Als je wel van een mooie low & slow sessie op de BBQ houdt en wel eens iets anders wil dan de spareribs, pulled pork en andere low & slow gerecht, dan zijn deze gerookte kalfswangen precies wat je zoekt. Ze krijgen in dit recept eigenlijk een gelijksoortige bereiding als spareribs, maar ik gebruik een stuk minder smaakmakers. De kalfswangen worden slechts bestrooid met een rub van zout, peper en knoflook (SPG Dryrub)en er komt ook geen zoete BBQ saus aan te pas. Nee, deze kalfswangen zijn een heerlijk low […]
Archieven
Bacon Wrapped Kipspiesen
Alles wordt beter van bacon zeggen ze wel eens en ik denk dat ik het daar wel mee eens ben! Op BBQ vlak vallen bijna alle recepten waarin spek wordt gebruikt in de smaak. Zo ook deze bacon wrapped kipspiesen. Een gerecht met slechts 3 ingrediënten, maar ongelooflijk veel smaak. Oké, toegegeven, met name het omwikkelen van de kip met spek kost even wat tijd, maar als je deze spiesen eenmaal hebt geproefd ben je dat zo weer vergeten!
Pulled Cupim Beef
‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]
Bourbon Glazed Beenham
Ik had weer eens een mooi beenhammetje liggen dat ik op de BBQ wilde leggen. De klassieke Beenham Honing Mosterd heb ik inmiddels al zo vaak gedaan dat ik weer eens iets nieuws wilde proberen. Dus pakte ik de fles whisky uit de kast, want die combineert natuurlijk perfect met BBQ. Ik gebruikte de whisky om een glaze te maken, waarmee de gerookte beenham twee keer wordt ingesmeerd. Het resultaat was erg lekker en voor herhaling vatbaar. En dat betekent dat ie bij jou ook wel op de to-do lijst […]
Caveman Style Longhaas
Het werd wel weer eens tijd om het rooster van de BBQ aan de kant te zetten en een mooi stukje vlees Caveman Style te grillen. Eerder deelde ik al eens het recept voor Caveman Style Tomahawk Steak, maar een andere mooie steak die zich erg goed leent voor de caveman style bereiding is de longhaas. Een mooi stuk werkvlees met een wat grovere textuur. Sowieso al lekker van de BBQ, maar gecombineerd met de korst van de bereiding in de kolen een top combinatie. Zeker eens proberen dus!
Franse Uien Galette
Heb ik eerder al eens twee galettes met fruit gedeeld die je als dessert kunt serveren, is het nu tijd voor een hartige variant die perfect als voorgerecht kan dienen. Deze Franse uien galette, afgetopt met gruyère, is eenvoudig te maken en smaakt ook nog eens heerlijk! Je bakt de galette op de pizzasteen, waarbij het belangrijk is dat deze niet te heet is als je de galette er op schuift. Leg de pizzasteen dus niet te vroeg op de BBQ, maar doe dit maximaal een minuut of 5 voor […]
Pulled Pork Pie
En ‘echte’ Engelse Pie op de BBQ bakken stond al een tijdje op de to-do lijst en een tijdje terug ging ik er voor. Ik had nog een goed restje pulled pork over en dat leek me een prima vulling voor een BBQ Pie. Dus pakte ik de skillet er bij, maakte zelf een mooi deeg en stak de BBQ aan. Nog wat uien voor wat extra smaak en een beetje BBQ saus kan ook nooit kwaad. En het resultaat mocht er zijn. Niet alleen was deze Pulled Pork Pie […]
Burgers met Blauwe Kaas & Kersen Port Saus
Blauwe Kaas. Je moet er van houden. Maar als je er van houdt is het wel echt een topper voor op burgers. De kaas geeft zoveel smaak mee en is ook goed te combineren met wat zoetere smaken. Gekarameliseerde rode uien bijvoorbeeld. Dit keer ging ik echter voor een saus op basis van kersen en port, die bovenop de burgers met blauwe kaas gaat. Voeg daar nog dat kleine beetje scherpte van de mosterd mayonaise aan toe en je hebt een top burger. Tenminste, als je dus van blauwe kaas […]
Gerookt Varkensrack
Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]
Hasselback Skillet Aardappelen
Oké, officieel zijn het geen hasselback aardappelen omdat je de aardappelen in dit recept in plakken snijdt en niet in snijdt. Maar hey, lekker belangrijk. Deze hasselback skillet aardappelen zijn namelijk nóg makkelijker te bereiden en minstens zo lekker! Omdat je ze namelijk gewoon in plakken snijdt hoef je niet voorzichtig met de aardappelen om te gaan en in de skillet op de BBQ is voorzichtig zijn al helemaal niet meer nodig. Terwijl een ‘echte’ hasselback aardappel wel met een beetje voorzichtigheid behandeld dient te worden om uit elkaar vallen […]
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork bereiden op de BBQ is een kwestie van een lange adem en gedurende de hele bereiding eigenlijk niet weten hoe laat je aan tafel kunt. Een sessie kan gemakkelijk tussen de 7 en 12 uur duren en in sommige gevallen zelfs langer. Maar wat als ik je vertel dat dit een stuk sneller kan met een Dutch Oven? In een uur of 5 heb je heerlijke pulled pork, die zelfs gerookt is. En je hebt er niet eens een kernthermometer voor nodig! Kun je eindelijk eens mensen uitnodigden […]
Low & Slow Procureur Steak
Bij de combinatie van procureur en BBQ denk je al snel aan het bereiden van pulled pork. Niet gek, want het is één van de bekendste en populairste BBQ gerechten om te bereiden. Toch kun je veel meer met dit mooie stuk vlees. Zo bereidde ik eerder al eens een procureur rollade en ging ik dit keer voor een langzaam gerookte procureur steak. Heerlijk rokerig van smaak, herkenbare smaken van de pulled pork ook, zacht vlees ook wel, maar wel met iets van een bite. En de bereiding is een […]