, qua werk ook niet zoveel voorbereiding en super lekker! Grote kans dat ie hier thuis weer aangevraagd gaat worden zo tegen de Kerst aan.

Perzik Galette van de Pizzasteen

Perzik Galette

Een galette bakken op de BBQ is misschien wel de eenvoudigste manier om lekker dessert te bereiden op de BBQ. Eerder deelde ik al eens de recepten voor de appel galette en de peren galette. Nu komt daar ook een heerlijke galette met perzik bij. Het principe blijft hetzelfde en dit kun je natuurlijk met nog veel meer fruit doen. En dan gewoon serveren met een heerlijke bol ijs en een dot slagroom. Perfect!

Pizza Nduja

Pizza Nduja

Eén van mijn laatste favorieten voor op de pizza (en tosti’s!) is Nduja. Nduja is een smeerbare salami met lekker veel pit er in. Het is momenteel erg populair en in diverse supermarkten heb ik het al in het schap gezien. Ik vind het echt super lekker en deze smeerbare salami is dus ook zeer geschikt als topping voor je pizza’s. Ik combineerde de nduja op deze pizza’s met gekarameliseerde uien en natuurlijk lekkere mozzarella. En die combinatie kan ik je van harte aanraden als je wel van een beetje […]

Choripan Pizza

Choripan Pizza

Het werd wel weer eens tijd om een paar lekkere pizza’s te bakken, dus ging ik op zoek naar inspiratie. Nu had ik nog ingrediënten liggen om chimichurri te maken en in de vriezer lagen nog een paar chorizo worstjes. Misschien niet de eerste ingrediënten waaraan je denkt bij het bakken van pizza’s, maar een pizza-versie van de choripan, een erg populair streetfood broodje in Argentinië, leek mij een top idee. En zo geschiedde. Met nog wat geraspte provolone werden het heerlijke pizza’s en ik kan je dan ook aanraden […]

tuna melt pizza uitgelicht

Tuna Melt Pizza

Als het om tosti’s gaat is de tuna melt één van mijn favorieten. Je komt de tuna melt in allerlei vormen tegen, maar mijn favoriet bevat naast tonijn, in ieder geval rode ui, cheddar en zwarte olijven. En die ingrediënten lenen zich ook prima voor een pizza dacht ik zo. Dus stak ik onlangs de BBQ aan voor Tuna Melt Pizza’s. Een aanrader voor iedereen die een tuna melt ook wel kan waarderen!  

franse uien galette uitgelicht

Franse Uien Galette

Heb ik eerder al eens twee galettes met fruit gedeeld die je als dessert kunt serveren, is het nu tijd voor een hartige variant die perfect als voorgerecht kan dienen. Deze Franse uien galette, afgetopt met gruyère, is eenvoudig te maken en smaakt ook nog eens heerlijk! Je bakt de galette op de pizzasteen, waarbij het belangrijk is dat deze niet te heet is als je de galette er op schuift. Leg de pizzasteen dus niet te vroeg op de BBQ, maar doe dit maximaal een minuut of 5 voor […]

uiensoep pizza uitgelicht

Uiensoep Pizza

Voor een goede kom uiensoep, met zo’n broodje met gesmolten kaas er bovenop, kun je me wakker maken. En ook voor een goede pizza mag je me midden in de nacht uit bed trekken. Dat zal voor de Fransen en Italianen geen reden zijn om die twee te combineren, maar ik deed het toch. En ik kan je aanraden om dit ook te doen, want deze Uiensoep Pizza was TOP! Belangrijk is wel dat je de uien echt even goed de tijd geeft om smaak op te bouwen in de […]

jalapeno popper pizza uitgelicht

Jalapeño Popper Pizza

Jalapeño Poppers ken je misschien wel. De BBQ afgeleide worden hier vaak Atomic Buffalo Turds genoemd, al komen ze ook geregeld voorbij als jalapeño poppers. De combinatie van jalapeño, Philadelphia kaas, cheddar en spek scoort altijd erg goed, dus ik besloot ze te gebruiken op een pizza. De Jalapeño Popper Pizza dus. En ik kan je vertellen dat het een goede keuze was om dat te proberen, want deze pizza’s waren zo weg!  

pizza chorizo uitgelicht

Pizza met Chorizo

De eenvoudigste pizza’s zijn vaak het lekkerst. Gewoon zelf een tomatensaus bereiden en een paar mooie ingrediënten als toppings en je bent er eigenlijk al. Zo ook met deze pizza met chorizo. Terwijl het deegt rijst bereid ik de saus voor en met een goede Iberico chorizo, mooie kalamata olijven en geraspte mozzarella als topping heb je een fantastisch lekkere pizza! Paar minuutjes op de pizzasteen en smullen maar!  

knoflookpizza burrata uitgelicht

Knoflookpizza met Tomaat & Burrata

Telkens als ik hier thuis vertel dat ik pizza’s ga bakken krijg ik de vraag of ik ook een pizza met burrata kan maken. Uiteraard geen probleem, zeker niet aangezien ik enkele dagen daarvoor ook al een video doorgestuurd kreeg met een pizza waar de burrata bij betrokken was. Ik bereidde al veel pizza’s met een tomatensaus als basis, een aantal met een witte basis en dit keer werd het een soort kruising tussen pizza en knoflookbrood, die na het bakken werd belegd met een heerlijke tomatensalade en een bol […]

pizza bianca spek uitgelicht

Pizza Bianca met Spek

Ik moet bekennen dat ik bij het bakken van pizza al snel naar de tomatensaus als basis grijp. En dat terwijl een pizza bianca zo lekker kan zijn. Het werd dus wel weer eens tijd voor een pizza zonder tomatensaus. Deze pizza bianca met spek en baby spinazie is een aanrader. De basis van crème fraîche combineert goed met de spek, spinazie en rode ui, terwijl de groene pesto een aangename verrassing was bij de rest van de ingrediënten. Wat mij betreft zet je deze pizza dan ook op je […]