caveman style longhaas uitgelicht

Caveman Style Longhaas

Het werd wel weer eens tijd om het rooster van de BBQ aan de kant te zetten en een mooi stukje vlees Caveman Style te grillen. Eerder deelde ik al eens het recept voor Caveman Style Tomahawk Steak, maar een andere mooie steak die zich erg goed leent voor de caveman style bereiding is de longhaas. Een mooi stuk werkvlees met een wat grovere textuur. Sowieso al lekker van de BBQ, maar gecombineerd met de korst van de bereiding in de kolen een top combinatie. Zeker eens proberen dus!

franse uien galette uitgelicht

Franse Uien Galette

Heb ik eerder al eens twee galettes met fruit gedeeld die je als dessert kunt serveren, is het nu tijd voor een hartige variant die perfect als voorgerecht kan dienen. Deze Franse uien galette, afgetopt met gruyère, is eenvoudig te maken en smaakt ook nog eens heerlijk! Je bakt de galette op de pizzasteen, waarbij het belangrijk is dat deze niet te heet is als je de galette er op schuift. Leg de pizzasteen dus niet te vroeg op de BBQ, maar doe dit maximaal een minuut of 5 voor […]

pulled pork pie uitgelicht

Pulled Pork Pie

En ‘echte’ Engelse Pie op de BBQ bakken stond al een tijdje op de to-do lijst en een tijdje terug ging ik er voor. Ik had nog een goed restje pulled pork over en dat leek me een prima vulling voor een BBQ Pie. Dus pakte ik de skillet er bij, maakte zelf een mooi deeg en stak de BBQ aan. Nog wat uien voor wat extra smaak en een beetje BBQ saus kan ook nooit kwaad. En het resultaat mocht er zijn. Niet alleen was deze Pulled Pork Pie […]

burgers met blauwe kaas kersen portsaus uitgelicht

Burgers met Blauwe Kaas & Kersen Port Saus

Blauwe Kaas. Je moet er van houden. Maar als je er van houdt is het wel echt een topper voor op burgers. De kaas geeft zoveel smaak mee en is ook goed te combineren met wat zoetere smaken. Gekarameliseerde rode uien bijvoorbeeld. Dit keer ging ik echter voor een saus op basis van kersen en port, die bovenop de burgers met blauwe kaas gaat. Voeg daar nog dat kleine beetje scherpte van de mosterd mayonaise aan toe en je hebt een top burger. Tenminste, als je dus van blauwe kaas […]

gerookt varkensrack uitgelicht

Gerookt Varkensrack

Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]

hasselback skillet aardappelen uitgelicht

Hasselback Skillet Aardappelen

Oké, officieel zijn het geen hasselback aardappelen omdat je de aardappelen in dit recept in plakken snijdt en niet in snijdt. Maar hey, lekker belangrijk. Deze hasselback skillet aardappelen zijn namelijk nóg makkelijker te bereiden en minstens zo lekker! Omdat je ze namelijk gewoon in plakken snijdt hoef je niet voorzichtig met de aardappelen om te gaan en in de skillet op de BBQ is voorzichtig zijn al helemaal niet meer nodig. Terwijl een ‘echte’ hasselback aardappel wel met een beetje voorzichtigheid behandeld dient te worden om uit elkaar vallen […]

pulled pork dutch oven uitgelicht

Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork bereiden op de BBQ is een kwestie van een lange adem en gedurende de hele bereiding eigenlijk niet weten hoe laat je aan tafel kunt. Een sessie kan gemakkelijk tussen de 7 en 12 uur duren en in sommige gevallen zelfs langer. Maar wat als ik je vertel dat dit een stuk sneller kan met een Dutch Oven? In een uur of 5 heb je heerlijke pulled pork, die zelfs gerookt is. En je hebt er niet eens een kernthermometer voor nodig! Kun je eindelijk eens mensen uitnodigden […]

low slow procureur steak uitgelicht

Low & Slow Procureur Steak

Bij de combinatie van procureur en BBQ denk je al snel aan het bereiden van pulled pork. Niet gek, want het is één van de bekendste en populairste BBQ gerechten om te bereiden. Toch kun je veel meer met dit mooie stuk vlees. Zo bereidde ik eerder al eens een procureur rollade en ging ik dit keer voor een langzaam gerookte procureur steak. Heerlijk rokerig van smaak, herkenbare smaken van de pulled pork ook, zacht vlees ook wel, maar wel met iets van een bite. En de bereiding is een […]

paddenstoelen taartjes uitgelicht

Paddenstoelen Taartjes

Een avond met hapjes van de BBQ op de planning? Of op zoek naar een lekker voorgerecht van de BBQ? Dan kan ik je deze paddenstoelentaartjes van harte aanbevelen. Een leuke bereiding, serveert makkelijk en is ook nog eens uit de hand te eten. En die gruyère geeft natuurlijk een heerlijke smaak aan deze paddenstoelentaartjes. Een aanrader is wel om een lekker grote pizzasteen te gebruiken, zodat je wat meer taartjes tegelijk kunt bakken op de BBQ.  

pulled beef dutch oven uitgelicht

Pulled Beef uit de Dutch Oven

Een mooie low en slow sessie om pulled beef te maken kan zomaar de hele dag duren. Lastig als je gasten hebt en wel op een fatsoenlijke tijd wil eten. Daarom nu de oplossing om wel pulled beef te kunnen serveren, maar zonder de stress te ervaren of er wel op tijd gegeten kan worden. En nee, dan heb ik het niet over een dag eerder de pulled beef al bereiden. We gaan namelijk voor een combinatie van kort roken en dan in de Dutch Oven verder garen. In een […]

chocolade vlechtbrood uitgelicht

Chocolade Vlechtbrood

Noem het een toetje of bak hem voor bij de koffie. Dat dit chocolade vlechtbrood zal smaken is iets dat zeker is. En dat met een ingrediëntenlijst waar welgeteld 2 ingrediënten op pronken: croissantdeeg en hazelnootpasta. Voel je trouwens vrij om hier nog mee te spelen om van dit brood je eigen versie te maken. Daar leent dit recept zich prima voor. Zo kun je jouw eigen favoriet pasta gebruiken of bijvoorbeeld noten verkruimelen en deze samen met de hazelnootpasta als vulling gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en […]

gevulde speculaas bbq uitgelicht

Gevulde Speculaas

Met Sinterklaas avond om de hoek op de valreep nog een leuk recept voor gevulde speculaas van de BBQ, gebakken in een muffinvorm, waardoor je eigenlijk eenpersoons gevulde speculaasjes bakt. Erg leuk om ’s middags te bakken en ’s avonds te serveren tijdens pakjesavond. Daarnaast ook erg leuk om eens samen met je kinderen de BBQ aan te steken en deze lekkernij te bereiden. Onderaan het recept ook nog een paar tips als je liever voor een grote gevulde speculaas gaat!