Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!
Archieven
Oosterse Ribfingers
Ribfingers zijn inmiddels immens populair voor op de BBQ! Het zijn eigenlijk spareribs zonder botje en dus ook erg geschikt voor mensen die niet zo van kluiven houden. Daar komt nog eens bij dat de bereidingstijd ook nog eens een stukje korter is en dat maakt het bereiden van ribfingers natuurlijk ook wel interessant! Ik had al een tweetal recepten voor ribfingers op de website staan, maar daar is met deze Oosterse Ribfingers een derde variant bijgekomen, die ik je ook van harte kan aanraden! Ik bereidde de ribfingers dit […]
Gevulde Varkenshaas met Emmentaler
Onlangs was ik aanwezig op de Cheesy Summer Day, georganiseerd door Emmi en Bettine, om daar een aantal BBQ recepten met kaas te gaan bereiden. Eén van de kazen waar ik mee aan de slag mocht was de Emmi Kaltbach Emmentaler AOP, een heerlijke grotgerijpte kaas met een pittige en nootachtige smaak. Die emmentaler gebruikte ik, samen met wat tomaten tapenade, als vulling voor varkenshaas, die vervolgens weer in spek werd ingepakt. Het resultaat was heerlijk en zeker het proberen waard!
Choripan Snackbrood
Vorig jaar zomer stond het gegrild stokbrood met gehakt op het menu en het recept daarvan werd goed bezocht. Sindsdien maakte ik dit brood ook nog een aantal keer, waarbij ik de laatste keer voor een nieuwe variant ging. Ik had namelijk nog wat chorizo braadworstjes liggen en het leek me wel een goed plan om een soort Choripan versie van dit brood te maken. Dat resulteerde in dit heerlijke Choripan Snackbrood, dat gemakkelijk te bereiden is, er erg lekker uit ziet en ook nog eens zo smaakt! Zet dus […]
Beenham Burnt Ends
Onlangs bereidde ik weer eens een heerlijke beenham op de BBQ, maar het was een beetje een groot stuk voor het gezelschap waarmee we aten. Dat betekende dat ik nog een flink stuk over had. Daarvan ging een deel de volgende dag op brood, maar met het andere deel wilde ik iets anders doen. Je bent wellicht bekend met gerechten als Brisket Burnt Ends, Porkbelly Burnt Ends of Sausage Burnt Ends. Een dergelijke bereiding wilde ik ook eens met beenham doen. Nu wordt beenham natuurlijk niet zo botermals als bijvoorbeeld […]
Bourbon Glazed Beenham
Ik had weer eens een mooi beenhammetje liggen dat ik op de BBQ wilde leggen. De klassieke Beenham Honing Mosterd heb ik inmiddels al zo vaak gedaan dat ik weer eens iets nieuws wilde proberen. Dus pakte ik de fles whisky uit de kast, want die combineert natuurlijk perfect met BBQ. Ik gebruikte de whisky om een glaze te maken, waarmee de gerookte beenham twee keer wordt ingesmeerd. Het resultaat was erg lekker en voor herhaling vatbaar. En dat betekent dat ie bij jou ook wel op de to-do lijst […]
Cordon Bleu Rollade
Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!
Teriyaki Honing Spareribs
Van spareribs recepten kun je er nooit genoeg hebben toch? Je kunt er ook alle kanten mee op, van de klassieke Amerikaanse BBQ keuken tot een wat meer Aziatische twist. Ik ging dit keer voor een recept waarbij Teriyakisaus, gember en honing de hoofdrol spelen en de rub wat meer kruidig is. Blokje sinaasappelhout er bij voor een paar uurtjes rook en je hebt heerlijke Teriyaki Honing Spareribs van de BBQ. Geslaagd Spareribs recept kan ik wel stellen!
Gerookt Varkensrack
Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]
Pulled Pork Loaded Potatoes
Een variatie op de loaded nacho’s dit keer, want ik maakte er een aardappelgerecht van! Pulled Pork Loaded Potatoes dus. Waarbij je eerst aardappelpartjes gaart op de BBQ, om ze vervolgens met nog wat toppings en een lading kaas nog even terug op de BBQ te schuiven. Is de kaas mooi gesmolten en is de pulled pork lekker warm? Dan is het tijd om aan tafel te gaan en te eten!
Pizza met Chorizo
De eenvoudigste pizza’s zijn vaak het lekkerst. Gewoon zelf een tomatensaus bereiden en een paar mooie ingrediënten als toppings en je bent er eigenlijk al. Zo ook met deze pizza met chorizo. Terwijl het deegt rijst bereid ik de saus voor en met een goede Iberico chorizo, mooie kalamata olijven en geraspte mozzarella als topping heb je een fantastisch lekkere pizza! Paar minuutjes op de pizzasteen en smullen maar!
Cuban Sandwiches
Met een hele lading hamburger recepten en diverse lunchwaardige recepten op mijn site is het inmiddels al weer aardig duidelijk dat BBQ’en echt niet alleen maar voor het avondeten is. Je kunt ook prima de BBQ aansteken voor een goede lunch. Ook dit keer ging ik weer eens voor een goede sandwich van de BBQ, waarbij ik gebruik maakte van de nieuwe Weber Crafted Bakplaat. Die past perfect op de Genesis EPX-435-smart gasbarbecue die ik heb staan en die combinatie was weer perfect voor een thuiswerklunch in de vorm van […]