Pizza Blauwe Kaas Peer en Walnoot van de BBQ

Pizza met Blauwe Kaas & Peer

Het werd wel weer eens tijd om zelf pizza te bakken op de BBQ! We vinden het zó lekker, maar vanwege tijdgebrek doen we het toch niet zo vaak als we zouden willen. Maar eens verandering in brengen de komende tijd! Anyway, er lag nog wat blauwe kaas in de koelkast en het leek me wel leuk die te gebruiken voor de pizza’s. En als je die dan combineert met mascarpone als basis en peer en walnoten als toppings, dan krijg je gewoon een heel erg lekker pizza! Aanrader om […]

Italiaans Gehaktbrood van de BBQ

Italiaans Gehaktbrood

Een gehaktbrood van de BBQ is wat mij betreft altijd een goed idee! Ik bereidde er al diversen op mijn BBQ en daar kwam er onlangs weer één bij in de vorm van dit Italiaanse Gehaktbrood van de BBQ. Gevuld met mozzarella en afgetopt met je favoriete pastasaus en geraspte Parmezaanse kaas. Ruim een uur op de BBQ en dan lekker aansnijden en serveren! Aanrader om binnenkort eens op de BBQ te bereiden, dus zorg dat je alvast een rookplankje in huis hebt!

Omgekeerde Appelcake uit de Skillet

Omgekeerde Appelcake

Een cake bakken op de BBQ? Oh jazeker! Eerder bakte ik al eens een appel cake op de BBQ en dit keer werd het een variant op die cake, gebakken in de skillet. Het grootste verschil tussen de appelcake en deze omgekeerde appelcake? Door de bodem te bestrooien met basterdsuiker en daar de appel over te verdelen krijg je een heerlijk laagje karamel en gekarameliseerde appels boven op de cake, zodra je de cake hebt omgedraaid. Aanrader om eens te serveren als dessert of voor bij de koffie!

Tri-tip in Chimichurri Marinade

Tri-tip in Chimichurri Marinade

Al eerder ging ik eens aan de slag met de tri-tip om er lekkere recepten mee te bereiden. Zo bereidde ik eens een tri-tip in een mojo marinade, maar bereidde ik ook eens een tri-tip als brisket. Allebei erg lekker, maar dit keer ging ik voor een variant met de welbekende chimichurri. Die gebruikte ik namelijk om het vlees in te marineren en dat was erg lekker! Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland trouwens als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden […]

Camembert in Bladerdeeg van de Pizzasteen

Camembert in Bladerdeeg

Bladerdeeg, kaas en gekarameliseerde uien. Dat kan alleen maar lekker worden toch? En dat was deze camembert met gekarameliseerde rode uien in bladerdeeg dan ook! Met de kerstdiners en oud & nieuw op komst is dit nog wel een leuk gerechtje voor op de BBQ, dat je zou kunnen serveren als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Eenvoudig, qua werk ook niet zoveel voorbereiding en super lekker! Grote kans dat ie hier thuis weer aangevraagd gaat worden zo tegen de Kerst aan.

Bacon Varkenshaas Rolletjes van de BBQ

Bacon Varkenshaas Rolletjes

De combinatie van varkenshaas en spek is er één die het altijd goed doet op de BBQ. Eerder deelde ik al eens een recept voor een soort varkenshaasrollade in spek, die wat geschikter is voor een etentje met gasten. Dit keer ging ik voor een variant met varkenshaas medaillons, die je ook prima kunt bereiden als je met zijn tweeën of zelfs alleen bent. Dus trek je favoriete dry rub uit de kast en haal varkenshaas medaillons en ontbijtspek en je kunt aan de gang!

Perzik Galette van de Pizzasteen

Perzik Galette

Een galette bakken op de BBQ is misschien wel de eenvoudigste manier om lekker dessert te bereiden op de BBQ. Eerder deelde ik al eens de recepten voor de appel galette en de peren galette. Nu komt daar ook een heerlijke galette met perzik bij. Het principe blijft hetzelfde en dit kun je natuurlijk met nog veel meer fruit doen. En dan gewoon serveren met een heerlijke bol ijs en een dot slagroom. Perfect!

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Een tijdje terug mocht ik in samenwerking met Emmi al een mooi recept ontwikkelen met één van hun kazen en dit keer mocht ik met hun Tête de Moine kaas aan de slag. Deze kaas, die letterlijk vertaald ‘hoofd van de monnik’ heet is een half harde kaas, die je idealiter met een kaaskruller in rozetten snijdt. En met het echte herfstweer en veel regenachtige dagen werd het wel weer tijd voor een écht herfstgerecht. Dat het wat kouder wordt en wat vaker regent betekent namelijk natuurlijk niet dat de […]

Gerookte Kalfswangen van de BBQ

Gerookte Kalfswangen

Als je wel van een mooie low & slow sessie op de BBQ houdt en wel eens iets anders wil dan de spareribs, pulled pork en andere low & slow gerecht, dan zijn deze gerookte kalfswangen precies wat je zoekt. Ze krijgen in dit recept eigenlijk een gelijksoortige bereiding als spareribs, maar ik gebruik een stuk minder smaakmakers. De kalfswangen worden slechts bestrooid met een rub van zout, peper en knoflook (SPG Dryrub)en er komt ook geen zoete BBQ saus aan te pas. Nee, deze kalfswangen zijn een heerlijk low […]

bacon wrapped kipspiesen uitgelicht

Bacon Wrapped Kipspiesen

Alles wordt beter van bacon zeggen ze wel eens en ik denk dat ik het daar wel mee eens ben! Op BBQ vlak vallen bijna alle recepten waarin spek wordt gebruikt in de smaak. Zo ook deze bacon wrapped kipspiesen. Een gerecht met slechts 3 ingrediënten, maar ongelooflijk veel smaak. Oké, toegegeven, met name het omwikkelen van de kip met spek kost even wat tijd, maar als je deze spiesen eenmaal hebt geproefd ben je dat zo weer vergeten!  

pulled cupim beef uitgelicht

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]

bourbon glazed beenham uitgelicht

Bourbon Glazed Beenham

Ik had weer eens een mooi beenhammetje liggen dat ik op de BBQ wilde leggen. De klassieke Beenham Honing Mosterd heb ik inmiddels al zo vaak gedaan dat ik weer eens iets nieuws wilde proberen. Dus pakte ik de fles whisky uit de kast, want die combineert natuurlijk perfect met BBQ. Ik gebruikte de whisky om een glaze te maken, waarmee de gerookte beenham twee keer wordt ingesmeerd. Het resultaat was erg lekker en voor herhaling vatbaar. En dat betekent dat ie bij jou ook wel op de to-do lijst […]