Chocolade Vlechtbrood

Noem het een toetje of bak hem voor bij de koffie. Dat dit chocolade vlechtbrood zal smaken is iets dat zeker is. En dat met een ingrediĆ«ntenlijst waar welgeteld 2 ingrediĆ«nten op pronken: croissantdeeg en hazelnootpasta. Voel je trouwens vrij om hier nog mee te spelen om van dit brood je eigen versie te maken. Daar leent dit recept zich prima voor. Zo kun je jouw eigen favoriet pasta gebruiken of bijvoorbeeld noten verkruimelen en deze samen met de hazelnootpasta als vulling gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en […]

Taco Style Braaibroodjies

Dat de BBQ niet altijd alleen maar hoeft te worden gebruikt is je ongetwijfeld bekend. Een mooie burger bijvoorbeeld kan ook prima als lunch tenslotte. Braaibroodjies zijn daarnaast voor mij de ultieme BBQ lunch. Het zijn eigenlijk een soort tostiā€™s van de BBQ en daar kun je alle kanten mee op. Ik schreef al braaibroodjies recepten voor diverse varianten en daar is nu deze taco variant bijgekomen. Heerlijk met tortilla chips, kaas, en een lekker gekruid gehaktmengsel. Zet deze taco style braaibroodjies dus maar op de to-do list voor komend […]

Kerst Borrelbrood van de BBQ

Kerstborrelbrood

Eerder maakte ik al eens een heerlijk plukbrood, dat perfect bij een avondje borrelen past. Dit keer ging ik voor een kerstvariant, perfect voor op de kerstborrel! Zoā€™n borrelbrood, of plukbrood, is eigenlijk doodeenvoudig. Je snijdt het brood in, vult het met wat heerlijke ingrediĆ«nten (waaronder een goed smeltende kaas) en gaart het brood indirect op de BBQ tot de kaas mooi gesmolten is. Voor deze kerst variant ging ik voor cranberry compote, brie en cranberries om het brood mee te vullen. Heerlijk!

Plukbrood

BBQ en een avondje borrelen gaan natuurlijk perfect samen. Op mijn blog vind je dan ook meer dan genoeg borrelhapjes, maar een plukbrood stond er nog niet tussen. Niet dat ik er nog nooit Ć©Ć©n gemaakt had, maar ik vergat ze iedere keer op de foto te zetten. Maar dit keer is het gelukt. En ik durf wel te stellen dat je deze wilt proeven als er de volgende keer geborreld wordt.

Burger Buns

Bij een goede hamburger horen goede hamburger broodjes. Ik heb al 2 burger broodjes recepten online staan, waarvan met name dat voor Brioche Hamburger Broodjes best een mooi resultaat geeft. Toch wilde ik aan de slag met een nieuw recept en via het YouTube kanaal van Joshua Weissman vond ik een mooi, maar ingewikkeld recept. Ik plande een dag en ging aan de slag met het recept. Met als resultaat de beste burger buns die ik ooit maakte. De broodjes zijn inmiddels ook allemaal weer gebruikt, dus het is tijd […]

Kerststol van de Pizzasteen

Kerststol

Dit recept heeft een jaar op de plank gelegen, want om het nou net na de kerstdagen met je te delen schiet natuurlijk niet op. In aanloop naar Kerst is het echter een stuk logischer en dus vandaag dit recept voor een kerststol van de BBQ! Want ja, ook een kerststol bakken kan op de BBQ. De basis van het recept komt van EefKooktZo, maar omdat ik hier in huis de enige spijsliefhebber ben, heb ik dat er in mijn recept uitgelaten. Wil je wel spijs gebruiken? Check dan zeker […]

Caprese Braaibroodjies

Caprese Braaibroodjies

Als je wel eens in Zuid Afrika bent geweest ben je ongetwijfeld bekend met braaibroodjies. Of je kent ze misschien al van eerdere braaibroodjies recepten die ik hier deelde. Een braaibroodjie is eigenlijk een tosti, maar dan bereid op de braai. Je roostert braaibroodjies in een klemrooster boven de hete kolen en ze zijn heerlijk als lunch of snack. Maakte ik al eerder klassieke braaibroodjies, guacamole braaibroodjies en cheeseburger braaibroodjies, ging ik nu voor Italiaanse caprese braaibroodjies.

BBQ Recept voor Cheeseburger Braaibroodjies

Cheeseburger braaibroodjies

Laatst was het Nationale Tostidag en wat kun je dan beter eten dan braaibroodjies? Braaibroodjies, of braaibroodjes, zijn de Afrikaanse versie van de tosti en worden, zoals de naam al doet vermoeden, geroosterd op de braai. Dat betekent niet dat je deze heerlijke cheeseburger braaibroodjies alleen kunt maken als je een braai in de tuin hebt staan, want ook op de BBQ kun je ze bereiden. Hoe? Dat lees je hieronder in mijn recept!

Knoflook Knopen

Als je me een beetje volgt, weet je waarschijnlijk wel dat ik brood bakken op de BBQ erg leuk vind om te doen! En dan het liefst steeds weer wat nieuws proberen. Deze keer werden het deze knoflook knopen, op basis van pizzadeeg en gebakken op de pizzasteen. Heerlijk als broodje vooraf of als bijgerecht bij de BBQ. Ze zijn gemakkelijk te maken en je hebt er niet veel ingrediƫnten voor nodig!

Roosterkoekies

Toen ik laatst Smokey Goodness 3 ontving ging ik gelijk op zoek of het recept voor roosterkoekies er in stond. Roosterkoek is een Zuid-Afrikaanse klassieker, die ik leerde kennen toen ik een reis door Afrika maakte en onze begeleiding uit 2 Zuid-Afrikanen bestond. Roosterkoekies zijn kleine broodjes die op de BBQ (of Braai) worden gegrild, direct boven de kolen. Ze worden daardoor lekker krokant aan de buitenkant, maar zijn nog wel zacht van binnen. Het recept dat ik van mijn Zuid-Afrikaanse gidsen had mee gekregen was voor een zoetere variant […]

JalapeƱo Cheddar Cornbread

Kom je in Amerika in een BBQ restaurant, dan kun je er bijna wel van uit gaan dat er cornbread op het menu staat! Het is een maĆÆsbrood, dat een beetje de structuur van cake heeft. Het is heerlijk om te serveren bij vlees en is het lekkerst als het nog een beetje warm is. Met alleen een jalapeƱo en cheddar is het brood al heerlijk, maar je kunt eventueel ook wat spekjes uitbakken en dit door het beslag roeren.

Turks Brood

Er is niets lekkerder dan een lekker vers, zelfgebakken brood. En al helemaal niet wanneer het brood ook nog eens op de BBQ wordt gebakken! Ik heb inmiddels al diverse broden van de BBQ getoverd, en dit Turkse brood is de laatste tijd favoriet. Het is een brood waarvan je het deeg niet hoeft te kneden, maar wat toch erg luchtig wordt. De buitenkant bakt lekker krokant en de binnenkant is heerlijk zacht. Een perfect brood dus om te serveren met verschillende smeersels en dips!