Ben je wel uitgekeken op dat stokbroodje kruidenboter vooraf, maar vind je zelf brood bakken toch een stap te ver? Dan is dit olijvenbrood met kaas het ideale voorgerecht voor jou! De bereiding is simpel, het is zo klaar en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. En toch ziet het er gelijk een stuk mooier en lekkerder uit dan dat afbak stokbrood met een bakje kruidenboter er naast!


Voor-/bijgerecht
3-6 personen
25 minuten
Ingrediënten
– 1 Afbak Ciabatta Brood
– 10 Groene Knoflook Olijven zonder Pit
– 10 Zwarte Olijven zonder Pit
– 100 gram Geraspte Kaas
Overige Benodigdheden
– BBQ met Deksel
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.
Snijd het ciabatta brood open, zodat je 2 open kanten hebt die je kunt beleggen. Verdeel de helft van de kaas over de broden. Snijd daarna de olijven in ringen en verdeel deze over de broden. Verdeel daarna de rest van de kaas over de broden.
Is de BBQ op temperatuur? Leg de broden dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak het olijvenbrood met kaas ongeveer 12 minuten, of tot het brood knapperig is en de kaas mooi gesmolten.
Haal de broden nu van de BBQ en leg ze op een snijplank. Snijd er stukken van ongeveer 3 cm breed van en serveer deze direct. Eet smakelijk!