broodje rib fingers

Broodje Ribfingers

Iberico Ribfingers ken je wellicht wel. Ze zijn inmiddels erg bekend onder BBQ liefhebbers en ik durf wel te stellen dat ze een BBQ klassieker in wording zijn. Een ribfinger is eigenlijk het vlees van de sparerib, maar dan zonder de botjes. De Iberico Ribfingers worden gesneden van het buikspek en zijn in feite een overblijfsel, omdat ze bij Iberico buikspek het vlees dat tussen de ribben vandaan komt niet aan het buikspek laten zitten. Ze willen daar een plat stuk vlees en dus snijden ze het vlees dat uiteindelijk […]

Caribische Ribfingers van de BBQ

Caribische Ribfingers

Als er Iberico ribfingers op de BBQ gaan scoor ik hier thuis punten. En dat snap ik wel, want ze zijn gewoon heel erg lekker. Op de site staan dan ook al een aantal recepten voor ribfingers online en daar komt er nu weer eentje bij. Dit keer ging ik voor een Caribisch tintje, door de ribfingers eerst in een jerk achtige rub te zetten, om ze vervolgens af te maken met een zelfgemaakte BBQ saus met rum en ananas. En dat beviel erg goed! BBQ Junkie raadt dit recept […]

Bacon Varkenshaas Rolletjes van de BBQ

Bacon Varkenshaas Rolletjes

De combinatie van varkenshaas en spek is er één die het altijd goed doet op de BBQ. Eerder deelde ik al eens een recept voor een soort varkenshaasrollade in spek, die wat geschikter is voor een etentje met gasten. Dit keer ging ik voor een variant met varkenshaas medaillons, die je ook prima kunt bereiden als je met zijn tweeën of zelfs alleen bent. Dus trek je favoriete dry rub uit de kast en haal varkenshaas medaillons en ontbijtspek en je kunt aan de gang!

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Een tijdje terug mocht ik in samenwerking met Emmi al een mooi recept ontwikkelen met één van hun kazen en dit keer mocht ik met hun Tête de Moine kaas aan de slag. Deze kaas, die letterlijk vertaald ‘hoofd van de monnik’ heet is een half harde kaas, die je idealiter met een kaaskruller in rozetten snijdt. En met het echte herfstweer en veel regenachtige dagen werd het wel weer tijd voor een écht herfstgerecht. Dat het wat kouder wordt en wat vaker regent betekent namelijk natuurlijk niet dat de […]

Koreaanse Spareribs van de BBQ

Koreaanse Spareribs

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder en één van de meest populaire ingrediënten momenteel is toch wel gochujang. Ik heb het ook al meermaals gebruikt in recepten en dit keer gaat dit heerlijke spul in de marinade voor deze Koreaanse spareribs. Die marinade wordt later ook weer de saus waarmee je de spareribs aflakt. Het resultaat was erg lekker en ik kan je deze spareribs dan ook zeker aanraden!  

chorizo kaas dip uitgelicht

Chorizo Kaas Dip

Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!  

oosterse ribfingers uitgelicht2

Oosterse Ribfingers

Ribfingers zijn inmiddels immens populair voor op de BBQ! Het zijn eigenlijk spareribs zonder botje en dus ook erg geschikt voor mensen die niet zo van kluiven houden. Daar komt nog eens bij dat de bereidingstijd ook nog eens een stukje korter is en dat maakt het bereiden van ribfingers natuurlijk ook wel interessant! Ik had al een tweetal recepten voor ribfingers op de website staan, maar daar is met deze Oosterse Ribfingers een derde variant bijgekomen, die ik je ook van harte kan aanraden! Ik bereidde de ribfingers dit […]

gevulde varkenshaas emmentaler uitgelicht

Gevulde Varkenshaas met Emmentaler

Onlangs was ik aanwezig op de Cheesy Summer Day, georganiseerd door Emmi en Bettine, om daar een aantal BBQ recepten met kaas te gaan bereiden. Eén van de kazen waar ik mee aan de slag mocht was de Emmi Kaltbach Emmentaler AOP, een heerlijke grotgerijpte kaas met een pittige en nootachtige smaak. Die emmentaler gebruikte ik, samen met wat tomaten tapenade, als vulling voor varkenshaas, die vervolgens weer in spek werd ingepakt. Het resultaat was heerlijk en zeker het proberen waard!  

choripan snackbrood uitgelicht

Choripan Snackbrood

Vorig jaar zomer stond het gegrild stokbrood met gehakt op het menu en het recept daarvan werd goed bezocht. Sindsdien maakte ik dit brood ook nog een aantal keer, waarbij ik de laatste keer voor een nieuwe variant ging. Ik had namelijk nog wat chorizo braadworstjes liggen en het leek me wel een goed plan om een soort Choripan versie van dit brood te maken. Dat resulteerde in dit heerlijke Choripan Snackbrood, dat gemakkelijk te bereiden is, er erg lekker uit ziet en ook nog eens zo smaakt! Zet dus […]

beenham burnt ends uitgelicht

Beenham Burnt Ends

Onlangs bereidde ik weer eens een heerlijke beenham op de BBQ, maar het was een beetje een groot stuk voor het gezelschap waarmee we aten. Dat betekende dat ik nog een flink stuk over had. Daarvan ging een deel de volgende dag op brood, maar met het andere deel wilde ik iets anders doen. Je bent wellicht bekend met gerechten als Brisket Burnt Ends, Porkbelly Burnt Ends of Sausage Burnt Ends. Een dergelijke bereiding wilde ik ook eens met beenham doen. Nu wordt beenham natuurlijk niet zo botermals als bijvoorbeeld […]

bourbon glazed beenham uitgelicht

Bourbon Glazed Beenham

Ik had weer eens een mooi beenhammetje liggen dat ik op de BBQ wilde leggen. De klassieke Beenham Honing Mosterd heb ik inmiddels al zo vaak gedaan dat ik weer eens iets nieuws wilde proberen. Dus pakte ik de fles whisky uit de kast, want die combineert natuurlijk perfect met BBQ. Ik gebruikte de whisky om een glaze te maken, waarmee de gerookte beenham twee keer wordt ingesmeerd. Het resultaat was erg lekker en voor herhaling vatbaar. En dat betekent dat ie bij jou ook wel op de to-do lijst […]

cordon bleu rollade uitgelicht

Cordon Bleu Rollade

Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!