Kaassoufflé Smashburgers

Een tijd terug kwam ik op het Instagram kanaal van Snackspert een dubbele burger tegen met daartussen een kaassoufflé. Snackspert had deze burger ergens in Amsterdam getest en was enthousiast. En dat werden we hier thuis ook wel van de combinatie hamburger en kaassoufflé. En wat is er dan beter dan die kaassoufflé tussen twee smashburgers te stoppen en je handen vies te maken? Precies, helemaal niks! Het resultaat waren we dan ook erg over te spreken en wat mij betreft mogen deze Kaassoufflé Smashburgers hoog op je to-do lijst!

Teriyaki Burgers

Jawel ik heb weer een nieuw hamburger recept voor je! En mocht je nou geen voorstander zijn van warme ananas, klik dan snel weg! Een belangrijk onderdeel van deze Teriyak Burger is namelijk een schijf gegrilde ananas. En teriyaki saus natuurlijk! Houd je wel van warme ananas? Dan is deze burger van de BBQ er eentje die je zeker moet proberen, want de combinatie met teriyaki saus is fantastisch!

Burgers met Blauwe Kaas & Kersen Port Saus

Blauwe Kaas. Je moet er van houden. Maar als je er van houdt is het wel echt een topper voor op burgers. De kaas geeft zoveel smaak mee en is ook goed te combineren met wat zoetere smaken. Gekarameliseerde rode uien bijvoorbeeld. Dit keer ging ik echter voor een saus op basis van kersen en port, die bovenop de burgers met blauwe kaas gaat. Voeg daar nog dat kleine beetje scherpte van de mosterd mayonaise aan toe en je hebt een top burger. Tenminste, als je dus van blauwe kaas […]

Pimento Cheese Burgers

In veel van mijn hamburger recepten gaat er kaas op de burger, waarna je deze op de BBQ laat smelten. Dit keer echter niet, want op deze Pimento Cheese Burgers gaat, je raadt het al, Pimento Cheese. Dit is een pittig kaasmengsel van onder andere Philadelphia, cheddar en Peppadew pepers. Dit mengsel gaat na het grillen van de burgers pas op de burgers en smelt je dus niet mee. En om het af te maken gaat er ook nog een goede hoeveelheid bacon jam op de burger. Wat wil je […]

Aziatische Kipburgers met Ingelegde Rode Kool

Hoewel het grootste deel van de burgers hier op mijn site met rundergehakt worden gemaakt ben ik ook wel fan van een goede kipburger. Dit keer ging ik voor heerlijke Aziatische kipburgers, met sriracha mayonaise en ingelegde rode kool. Deze burger heeft een heerlijke mix van pittig en friszuur, met daartussen een sappige burger van kipgehakt. Wat mij betreft echt een aanrader om het weekend mee te starten!

Koreaanse Kimchi Burgers

Hier in huis beginnen we de Koreaanse keuken steeds iets meer te ontdekken en daarom staan er inmiddels wel wat ingrediĂ«nten in de voorraadkast en koeling die raakvlakken hebben met deze keuken. Kimchi en Gochujang zijn bij mij persoonlijk wel 2 smaakmakers waar ik enorm fan van ben en dus gebruikte ik die 2 voor Koreaanse hamburgers met kimchi! Kimchi is een mengsel van gefermenteerde kool en andere groenten en gochujang is een rode peper pasta, die ook gefermenteerd is. Het resultaat van deze burgers is een ware smaakexplosie en […]

Chili Bacon Jam

Alweer een hele tijd geleden deelde ik een recept voor bacon jam en dat viel bij velen goed in de smaak. Hier bereidde ik hem ook regelmatig om te gebruiken als topping op burgers of voor tussen een tosti. Heerlijk! Toen ik onlangs wat rode pepers en spek over had van een workshop kwam ik op het idee om een nieuwe, wat pittigere variant van de bacon jam te maken en zo ontstond deze chili bacon jam, die het dus erg goed doet op een cheeseburger, maar zelfs lekker is […]

Chili Jam

Dit keer een recept waarvoor je de BBQ niet per se aan hoeft te steken. Het mag natuurlijk wel, maar op het fornuis is wellicht iets makkelijker. Kun je de BBQ vast gereed maken om burgers te grillen straks! Deze chili jam is namelijk heerlijk als topping op je burger. Al doet deze het ook goed op tosti’s, sandwiches, kip en eigenlijk alles! Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze chili jam inmiddels een vast plekje heeft in de koelkast hier.

Chicken Smash Burgers

Eerder deelde ik al mijn recept voor de tegenwoordig erg populaire smash burgers. Smash burgers worden vaak bereid met rundergehakt, maar dat hoeft eigenlijk niet. Door ze op een plancha of bakplaat plat te drukken worden de burgers namelijk zo dun, dat ze door en door gaar zijn. Daarom ging ik aan de slag met kipgehakt en maakte heerlijke chicken smash burgers. Heerlijk krokant en zeker een aanrader om eens te proberen!

Tikka Masala Burgers

Tikka Masala Burgers

Dat je met burgers alle kanten op kunt weet je wel als je me al een tijdje volgt. Meestal varieer ik voornamelijk in de toppings op mijn burgers, maar je kunt je burgers natuurlijk ook met de kruiden in het vlees een bepaalde kant op sturen. Zo ging ik met de Tikka Masala Burgers van The Butchery aan de slag en maakte deze Indiase Tikkas Masala Burgers. Naast de heerlijk gekruide burgers ging ik voor een simpele Raita, gekarameliseerde kerrie uien en een mango chutney als toppings. Het resultaat? Een […]

Chicken Tago Burgers

Chicken Taco Burgers

Jawel, het is weer gelukt. Een nieuw hamburger recept. Alsof er nog niet genoeg waren! Inmiddels kun je al meer dan een jaar iedere week een ander hamburger recept uitkiezen van mijn blog, maar er is altijd genoeg inspiratie voor meer! Dit keer Mexicaanse Taco Burgers, met burgers van kipgehakt, avocado uiteraard en een lekkere tomaten salsa. Prima om het weekend mee in te luiden denk ik zo!

Gorgonzola Burgers

Met gorgonzola is het hetzelfde als met koriander. Je houdt er van of je haat het. Ik behoor tot de eerste groep (ook met koriander trouwens). Onlangs bereidde ik pizza’s quattro formaggi en daarvan hadden we wat gorgonzola over. Tijd om heerlijke burgers met deze kaas te maken dus. Want wat kan er nou verkeerd gaan in de combinatie van burgers, spek, gorgonzola en gekaramelliseerde rode ui? Precies, helemaal niets! Tenzij je dus een gorgonzola hater bent, dan zou ik deze burgers overslaan.