Italiaanse Tomaten van de BBQ

Italiaans Geroosterde Tomaten

Uiteraard gaan er hier geregeld groenten op de BBQ, die dienen als bijgerecht om een BBQ maaltijd compleet te maken. Dat doe ik soms heel eenvoudig door wat groenten te grillen en andere keren pak ik iets meer uit. Dit keer ging ik met tomaten aan de slag. Niet direct een ingrediënten wat je misschien snel op de BBQ zou leggen (en officieel ook geen groente natuurlijk), maar deze geroosterde tomaten met een Italiaans tintje zijn zeker een aanrader om eens te serveren!

Gegrilde Caesar Salade

Gegrilde Caesar Salade

Zei die gozer nou gegrilde salade? Gaat het wel goed met hem? Oh jazeker zei ik gegrilde salade! Als BBQ liefhebber ben je het met me eens dat alles beter wordt op de BBQ, toch? Nou dat geldt ook voor de welbekende caesar salade! In dit recept gril je zowel het brood voor de croutons als de romaine sla op het rooster. En voor die sla geldt dat dat kleine knisperende randje aan de sla en de gegrilde smaak een lekkere toevoeging is aan het geheel. Aanrader om deze gegrilde […]

Jalapeno Coleslaw

Jalapeño Coleslaw

Coleslaw is zo’n typisch BBQ bijgerecht. Het wordt gebruikt om broodjes pulled pork of pulled chicken mee af te maken, maar ook op bijvoorbeeld burgers of gewoon als salade zie je coleslaw geregeld terugkomen. Lekker fris en crunchy, maar ik zoek soms naar iets meer pit en daarom bereidde ik onlangs een jalapeño coleslaw, waarbij de pit van de jalapeño een mooie aanvulling op de frisse, romige en krokante eigenschappen van de coleslaw. Zeker een aanrader om ook eens te proberen dus!

Pimientos de Padron van de BBQ

Pimientos de Padron

Als wij het hier thuis over tapas eten hebben, dan kan dat niet zonder Pimientos de Padron. Daar kunnen we echt van blijven eten! Ik neem ze regelmatig mee als ik bij de Sligro kom en ook in de supermarkt en bij de groenteman hebben ze ze af en toe liggen. Maar toen we in 2023 met de camper door Spanje gingen hebben we ze helemaal vaak gegeten! De bereiding is namelijk super makkelijk en je hebt er ook bijna niks voor nodig. Ideaal bijgerecht dus! Mocht je ze eens […]

Gegrilde Paprika met Burrata

Gegrilde Paprika met Burrata

Wil jij, net als ik, de BBQ ook graag gebruiken om een hele maaltijd op te bereiden? Dan weet je dat het soms wel eens een beetje puzzelen is met temperaturen om alles op elkaar af te stemmen. Bijgerechten hoeven echter helemaal niet ingewikkeld te zijn en kun je soms als bereiden in de tijd dat je vlees ligt te rusten. Deze gegrilde paprika’s met burrata kun je bijvoorbeeld perfect grillen nadat je een picanha hebt afgegrild. Terwijl het vlees ligt te rusten kunnen de paprika’s het rooster op en […]

Soja Sesam Courgette BBQ

Soja Sesam Courgette

Een mooi hoofdgerecht bereiden op de BBQ is natuurlijk leuk, maar persoonlijk vind ik het nóg leuker als ook de bijgerechten van de BBQ komen. Dat maakt het wat mij betreft helemaal compleet. Het is soms natuurlijk een beetje zoeken welke hoofdgerechten en bijgerechten bij elkaar passen qua bereiding en temperatuur, maar met behulp van de filters op mijn recepten pagina moet je een eind komen denk ik! Een groente die zich in ieder geval goed leent om te grillen is de courgette. Wij eten het regelmatig en ik probeer […]

BBQ Mais Ribs

Mais Ribs

Mais wordt hier met grote regelmaat als bijgerecht geserveerd als de BBQ aan gaat en dus werd het wel eens tijd om er een beetje mee te variëren. Niets mis natuurlijk met een old school geroosterde maïskolf, maar ik kwam deze zogenaamde mais ribs nu zo vaak tegen dat ik ze toch eens moest proberen. En nee, ze hebben natuurlijk niets met ‘ribs’ te maken, maar door het kromtrekken tijdens de bereiding krijgen ze wel een beetje de vorm er van. Voor dat kromtrekken is het rouwens belangrijk om met […]

gegrilde aziatische courgette uitgelicht

Gegrilde Aziatische Courgette

Voor een eenvoudig, maar smaakvol bijgerecht is altijd nog wel plaats op de site en ik heb er weer eentje voor je. Courgette is sowieso erg geschikt om te grillen op de BBQ. Daar komt nog bij dat je het op allerlei manieren kun kruiden en marineren. Alleen met wat peper en zout is courgette al lekker, maar met deze Aziatische marinade wordt de gegrilde courgette nóg lekkerder! Zeker een aanrader om eens te proberen dus!  

gegrilde mais courgette salade uitgelicht

Gegrilde Maïs & Courgette Salade

Ik weet het, BBQ’en gaat vooral om een mooi stuk vlees of vis tot perfectie garen en de rest is bijzaak. Maar die rest is dus geen bijzaak. Als ik een mooi hoofdgerecht van de BBQ tover, wil ik daar ook een mooi bijgerecht bij. Het liefst ook nog eens van de BBQ. Als het wat lekkerder weer wordt kan ik een salade wel waarderen. En zo’n salade geef je heel eenvoudig een BBQ touch door er wat gegrilde groenten, courgette en maïs in dit geval, aan toe te voegen! […]

franse uien galette uitgelicht

Franse Uien Galette

Heb ik eerder al eens twee galettes met fruit gedeeld die je als dessert kunt serveren, is het nu tijd voor een hartige variant die perfect als voorgerecht kan dienen. Deze Franse uien galette, afgetopt met gruyère, is eenvoudig te maken en smaakt ook nog eens heerlijk! Je bakt de galette op de pizzasteen, waarbij het belangrijk is dat deze niet te heet is als je de galette er op schuift. Leg de pizzasteen dus niet te vroeg op de BBQ, maar doe dit maximaal een minuut of 5 voor […]

bloemkool nuggets uitgelicht

Bloemkool Nuggets

Bloemkool is wellicht niet de eerste groente waar je aan denkt bij het BBQ’en (al deelde ik eerder al eens recepten voor een hele geroosterde bloemkool en bloemkool steaks met chimichurri), maar het is een groente die zich prima leent voor de BBQ. Dit keer ging ik voor bloemkool nuggets, door bloemkool roosjes te paneren en op de BBQ lekker krokant te bakken. Serveren met chilisaus en je hebt een leuk voorgerecht of hapje bij de borrel.  

gegrilde zoete aardappelen uitgelicht

Gegrilde Zoete Aardappelen

Een eenvoudig, maar lekker bijgerecht voor op de BBQ is altijd welkom dacht ik zo en dus bereidde ik deze gegrilde zoete aardappelen. Door de plakken zoete aardappel eerst even beetgaar te koken en daarna nog te kruiden en grillen zijn de aardappeltjes van de BBQ van binnen heerlijk zacht, terwijl je ze mooi krokant hebt gegrild aan de buitenkant. Voel je trouwens vrij om lekker te experimenteren met je favoriete specerijen om de aardappeltjes op smaak te brengen!